МКV формат

• Креатор на темата Креатор на темата pallo
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 ноември 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0
Денеска симнав филм од интернет и кога го отпакував , видов дека е друг формат MKV .
Дали некој може да ми помогне да ми каже како можам да го гледам филмот и како можам да го конвертирам од MKV во AVI ?

Денеска симнав филм од интернет и кога го отпакував , видов дека е друг формат MKV .
Дали некој може да ми помогне да ми каже како можам да го гледам филмот и како можам да го конвертирам од MKV во AVI ?

Разгледај овде, мислам дека ќе ти помогне ова.

MKV е најкористен за HD (720p и 1080p).

Филмот што го симна е HD?

Инаку,само симни си го најновиот K-lite codec pack и ќе немаш проблем за гледање (под услов да имаш добра графичка и процесор)

Само еден мал совет, не се заебувај веќе да симињаш MKV филмови, тиње се.

Само еден мал совет, не се заебувај веќе да симињаш MKV филмови, тиње се.

Оо rly?

supermanks1.jpg

DVD-верзијата од филмов е резолуција 720*576.

Верзијата на сликава е HD Mkv (720p = 1366*720),звукот е 7.1.

ДВД верзијата = 4.7 гига

Mkv верзијата = 2.85 гига.

Оо rly?

supermanks1.jpg

DVD-верзијата од филмов е резолуција 720*576.

Верзијата на сликава е HD Mkv (720p = 1366*720),звукот е 7.1.

ДВД верзијата = 4.7 гига

Mkv верзијата = 2.85 гига.

Ти имаш HD телевизор, башка SONY :wink: а за на обично мониторче или мониториште не ја бива да спушташ MKV компресирани филмови

А дали може некој да ми каже како можам да го конвертирам во AVI формат ?

Ти имаш HD телевизор, башка SONY :wink: а за на обично мониторче или мониториште не ја бива да спушташ MKV компресирани филмови

Баш за тоа бива.

Рачунај Тв-то ти е на 3-4 метри до тебе,без разлика какво (збориме за 32ки до 40ки),па нема да глеаш и многу разлика од SD до HD оддалеку.
Монитор4ето (поготово твоето) е со резолуција од 1280 па нагоре (твоето 1650),па уште повеќе се гледа разликата.

Да не збориме што иста големина со DVD филм се,најчесто.

Е сеа,нема да можеш на плеер да ги глеаш,ама ипак за PC зборевме :)

Баш за тоа бива.

Рачунај Тв-то ти е на 3-4 метри до тебе,без разлика какво,па нема да глеаш и многу разлика од SD до HD.
Монитор4ето (поготово твоето) е со резолуција од 1280 па нагоре (твоето 1650),па уште повеќе се гледа разликата.

Да не збориме што иста големина со DVD филм се,најчесто.

Е сеа,нема да можеш на плеер да ги глеаш,ама ипак за PC зборевме :)

Ја пуштам Full HD, не се заебаам веќе со компресии :wink: :)

I have an iMAC, and its fucking awesome :pipi:

Еве,уште една предност на mkv,освен супериорната слика и звук.

surfsuppy6.jpg

Вградени преводи :vozbud:

Значи,повеќето си имаат по default англиски,а исто така работат и со додадени преводи,иако многу ретко има хрватски/македонски/балкански преводи за нив,а не можете да ги искористите обичните,бидејќи работат со различни фрејма во секунда.

P.s. Точкест,верувај ми,разликата помеѓу Blu-Ray од 50 гига и MKV од 10 гига (FullHD формат),може да се примети само на некој 50 инчни и поголеми телевизори,и тоа ако гледаш од ептен блиску.

P.p.s. Чисто ако збориме за квалитет на боите,без разлика на резолуцијата,еве конечно најдов слика која го демонстира тоа.

pride-HDTV-vs-SDTV.png

Абе што е битно шо квалитет има? ^^ Дај помогнете му на чоеков... VLC Media Player... „Media Player“ што отвара скоро секаков вид на „video files“.
VLC Download Link:
Код:
http://www.download.com/VLC-Media-Player/3000-13632_4-10267151.html
Инаку еве ти и линк да симнеш програма за конвертирање од MKV во AVI Format.
Код:
http://www.ojosoft.com/how-to-convert/mkv-to-avi-converter.html
П.С. Друг пат пред да поставиш топик некој на форум, прво разгледај низ www.google.com па пишувај. (Размисли пред да збориш :D ). Благодарам! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom