Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Институцијата матичен гинеколог :kesa: оди на следниов начин
-доколку немаш таков одиш со здравствената легитимација кај таков специалист гинеколог-акушер и му стануваш пациент. а дотичниот специалист ќе биде плаќан од ФЗО за тебе
-доколку менуваш, одиш кај стариот и му викаш: другар сакам да те сменам дај ми ги моите документи (истории, картони) и одјава. После одиш во ФЗО и таму правиш одјава, па одиш кај новиот спец. гинеколог-акушер, и после може и пак да одиш до ФЗО, али обично сами си ги пријавуваат пациентите.
Тоа е на долго и на широко, anything else?
Нема потреба да одиш во ФЗО кога менуваш матичен гинеколог. Само земаш одјава и целосна документација од стариот и одиш со се се` и се пријавуваш кај новиот.
А што при избор на гинеколог? Каде да се распрашам кој е добар, кај да го најдам, што е добар гинеколог...?
Ете тука на арно место прашуваш де, може и некој другарка да си прашаш што веќе си има матичен, ќе ти предложат, мојот неможам да ти го предложам оти неприма више пациентки фул му е листата, види некој друг, нека ти препорачаат кајганџикиве гарант знаат добри:smir:
i jas imam problem-kompliciran ili mozda ne?za ova se raboti ama cekam odgovor sto poskoro.sto treba da napravam za da promenam maticen lekar vo drug grad t.e po adresa na ziveenje sum vo eden grad,osigurenik vo drug a ziveam vo tret grad.znaci konkretno me interesira dali mozam da imam maticen lekar kade sto momentalno ziveam bez promena na adresa. E AJ DA VE VIDAM KOJ ZNAE JAS NEZNAM:nesvest: