ЕУ ни го смени јазикот

• Креатор на темата Креатор на темата Стрелец
  • Време на започнување Време на започнување
Сега се уверив со мои очи - секаде стои ...of the Former...

Ееее, а Европа добра беше кога ни даде кандидатски статус, нели? Добра беше додека не' пишуваше со јазик Мacedonian, државјанство Macedonian,... наместо јазик of the Former...., државјанство of the Former....???

Зашто тогаш беше фер, а сега вака не' казнува, сте се запрашале?

Во последниот извештај од ЕУ ни беше кажано да избегнуваме да даваме ИЗЈАВИ што би ги провоцирале Грците, а не па нешто повеќе.

Е затоа, ние почнавме да ја нарекуваме Европа нацистичка (изјавата дека Европа постапува со нас како Чехословачка кога била анектирана!?), да најавуваме статуи на Александар високи 30 метри, да најавуваме именување на коридорот во Александар Македонски, именување на стадионот во Арена Филип 2...

Бакојани била пред неколку дена во Брисел и се' ова го кажала и ја срамела Македонија поради тоа што ги нарековме ЕУ нацисти.

Ама пазете! Ова се случуваше ПРЕД Европа да ја казни Македонија со промената на јазикот, нацијата..., а ПО добивањето на забелешката да не даваме проблематични изјави. Зашто ние вака направивме - не знам.

Така е!

Не се нацисти Грците.

Точно е тоа.

Ајде лицитација на историјата наша да организираме, што викаш , а?

Јас само ви го кажав моето размислување. Некој ќе се сложи, некој не - секој со својот мозок. Тоа е тоа.

И не ми ги извртувајте зборовите - не реков дека Грците не се нацисти, туку дека ја нарековме ЕУ нацистичка. Све убаво објаснив.

Јас само ви го кажав моето размислување. Некој ќе се сложи, некој не - секој со својот мозок. Тоа е тоа.
Точно, и јас го почитувам твоето мислење но еве. Одговори ми на моите 2 прашања, баш ме интересира што те тера да размислуваш така.

Време е за нови храбри одлуки на ЕУ околу Западен Балкан, се вели во Солунската агенда 2 на Грција
Грција на министерскиот состанок на Европската унија во понеделникот излезе со нова иницијатива за забрзување на евроинтеграцијата на Западен Балкан, неформално давајќи и' го името Солунска агенда 2.

„Време е за нови храбри одлуки на ЕУ околу Западен Балкан. Ако сакаме да го задржиме моментумот и да ги оствариме нашите определби за целосно интегрирање на регионот, мораме да бидеме поамбициозни“, стои во грчката предлог-иницијатива доставена во Брисел. Со неа се бара ЕУ веднаш да потпише спогодби за стабилизација и асоцијација со Србија и со БиХ, да ги охрабри да аплицираат за членство и до крајот на 2008 година да им даде кандидатски статус на сите, каков што веќе имаат само Хрватска и Македонија.

Налетав на ова по нетов и стварно не ми е јасна променава на политиката ,и на грците и на европа.Што може да е проблемот ?:toe:

Па преку к*ро кој како сака така нека не нарекува. Важно ние не се даваме.Кај е тој амбасадорот од Вавилонската курва да го прашам јас што мисли за мене како човек и моите права.Предлагам иницијатива за самоиницијативно симнување на европските знамиња и бојкотирање на сите манифестации каде што се вее тоа знаме.

И не ми ги извртувајте зборовите - не реков дека Грците не се нацисти, туку дека ја нарековме ЕУ нацистичка. Све убаво објаснив.

Тој што поддржува нацистичка политика на една држава, што е???

И јас поставив прашања. ;)

А се' додека не направиме договор, ЈАС мислам дека треба да се воздржуваме од тоа што го бараат - боље нема да крстам коридор Александар и да ни стои Macedonian language, Macedonians..., отколку сега да се гледам како државјанин на Ф...., што зборува на јазикот на Ф.... arghhhhh!!!!

За мене, полесно е воздржувањето, отколку ризикување на промена на идентитетот. Па луѓе, ние не прифативме смена на јазикот, нацијата за влез во НАТО, а не па сега - за ништо, односно, заради статуите, преименувањата...

А ПОТРЕБАТА од изјавата дека ЕУ се нацисти НИШТО ама НИШТО не може да ја оправда. Си знаеме ние кои се Европа, ама не мора да се истакнуваме така јавно кога штета само може да имаме, а корист НИКАКВА.

Турција исто е пример од кога чекаат да влезат во ЕУ, па и со нив мајтапот, ама они никогаш не би се погазиле себе за да влезат таму.
Ama Turcija e 80 milioni be zlato; ama Turcija ima edna od najjakite armii vo Svetot; ama Turcija do pred 100 godini vladeese so pola Svet; ama za eden den vo Kapali Carsija vo Istanbul se pravi obrt na pari kolku cela godina vo cela Makedonija be zlato; ama Turcija ima 1500km obala; ama Turcija go ima Bosfor; ama Turcija ja povrzuva Evropo so Azija; ama turcija e DRZAVA ebate...
a nie.... edna peda zemja, dvajca bez trojca, 2 milioni narod od koi 4 milioni megu sebe skarani, patulak za premier, rikverc za nadvoresni, moma so so maski vegji za vnatresni.... i zgora na se narod koj sto e na rab na egzistencija, i komu sto uste za kratko kur nema da go zaboli nit za Ace, nit za Filip, nit za istorija nit butur, nego milum ili silum ke gleda da se nahrani, vaka ili onaka, bez oko da mu trepne kolkava ke bide cenata koja ke treba celoto opstestvo da ja plati, i koja ke bide hipotekata koja ke im ja ostavi na idnite generacii.....:toe::toe:
И доста ми е да гледам како и покрај сите правни аспекти на наша страна, они сеуште го бранат нивното галениче и нивната створевина и нивен проект кој мора да успее.
A za ova samo ke se citiram:
Uste si pravite bajram na mozokot, a?

ama Turcija ima 1500km obala; ama Turcija go ima Bosfor; ama Turcija ja povrzuva Evropo so Azija; ama turcija e DRZAVA ebate...
a nie.... edna peda zemja, dvajca bez trojca, 2 milioni narod od koi 4 milioni megu sebe skarani, patulak za premier, rikverc za nadvoresni, moma so so maski vegji za vnatresni.... i zgora na se narod koj sto e na rab na egzistencija, i komu sto uste za kratko kur nema da go zaboli nit za Ace, nit za Filip, nit za istorija nit butur, nego milum ili silum ke gleda da se nahrani, vaka ili onaka, bez oko da mu trepne kolkava ke bide cenata koja ke treba celoto opstestvo da jo plati, i koja ke bide hipotekata koja ke im ja ostavi na idnite generacii.....:toe::toe:

Ако така гледаме на работите,и Македонија е во срцето на Балканот,значи има повеќе од поволна географска положба,има Охридско Езеро-можеби најстаро во Европа,земјата е доволна за да прехрани и повеќе од 2 милиона народ,а природните богатства се незаменливи.Прашање е само колку си го цениме своето.

П.С.Меѓу другото,шо само ми кукаш тука,те читам ова не чинело-она не чинело во Македонија???

WTF?Aко толку не ти одговара Македонија што не земиш да се преселиш?

Тоа ти се вика:Ем шуто,ем боде!

Сега се уверив со мои очи - секаде стои ...of the Former...

Ееее, а Европа добра беше кога ни даде кандидатски статус, нели? Добра беше додека не' пишуваше со јазик Мacedonian, државјанство Macedonian,... наместо јазик of the Former...., државјанство of the Former....???

Зашто тогаш беше фер, а сега вака не' казнува, сте се запрашале?

Во последниот извештај од ЕУ ни беше кажано да избегнуваме да даваме ИЗЈАВИ што би ги провоцирале Грците, а не па нешто повеќе.

Е затоа, ние почнавме да ја нарекуваме Европа нацистичка (изјавата дека Европа постапува со нас како Чехословачка кога била анектирана!?), да најавуваме статуи на Александар високи 30 метри, да најавуваме именување на коридорот во Александар Македонски, именување на стадионот во Арена Филип 2...

Ама пазете! Ова се случуваше ПРЕД Европа да ја казни Македонија со промената на јазикот, нацијата..., а ПО добивањето на забелешката да не даваме проблематични изјави. Зашто ние вака направивме - не знам.

Не знам ни јас. Ако дознаеш кажи ми. Ти викаат не бутај рака таму ќе се изгориш а ти баш тоа го правиш :toe:.

Одговори:
1. Од кога градењето на статуи на национални херои е провокација?

Од кога ја имаш Византија за сосед со лажно име Елада, значи од 1913.

2. И да било еве да речеме вината во нас, кој и дава право на таа ПОСРАНА ЕВРОПСКА УНИЈА да го прави ова? Да ни менува име, јазик, идентитет?

Правото на посилниот и дава право, не си знаел?

А ПОТРЕБАТА од изјавата дека ЕУ се нацисти НИШТО ама НИШТО не може да ја оправда. Си знаеме ние кои се Европа, ама не мора да се истакнуваме така јавно кога штета само може да имаме, а корист НИКАКВА.

Разумно!

Ne treba...samo treba da e jasno deka ova e napraveno mnogu odamna i deka na ova nemalo (togas) nikakva reakcija od gejcite!

Ако така гледаме на работите,и Македонија е во срцето на Балканот,значи има повеќе од поволна географска положба,има Охридско Езеро-можеби најстаро во Европа,земјата е доволна за да прехрани и повеќе од 2 милиона народ,а природните богатства се незаменливи.Прашање е само колку си го цениме своето.
Da be da, bas taka, kolevka na civilizacijata, na pismenosta , na hristijanstvoto, temel na belata rasa, izbran Bozji narod......

П.С.Меѓу другото,шо само ми кукаш тука,те читам ова не чинело-она не чинело во Македонија???

WTF?Aко толку не ти одговара Македонија што не земиш да се преселиш?

Тоа ти се вика:Ем шуто,ем боде!
Te cekam tebe da me otselis.

Kварк, проливиш. ОК.

Не лај за земјата која дом и леб ти дава, а лаеш отпојќе што дури и за шега е невкусно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom