СП Хрватска 2009 - Данска : Македонија (20:15)

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кој игра во Пелистер, о Ти стручњаку што ни ги отвори очите и ни ја покажа вистината, а ние така слепо верувавме дека ќе просперираме...

Па ај кажи кај играат нашите чим си толку голем стучњак кажи кај играат нашите и каде од данска и што слепо Полска ги тепвме ове не а Полска на Данска ја тепаа ако не се лажам6 разлика.

Само да кажам дека нема ниту еден играч од Пелистер.:smir:

Не ми е јасно зошто сте разочарани:)
Јас сум пресреќна и презадоволна што после 10 години влеговме во кругот на најдобри 12 во светот
Останативе екипи немале толку "одмор" од вакво првенство:)

Нашите херои се ракометариве, за мене веќе тие освоија трофеј:pipi:

Така е Маца се согласувам со тебе.Треба да ги пречекаме ракометарите како херои,и барем да ги тепаме србите во вторник за инат.

Инаку за гоманиве да прокоментирам.
Ристовски не ни требаше да брани Ангелов уште одпочеток.А за Ристовски можеме да плукаме до утре да не беше он сеа само ќе сонувавме ама па мора и сам да си признае на светсково е дрво Ангелов е дупло подобар.

Се сложувам со тебе не плукајте по Ристовски, па зарем толку брзо заборавивте кој не донесе на Светско ви текнува на одлучувачкиот одбранен пенал и 22 одбрани( не ми текнува против кого) што да се прави сега кога не му идеше, зашто не го менуваа и Ангелов порано да влегуваше не е он крив за тоа туку тренерот.

Па ај кажи кај играат нашите чим си толку голем стучњак кажи кај играат нашите и каде од данска и што слепо Полска ги тепвме ове не а Полска на Данска ја тепаа ако не се лажам6 разлика.

Сине ти погоре кажа дека нашите играчи играат во Металург и Пелистер, а јас ти кажувам дека нема ниту еден од Пелистер и не лупетај зелени ти се молам.
Има од Вардар и Металург другите се од странски екипи.

А ја ваке да прашам нешто (можеби) глупо. Имамо шансе да идемо даље?

Борко имаше повеќе одбрани во првото полувреме така што не беше до толку лош колку што го прикажуваат некои овде. Што не бранеше како нивниот голман (не растури) е друга работа.

Да беше подобар нападот и реализацијата можеби немаше да изгубиме или ќе беше поизедначено.

Самиот факт што сме стигнале во втора фаза е успех за Македонија.

Значи овој Лзаров и Миркулоски сеееее..да ги протераш од Македонија..Топалоски сите честитки машки одигра, а борко ристоски одигра солидно во некои периоди ама овој тренеров е за нигде...сите грешки тој ги направи..па од кај го нашле наставник по физичко бил/...........па најди асален тренер...........
ај у пичку матер овие данциве ги мразам,ама женските се бомба да им ги ебам сите..оние роговите што ги носат да им го пикнеш............абеееее какви се скапани сите.!!!!:nenene::nenene::nenene:

Сине ти погоре кажа дека нашите играчи играат во Металург и Пелистер, а јас ти кажувам дека нема ниту еден од Пелистер и не лупетај зелени ти се молам.
Има од Вардар и Металург другите се од странски екипи.

Кажи сине кој игра странство а и Вардар и Металург се дупки.И више не ме факај за збор.

офффф леле шо да кажам сеа,игравме добро до 40 минута тогаш милам и поведовме али после паднавме физички-се гледа нашиве скоро при секој удар што ќе го добијат буквално не можат да станат,али тоа е,немаме премногу добри играчи не можеме да мењаме со составот многу,стојановиќ сигурно требаше да добие шанса на ова СП,филип лазаров е тотална утка,мислам нема силен шут а се обидува нешо,кире веќе е премногу добро покриен добро е шо и он успеа да дојде до 7-8 гола на оваа утакмица да даде и тоа борко солиден беше 11-12 одбрани и тоа,ја мислам џабе да сме играле фластер на некого,они имаат повеќе врвни играчи не само еден-голманот нивни е ѕвер секоја чест на човекот и тоа е
Напред МАКЕДОНИЈА-да ги тепаме србите :D

32-24 ... Тоа е македонче толку ти биле силите ... Само да ги користевме нивните грешки добро ќе беше ...

Друзе само те молам, те молам не го споменувај зборот Македонче
Тоа е збор кој што со сила е вметнат во потсвеста на МАКЕДОНЕЦОТ со векови и векови наназад, како симболика за демек нашата мала вредност, неспособност и слабост. Политика која тогаш големите империи ја спроведуваат преку насите ни (не)мили соседи, а се со цел искоренување на МАКЕДОНШТИНАТА И СУПЕРИОРНОСТА НА МАКЕДОНЕЦОТ во тоа време. Врувам ти е јасно дека иако успеале да не доведат до тоа што сме денес (малецка земја, но само во простор :) ) таа иста политика се уште се спроведува како некоја за жал традиција во оваа таканаречене "Демократска Европа"
Ќе бидам пресреќен кога барем ние ќе престанеме да се ословуваме со тоа срамно име и ќе го користиме исклучиво зборот "МАКЕДОНЕЦ"

Инаку браво за ракометарите. Иако изгубија срцето го оставија на терен. Секоја чест

А ја ваке да прашам нешто (можеби) глупо. Имамо шансе да идемо даље?

kude be drugar dalje?

tolko ovuj godinu... ustvari, super za ovuj godinu, bolje nemože da bide
BRAVO za uspeh, borbenost, BRAVO za NAJAKU PUBLIKU u Hrvatsku, BRAVO za MAKEDONIJA:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom