Помош за купување на нов автомобил

• Креатор на темата Креатор на темата nikola2004mkd
  • Време на започнување Време на започнување
N

nikola2004mkd

Гостин
Здраво на сите.

При крајот на февруари планирам да земам нов автомобил но сеуште се немам одлучено што. Тука треба да стапите вие на сцена со предлози што да земам. Не се замарам со марки но автомобилот треба да има минимум:
2 воздушни
серво
клима
ABS+EBD
електрика на прозори
5 врати
достатно простор за 5 патници

Максимум цена која можам да ја платам е 10500еур.

Е сега имам и некои недоумици.

Дали ќе има намалување на цената на новите автомобили сега со кризава?

Колкав попуст може да извлечам од продавачите?

Зошто кај нас возилата се поскапи од оние во EU а се произведени во Азија?

Значи ги чекам вашите одговори.

мислам дека форд фиеста ти го нуди тоа што го бараш за тие пари. другарче зема летоска, за таа цена ФУЛ! и тоа 1.4 дизелче! другите од таа класа ти се поскупи. за таа опрема би дошле околу 12,000 еу.
нема да паѓа цената, бар така мислам јас. еве деновиве, фуче вол стрит ради инаугурацијата, па мислам дека полека се ќе доаѓа на нормала.
зашто се поскапи? ти мења тебе нешто? едноставно така е =)
поскапи се зашто кај нас просечна плата е 230 еу, а во немачкој е 2300еу. а цената е таа горе-доле. ем, домашно производство, не се увозен материјал =)
ако си за ново, за таа цена можеш да земеш само фиеста, ништо друго.

земај шо че земаш само дизел не земај:nenene:,плаќаш 1500 + евра од старт а цениве на бензин/дизел сите знаеме какви се
плус голема предност на бензинец е што во зима не мрзне и кога сакаш можеш да ставиш плинче :smir:
поздрав и среќно

За тие пари(и опремата што ја бараш) имаш :
- Chevrolet Aveo
-Mitsubishi Colt
-Renault clio 2 (storia)
-Skoda Fabia 1.2 Ambient
-Suzuki splash 1.0
-Toyota Aygo 1.0
П.С Само за ЕБД не знам дали имаат овие модели ...

ејјј, да бееее. клиото старо можеш =)
иначе, авеото не би го, колтот е поскап особено сега со фејслифтот. значи отпаѓа. фабиата не, сплеш и ајго се помали. класа подоле.

бирај го клиото, 206ка(мислам уште ги продаваат) или фиестата.
1.клио
2.206
3.фиеста
едит-значи, зборам јас што би зел со тие пари. =)
да не ме цитира некој "еј што и фали на фабиата или авеото". а за нарачателот на темата, ако побара може објаснување =)

Што и да купиш ново нема да згрешиш. Веќе нема лоша кола, има само лоши возачи :wink:

Ама он сака малце покомфорна кола по побарувањето, види и Дачиа Сандеро

Иначе дизелче ти е малце побучно и на супер мини класа некако лошо стои, ептен ќе осеќаш вибрации од моторот, според мене дизел само за автомобили од средна класа па нагоре

1. Пежо 206, 5 врати, серво, АБС, 2 воздушни перничиња, електроника на предни стакла, цд-мп3, 1.4 хди, 80 и нешто кс - 11 000 е. Јас сум задоволен. Брзо е. Иде 183км/ч. Е сеа ако си елегантно пополнет (буцко) позади возчкото седичте нема да има многу голем простор ама ако треба ке ослабеш!:wink:
2. Опел Корса 1.2 бензин,5 врати, има се што бараш одозгора, максимална брзина 163 км/ч. Комотна од внатре. 11 700 е.
3. И според мене најдобра понуда Митсубиши Лансер. 14 000 евра (малце го пречекорува лимитот на твојот буџет). Се што бараш има, 109 кс, 1.5 бензинец, максимална брзина над 200км/ч, внатре има многу место без проблем да седат 5 луѓе.

Ако не ти одговара ништо од ова, оди до најблиската трафика, купи огласник М, или некој друг огласник и одбери нешто поволно, добро сочувано!

1. Пежо 206, 5 врати, серво, АБС, 2 воздушни перничиња, електроника на предни стакла, цд-мп3, 1.4 хди, 80 и нешто кс - 11 000 е. Јас сум задоволен. Брзо е. Иде 183км/ч. Е сеа ако си елегантно пополнет (буцко) позади возчкото седичте нема да има многу голем простор ама ако треба ке ослабеш!:wink:
2. Опел Корса 1.2 бензин,5 врати, има се што бараш одозгора, максимална брзина 163 км/ч. Комотна од внатре. 11 700 е.
3. И според мене најдобра понуда Митсубиши Лансер. 14 000 евра (малце го пречекорува лимитот на твојот буџет). Се што бараш има, 109 кс, 1.5 бензинец, максимална брзина над 200км/ч, внатре има многу место без проблем да седат 5 луѓе.

Ако не ти одговара ништо од ова, оди до најблиската трафика, купи огласник М, или некој друг огласник и одбери нешто поволно, добро сочувано!
како да му одговара, кога напомнал дека има 10,500?

Здраво на сите.

При крајот на февруари планирам да земам нов автомобил но сеуште се немам одлучено што. Тука треба да стапите вие на сцена со предлози што да земам. Не се замарам со марки но автомобилот треба да има минимум:
2 воздушни
серво
клима
ABS+EBD
електрика на прозори
5 врати
достатно простор за 5 патници

Максимум цена која можам да ја платам е 10500еур.

Е сега имам и некои недоумици.

Дали ќе има намалување на цената на новите автомобили сега со кризава?

Колкав попуст може да извлечам од продавачите?

Зошто кај нас возилата се поскапи од оние во EU а се произведени во Азија?

Значи ги чекам вашите одговори.
Јас би ти предложил таа што ја зедов јас пред 2 месеци, и засега сум презадоволен и од возење и изглед и потрошувачка
Форд Фиеста (произведена во Келн -значи германска оригинал)
мотор 1.4 бензин 80 коња (слична цена е и 1.4 TDCI)
2 воздушни,ABS,клима,електрика на прозорци,серво,5 врати,далечинско заклучување,15" алуминиумски фелни,металик боја,ЦД радио со звучници,магленки...
сето ова баш за 10.500 евра. Итоа ја зедов од Битола,а после разбрав дека во Скопје може да спуштеле уште 100-200 евра
Преубаво изгледа,спортски, преубаво и вози. За таа цена имаш и други модели што се на залез од други производители (старата Фабија,Ибица;Клио и сл) ама јас сепак би типувал за Форд

Ако сакаш многуу простор во колата за тие пари земи си Дачиа Логан 1,4 75КС. Инаку Фабиата има баш удобна амортизација и е со доста издржлива механика. Пежо 206 ако ги има уште е добра опција бидејќи е веќе докажано дека се квалитетни. Јас би погледал ако уште ја има и Астра Класик 2 чинам дека беше околу 10 000 евра а е супер количка има појак мотор од сите горе наведени, а и е доста голема. :smir:

Најдобар предлог ти е Астра класик II. Добиваш средна класа, со фул опрема за цена од мала класа ;)

Skoda Fabia(New) 1.2 (51kW/70 КС)

10,900E Ambiente

Електро хидрауличен серво управувач
Централно заклучување
Кодиран клуч-имобилизер
Управувач прилагодлив по висина и длабочина
Тонирани стакла си УВ филтер
Браници во боја на каросеријата
ЕУРО 4 емисија на издувни гасови
Челични тркала 14' со пневматици 165/70 Р14
Воздушно перниче за возач и совозач
АБС систем за сопирање со MSR и Dual Rate
Climatic-Клима уред полуавтоматски со полен филтер
Електрика на предни стакла
Надворешни ретровизори со електрика и греење
Предни халогени светла за магла
Висинско прилагодвање на возачко седиште
Радиоинсталација со 4 звучници
Фиока под совозачко седиште
Ладење на предна фиока
Систем за вентилација со полен филтер
Странични црни заштитни лајсни на вратите
Внатрешно светло со прекинувач
Асиметрично делива задна клупа

new_skoda_fabia.jpg

Пробај собери уште 400 евра до февруари за тие пари мислам дека ке ти се исплати колава.

Повеке инфо на www.skoda.com.mk

И јас би играл со Шкодата или Фиестата.

Ако сакаш можеш и Дачија Логан Лауреат пакетот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom