Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
За ништо не го бива овде.

Но

Го бива да им одржи предавања на сите професори во сите универзитети во Америка и во Англија:tapp:

Така. А оние кои не се запознати со биографијата на проф. Иванов туку судат само по неколку интервјуа што ги виделе на ТВ појма немаат :smir:

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
Вечерва соочувањето на А1 ќе биде во живо или веќе снимено?
Ако е во живо топ ќе биде да се изнаслушаме гафови, без сечење по монтажи. :cuc:

Официјално, штабот на Иванов потврдил дека тој ќе учествува вечер.
Пусто Македонче, ужива да гледа сеир и на вакви моменти како што се избори! Не го интересира кој што има да понуди, кој што до сега направил, како се покажал со своето однесување и каков е неговиот приватен живот(нели тоа може да биде показател)... Не бре, него го интересира кој кого и како ќе навреди, како кој ќе реагира и како кој ќе му врати, за да може после со пивце и мезе да коментира до бесвест и да ужива во сеирот...:uvo::uvo::uvo:

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
Цитат:
Напишано од martin_bt
pretsedatel koj nema sopsveno JAS za nisto ne go biva a kamoli da ni ja vodi drzavata...poarno gruevski da se kandidirase...

За ништо не го бива овде.

Но

Го бива да им одржи предавања на сите професори во сите универзитети во Америка и во Англија:tapp:

martin_bt ЧЕКАМ ОДГОВОР?

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18

http://i41.tinypic.com/r2p1f7.jpg

http://i41.tinypic.com/2mocilz.jpg

http://i44.tinypic.com/fof7nl.jpg

Mozebi, tekstov ke razjasni koj bil Frchkovski i shto ke ne ochekuva so negoviot izbor.
Samo malo potsetuvanje, DUVLO, SINA PTICA i nekolku stotici novotvoreni dosiea-pokraj prodolzenie na vodenje na "starite", protiv ludjeto koi bea za SAMOSTOJNA I DEMOKRATSKA MAKEDONIJA.
Bas sakav da te prasam na PP dali ti go ispratija najnoviot Fokus.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Бидејќи за неполни 10 часа ќе треба да замолчиме, сакам да поставам едно прашање.

Дали некому предизборната кампања му помогна во одлуката за кого да гласа?

Пред се прашањето е упатено до оние кои претходно не знаеја за кого да гласаат и дали има такви кои биле за еден а на крајот од кампањата се за друг кандидат.

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Бидејќи за неполни 10 часа ќе треба да замолчиме, сакам да поставам едно прашање.

Пред се прашањето е упатено до оние кои претходно не знаеја за кого да гласаат и дали има такви кои биле за еден а на крајот од кампањата се за друг кандидат.
Да да . бев на конвенцијата на еден од кандидатите и после неговото представување , многу бев задоволен од тоа што го нуди на граганите на Македонија , и со сигурност ке гласам за него иако знам дека малку гласови ке собере ! :helou:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Да бе да :) Народот треба да го следи претседателот што и да прави, ако тој речи менуваме име, се бришиме, се деформираме народот треба да речи добро и да тера по него, а на претседателот ич не треба да му е гајле што мисли народот. :tapp:
Ti si edinstveniot primer za segashnoto nefunkcionalno dpBne ili meshavina od site partii ama nitu eden chlen od VMRO-DPMNE.Vo enciklopedijata pishuva toa deka chovekot koj go predvodi svojot narod se narekuva lider a chovekot koj go sledi svojot narod se narekuva sledbenik,a tvojot heroj Џоле-who? boldiranoto go tvrdi za lider.Berete pamet lugje,ne si dozvoluvajte totalen amater da ni ja vodi drzhavata.

Bas sakav da te prasam na PP dali ti go ispratija najnoviot Fokus.
Sigurno e isprateno kako "dokaz" od sluzhbata na Mirka Velinovska.

martin_bt ЧЕКАМ ОДГОВОР?
Eve jas kje ti odgovoram,Џоле go biva samo kako shto vikaat Bugarite za odredeni lugje koi se palat na sekoj vtora ili treta rechenica da se zapali na sekoja 3ta rechenica i da se izgubi vo muabet a potoa ni muabet ni nishto, pa potoa da se sluchat kletvi do 7mo koleno pa potoa da ja obvini opozicijata i namesto odgovor za prashanjeto vo vrska so sporot so Grcija i imeto da vodi duhovni razgovori ili povikuvanje duhovi,za se toa go biva ama samo za politika i za pretsedatel ne go biva.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Ti si edinstveniot primer za segashnoto nefunkcionalno dpBne ili meshavina od site partii ama nitu eden chlen od VMRO-DPMNE.Vo enciklopedijata pishuva toa deka chovekot koj go predvodi svojot narod se narekuva lider a chovekot koj go sledi svojot narod se narekuva sledbenik,a tvojot heroj Џоле-who? boldiranoto go tvrdi za lider.Berete pamet lugje,ne si dozvoluvajte totalen amater da ni ja vodi drzhavata.

Sigurno e isprateno kako "dokaz" od sluzhbata na Mirka Velinovska.

Eve jas kje ti odgovoram,Џоле go biva samo kako shto vikaat Bugarite za odredeni lugje koi se palat na sekoj vtora ili treta rechenica da se zapali na sekoja 3ta rechenica i da se izgubi vo muabet a potoa ni muabet ni nishto, pa potoa da se sluchat kletvi do 7mo koleno pa potoa da ja obvini opozicijata i namesto odgovor za prashanjeto vo vrska so sporot so Grcija i imeto da vodi duhovni razgovori ili povikuvanje duhovi,za se toa go biva ama samo za politika i za pretsedatel ne go biva.
фрчко ти да не си ? :pos2::pos2:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265

Со помош на кампањата се осигурав дека не треба да гласам за еден од кандидатите за кој и претходно тоа го мислев...

Ме разочара со некои свои постапки еден од моите фаворити.

Еден од кандидатите за кои мислев дека никогаш не би гласал, ми стана симпатичен и добар претендент за глас.

И еден од кандидатие за кој не знаев многу исто така ми стана фаворит.

Другите тројца за кои од почеток си реков дека нема да ги гласам си го оправдаа тоа кај мене. :pipi:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
аххаахаххаахха, глеав сеа собрани гафови од досегашната кампања на алфа, се здробив од смех:
1.БРАТ ЉУБЕ: јас, каде и да одам во селата и градовите е празно! тоа е зашто народот има доверба во мене!!! ххаахеехахеахеахаехехеахае БОТ!
2.ФРЧКО: (вмро држат тезга каде ја промовираат програмата нивна и им се избацува фрчко): Кај сте бе вмровци? шо праите? овој пат имаме намера да ве мачкаме...
потоа на митинг: НЕМА ДА ЧЕКАМЕ ДА ДОЈДЕ ПРОЛЕТ ЗА ДА ГИ СМЕНИМЕ!!! :pos:
3.ИВАНОВ: на митинг, народот скандира некое трето име, а не неговото, а овој се понаша ко за него да викаат, на еден момент се свестува, прекинува, се врти назад да види што е работава и продолжува со рацете да мафта нешо, а на интервју: не очекував такво однесување од негова страна, па јас му помогнав да собере гласови преку моите студенти. :pos:
иначе, вечер сите ќе биле од 21 часот на а1. па ќе биде смех. ЦИРКУЗАНТИ СИТЕ ДО ЕДЕН! немаме алтернатива. заглавени сме со СДСМ-ДПМНЕ-офци! :mad: ти ебам партиите и нивните војничиња. пешадија ебате...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom