Роуан Аткинсон (алијас Мистер Бин)

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120

Мислам дека човеков е жива легенда и еден од најдобрите британски комичари на сите времиња (според листата на The Observer е во топ 50 во историјата), секако и еден од најдобрите во светот.
Неговите улоги како Мистер Бин и Црна Гуја се класика и тешко некој да не се насмее на неговите изведби. Сите честитки за човеков, секогаш кога го гледам се смеам до солзи.

П.С. Најнов проект му е мјузиклот "Оливер!" каде го глуми Фагин (криминалец и џепчија).

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Закон човек,феноменален глумец и несекојдневна појава

:tv:

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Роуан Аткинсон ака Мистер Бин е еден од најдобрите комедичари кои ги запознал светот.Во неговата улога која го направи славен Мр.Бин каде што тој глуми еден човек кој во некои ситуации се прави како наудрен во некои како гениј, но сето тоа е извонредна глума за извонредниот актер.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
Мене овие отсекогаш ми се најомилени, кога се поздравува со кралицата и на плажа кога се пресоблекува. :)

Со темава ме потсетивте да го симнам и филмот Mr. Bean's Holiday ама доста го критикуваа па не очекувам премногу.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Covekot ednostavno ni dava realni situacii,vo nekoi od niv sme bile site nie,moze nesto i da naucime od nego i negovite izvedbi,kako da se presobleceme na plaza ili kako da napravime salata,scenata koga ja stavi marulata vo corapot...

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Абе Мистер Бин е закон, само што интересно е да се спомне што Роуан Аткинсон имаше изјавено во едно интервју дека во приватниот живот бил целосна спротивност од ликот што го глуми.
Како и да е, за улогите на Мистер Бин и Црна Гуја уште долго време ќе остане репер и пример за младите комедијанти и воопшто за сите генерации.

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Абе Мистер Бин е закон, само што интересно е да се спомне што Роуан Аткинсон имаше изјавено во едно интервју дека во приватниот живот бил целосна спротивност од ликот што го глуми.
Како и да е, за улогите на Мистер Бин и Црна Гуја уште долго време ќе остане репер и пример за младите комедијанти и воопшто за сите генерации.
Па добро во принцип секогаш е така.Затоа и се викаат ГЛУМЦИ :smir: бидејќи глумат а не мора да значи дека во приватниот живот се такви.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
ќерката на Мистер Бин ни најмалку не изгледа ко него- иако многумина си ја претставуваа како :pos:

сепак е сосема поинаква

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Шубата пуста излегла. Инаку Мистер Бин дефинитивно е најдобриот комичар. После него Џим Кери па даље...

Имам негово скоро се изгледано, следно на репертоар Џони Инглиш 2 :D

C

cige

Гостин
Некој ако може да ми ја најде епизодата кај што Мр.Бин на опера или театар и ги вади перјата на коконата пред него и и ги збуца како на индијанец.

Kajgana Shop

На врв Bottom