Пробал ли некој ачма?

• Креатор на темата Креатор на темата Тhinker
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 мај 2008
Мислења
1.933
Поени од реакции
518
Кога бев средно имаше една пекара во која прадаваа ачми. Мислам дека беше Албанска и дека ова всушност е албанска некоја тестенина ама немаше друга пекара во близина а и башка многу е вкусна ачмата. Кој пробал нека каже па да споделиме мислења а можда и рецепт па да каснаме некој ден :smir:

никогаш не сум чул за ачма, а живеам во населба со мешано население.. звучи интересно, би пробал некогаш

Ехееее, кој бев средно нон-стоп ачми јадев. Многу ми се свиѓа, има некој специчичен вкус абе прсти да излижеш... само што немам рецепт :(

Што е ачма иначе? Прочитав некоја тестенина дека е, ама ај нека објасни некој подетално. :)

Не да сум пробал не ни знам што е тоа....:toe:

Neznam so e to ako mozi da mi kazite:smir:

acma.jpg

acma1.JPG

acma12.jpg

açma.JPG

Еве ви што е тоа ачма, па сеа видете дали јадел некој :smir:

Епа гледам што ачма али џабе дај рецепт ваму да се заангажирам малце :pos2:

Ачма лие или незнам ама ова многу ми личи на Милинброд со афион значи ја решивме мистеријата шо било Ачма

Ачма лие или незнам ама ова многу ми личи на Милинброд со афион значи ја решивме мистеријата шо било Ачма
Абе не е ова Милиброд или како и да се викаше во тоа има мармалад и суво грозје , ова ко што гледам е празно внатре нема ништо

Имам јадено али додека сега не ги видов на слика немаше да ми текне што е тоа.Иначе не е лошо како за доручек:toe:

Немам слушнато до сега. Ми изгледа одлично на сликите. Со задоволство би пробала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom