Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Киро Глигоров:

“Еден ден министерот за внатрешни работи Фрчкоски ми предложи да примам некои соработници од Службата, за да ме известат лично за нешто од нивната работа. Ги примив, а тие ми кажаа дека имале некоја средба со нивни колеги од Грција и дека тие официјално им рекле да ми пренесат лично мене дека доколку попуштам околу името, подготвени се да ми префрлат, на која банка сакам во светот, милион долари.

( извадок од книгата Македонија е се` што имаме).

Член од
20 септември 2008
Мислења
76
Поени од реакции
18
ГЛАСАЈТЕ ЗА
СКОПСКО ШМИЗЛЕ КОЕ НЕ ЗНАЕ ДА ЗБОРИ.
УНИВЕРЗИТЕТСКИ ПРОФЕСОР СО МАСТИКА У УСТА СЕКОАШ.
ФРАЕР ОД ТИПОТ - ЗА ПИЧКУ ПИВО ЗА МЕНЕ СОК.
И ЗА НЕГО СИТЕ СЕ СЕЉАЦИ ОСВЕН ОН.
ЖЕНИ МУ СЕ СЛАБА ТОЧКА - ИЛИ ГИ БИЕ ИЛИ ГИ МАВА.
ГО ВИКААТ ФРЛЕ У ПАРТИЈА.
ИЛИ
ГЛАСАЈТЕ ЗА КАНДИДАТ КОЈ Е НЕЗАВИСЕН АМА ПОДДРЖАН ОД
ВЛАДЕАЧКАТА НИ ВМРО - КОМУНИСТИЧКА
КОЈА Е КАДРОВСКИ МНОГУ ЈАКА.
И ДО СЕГА ДОНЕСОА ЕДЕН КУП
ГЛУПИ ЗАКОНИ И ЗАБРАНИ.
ГЛОБИ.
ПРОПАДНАТИ ТЕНДЕРИ(изградба на патишта,автобуси,компјутери..)
А ВОЕДНО СЕ
ПАТРИОТИ КОИ СЕ СО АЛИ АХМЕТИ ВО КОАЛИЦИЈА
И НЕ МОЖАТ ДА ГО УАПСАТ ХИСНИ ЏЕМАИЛИ(овој за мавровските работници)
И ЛИЧИ НА ОНОЈ ПАРВАНОВ
МИ СЕ ЧИНИ ЃОЛЕ ДЕКА ГО ВИКААТ
ИНАКУ РАБОТИ КАКО УНИВЕРЗИТЕТСКИ ПРОФЕСОР
И СИТЕ ЗБОРАТ ДЕКА ПРОФЕСОРИТЕ СЕ КОРУМПИРАНИ
АМА ОВОЈ НЕ Е(мислам на Ѓоле наш)

ЈА СЕПАК БИ СЕ ОДЛУЧИЛ ЗА
БРАТ ЉУБЕ:toe:

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
Nema da dojdi,kje se poseri.Ne gleash ushte od sega navestuvaat simpatizerite na DPMNE deka Ivanov nema vreme da se zamaral so takvi komunjarski i "nebitni" raboti kako duel.

Spored poslednite podatoci na agencijata "Rejting" na nedelnikot "Forum" poddrshkata za Gjorgi Ivanov bila ochajno slaba poradi shto vo VMRO zavladeala panika.Na videlina izleze i lazhenjeto deka za tri saati sobrale 18.000 potpisi.Vo ponedelnikot na 3.02.2009 god cela mashinerija na VMRO bese pushtena vo pogon vo Skoje i odea od zgrada vo zgrada da sobiraat potpisi za predsedatelot.Te teraat da se potpises na spisokot sto go nosat so sebe a posle vo opstina go zaokruzhuvaat tvoeto ime vo izbirackiot spisok.Bidejki i izbirachkite spisoci bea kaj niv ,odea samo kaj lugje koj se ushte ne se potpishale za nikoj.Kandidaturata na Ljube Boshkovski,pojavuvanjeto na Ljubcho Gjeorgievski i izostanuvanjeto na poddrshkata od drugite koalicioni partii osven od bandata na Zingo ,dramaticno im ja vloshi sostojbata na VMRO.Vo VMRO veke se razrabotuva scenario za bojkot so toa shto za toa bi go obvinile SDSM.Za sreka osueteni se i megjunarodnata zaednica kje gi izolira.Vo VMRO rachunale na 480.000 glasovi,kolku sto osvoile na vonrednite paramentarni izbori ,no spored poslednite matematiki izleglo deka mozat da racunaat na okolu 310.000 glasovi.
Bidejki Gruevski ne moze da se pomiri so takov debakl pa se spremaat razni scenarija od nivna strana a pri toa opozicijata da bide obvineta.
No toa ovoj pat ke im se udri od glava!Garantirano.
Ова од твоите сигурни извори... Брееее... Да не беше смешно ќе беше тажно...

А ти шо си му на Иванов па вака без двоумење гарантираш за неговата лојалност и професионалност?
Сечам рака ти ако си знаел кој е Иванов пред да стане кандидат на Дпмне. Политичката ситуација во Македонија до такво дереџе е дојдена што десницата и офца за претседател да кандидира, ќе победи.

Ебате офците ебате.
Гледам една очигледна грешка на еден полуписмен господин прерасна во главна фора на форумов, ќе почнете да офкате од безизлезната ситуација во која се наоѓате. Вашата ДЕСТРУКТИВНОСТ ве доведе до оваа мизерна ситуација...

Киро Глигоров:

“Еден ден министерот за внатрешни работи Фрчкоски ми предложи да примам некои соработници од Службата, за да ме известат лично за нешто од нивната работа. Ги примив, а тие ми кажаа дека имале некоја средба со нивни колеги од Грција и дека тие официјално им рекле да ми пренесат лично мене дека доколку попуштам околу името, подготвени се да ми префрлат, на која банка сакам во светот, милион долари.

Прашање е сега кој ги зема тие пари и сега мора да го испорача односно оствари она за кое е платен...

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
Киро Глигоров:

абе дали да да се смеам или шо?!?се фаќате ко слепио за стапо,
ајде нека докажи некој дека така било,ајде нека се излези на суд со докази дека така било,ајде да го видиме кадаров на гвујо нека го реши овој проблемпа нели сте вие безгрешни,се што правите го правите за доброто на народот, само бабини деветини кажувате, само да се зборувало простачки муабети,како не ви се смачи не знам,

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Еден СДСМОВЕЦ, кажува што му рекол ДРУГ СДСМОВЕЦ.

Тоа не е измислено туку е цитат од книгата на Киро Глигоров.

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
А ти шо си му на Иванов па вака без двоумење гарантираш за неговата лојалност и професионалност?
Сечам рака ти ако си знаел кој е Иванов пред да стане кандидат на Дпмне. Политичката ситуација во Македонија до такво дереџе е дојдена што десницата и офца за претседател да кандидира, ќе победи.

Ебате офците ебате.

:pos2::pos2::pos2::bravo::pos2::pos2::pos2: Наместо лав, ОВЦА треба да имаат на грбот... вмрОВЦИ... :poss: :pos::pos::pos:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Награден одговор! Ево ми га доле!
награден одгоор! Ево ми га доле!

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Сепак останува она кое беше спомнато претходно, а нема објаснување зошто.
Зошто баш Фрчко?
Од каде на каде.
И како се очекува да се развиваат нештата.
Интересно е како чин, но ме интересира како ќе ја протолкувате позадината.

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
nagradno prasanje?kaj e gjole?

nagradno praanje?kaj e gjole?
Џаро на времето викаше, не е важно дали те зборат за убаво или лошо, важно е да те има нон стоп по медиуми, луѓето да те зборат и да те запамтат. Оваа лекција очигледно многу добро ја научиле Бране, Фрчко и останати скопски дилинеи и затоа и малите деца ги знаат. Ти сега прашуваш кој е Ѓоле, јас на тоа ќе ти одговорам, после 18 години чемер и јад барам само човек кој барем не го знам по лошо. Верувај дека не сум единствен кој ова го мисли... Такви како мене се многу и тие, на жалост на партиските војници, ги решаваат на крај изборите. За твоја информација тие таквите се викаат НЕОПРЕДЕЛЕНИ...

Сепак останува она кое беше спомнато претходно, а нема објаснување зошто.
Зошто баш Фрчко?
Од каде на каде.
И како се очекува да се развиваат нештата.
Интересно е како чин, но ме интересира како ќе ја протолкувате позадината.
Целта е да се обезвредни изборот за преседател, да се демотивира гласачот да излезе на гласање и да заврши како пародија од избори на крај. Некои викаат дека крајната цел е народот да увиди дека сепак без Бране Милошевич ништо не успева во Македонија...

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
Џаро на времето викаше, не е важно дали те зборат за убаво или лошо, важно е да те има нон стоп по медиуми, луѓето да те зборат и да те запамтат. Оваа лекција очигледно многу добро ја научиле Бране, Фрчко и останати скопски дилинеи и затоа и малите деца ги знаат. Ти сега прашуваш кој е Ѓоле, јас на тоа ќе ти одговорам, после 18 години чемер и јад барам само човек кој барем не го знам по лошо. Верувај дека не сум единствен кој ова го мисли... Такви како мене се многу и тие, на жалост на партиските војници, ги решаваат на крај изборите. За твоја информација тие таквите се викаат НЕОПРЕДЕЛЕНИ...

Целта е да се обезвредни изборот за преседател, да се демотивира гласачот да излезе на гласање и да заврши како пародија од избори на крај. Некои викаат дека крајната цел е народот да увиди дека сепак без Бране Милошевич ништо не успева во Македонија...
и господинот премиер очигледно,не е сметнат од тв....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom