БРАВО ЦАРЕВИ! Македонија ја победи Русија и оди понатаму! (36:30)

Статус
Затворена за нови мислења.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
koj e za zadaaaaaaaar odime napred makedonija

samo edno dali e vistina deka stojanovic ke e vo igra vo narednata faza

mean

:пипи:
Член од
12 октомври 2008
Мислења
587
Поени од реакции
24
Јас само да честитам на победата. Одлична игра индиид. :oeoeoe:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.656
koj e za zadaaaaaaaar odime napred makedonija

samo edno dali e vistina deka stojanovic ke e vo igra vo narednata faza
Никој не знае... Официјално, повреден е, не е спремен за 60 минути. Но веќе почнува да личи на нешто друго, затоа што 3 леви бека се сменија до денес а тој не не доби шанса. Стојановиќ е без сомневање најдобар лев бек што го имаме а таа позиција ни е најслаба на турниров. Вистинско чудо е како без лев бек-шутер ја поминавме групата. Ваљда затоа што Кире игра како за два десни бека...

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Але, але, але!

Излези момче право на тераса, поздрави ја Гоцевата раса, кренете раце високо горе, наше ќе биде и Солунско поле! МАКЕДОНИЈА!

Мојсовски во форма како никогаш досега!

Д

Демијан

Гостин
Никој не знае... Официјално, повреден е, не е спремен за 60 минути. Но веќе почнува да личи на нешто друго, затоа што 3 леви бека се сменија до денес а тој не не доби шанса. Стојановиќ е без сомневање најдобар лев бек што го имаме а таа позиција ни е најслаба на турниров. Вистинско чудо е како без лев бек-шутер ја поминавме групата. Ваљда затоа што Кире игра како за два десни бека...
И јас мислам дека треба да се стави во игра Стојанивиќ.И така немаме лев бек,пробуваме со 3 играчи ама ете не бива.Одличен шутер е и мислам дека ако на Кире играат фластер тогаш Мојсовски и Стојановски треба да преземат во нивни раце.Ме радува исто и Темелков.Дечкото е феноменален заедно со Алушевски.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Аааа мамата....Брат ми иде за 2 саати у Задар. Ја коа не си вадам пасош на време ќе глеам дома еате работа....ја сакам Македонија,Ја сакам и царевата ќерка,сакам Скопско, сакам и Данците да платат шо Данките јадеа буреК у Скопје пред некој месец,Србите да го лапнат ко шо го лапнаа србинките у Скопје и норвежаните да им покажат на русите дека од Македонија можело да се изгуби и со повеќе од 6 гола разлика. А за тоа колбасите ќе преќутам пошо срамота е таков јазик у јавност.....Зига Зага незнам да навивам аааееееее......

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Сите се сконцентрирани на Србија. Дај Боже да одлучуваа тој натпревар, нашите кога ќе се мотивираат максимално со 8 повредени газат се пред себе. Најтешко ќе биде со Данска, а со другите две имаме реални шанси. Со Србија најголеми,затоа што Скандинавците добиваат секогаш добро судење.

Како и да биде, целта е остварена, од сега понатаму се е само плус.
Србите ни се должници, ако го паметите нашиот пораз кај нив на гости со 10 разлика..кога ни ја пуштија Македонско “Девојче“ песната за да не ругаат, тоа беше после нашата победа дома или нешто сл.

Досегачниот дел србите го изиграа многу налик на нас, иако без сензационални победи, освен минималната над Норвешка.

Данска е.... екстра класа, мислам дека треба стратешки да ги распределиме силите и можностите, а се зависи од првиот меч со Норвешка задутре.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Macedonia Throws Russian Handball Into Pitt
Aggressive and led by an army of fans, Macedonia earned entrance into the second round at the World Handball Championship.

Published: January 22, 2009 20:36h

The surprise of the championship was the match between Brazil and Serbia, but after Macedonia beat Russia 36:30, in a match that decided their fate at the championship, there is no mistake. Kiril Lazarov and his team are the best surprise of the championship, whilst the Russians are the worst.

Lazarov like a machine, Russians could only watch

It looked like the great handball nation had what it takes to enter the next round of the competition when they drew against Germany fight, led by the referees. They were not bad after the loss from Poland in the last moments, just as they were great in their victory over Tunis.

However, yesterday’s match against Algeria, who they barely beat by one point, awoke doubt in the capability of the Russian team. Those doubts were awaken by Macedonia, who beat the gold medal winners from the Olympics, Iceland, and held the Germans to a draw until the referees took the main role.

Tunis surprised them and took important points from them, but the win against Poland showed what they can do, and what they are prepared for. Led by a player from Zagreb CO, Lazarov, but besides him being their greatest advantage, he was their greatest weakness. They built everything on him, which was confirmed against Germany when they were left without him. They lost in 15 minutes with a ten goal difference.

Aggressive and led by an army of fans, Macedonia earned entrance into the second round in Zadar, and therefore their greatest success in men’s handball. You can say that the era of Macedonian handball has arrived, because the women were excellent as hosts at the previous European Championship, and the men now have exceeded all expectations. All we can say for the Russians now is “da svidanja”.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Led by a player from Zagreb CO, Lazarov, but besides him being their greatest advantage, he was their greatest weakness.

За жал, точно е ова.
Се надевам дека и останатите играчи ќе се понесат од успехот и ќе можат да го супституираат учинокот на Лазаров доколку тој биде отсечен.

П.С. Би ве замолил да оставате и линкови до ваквите вести.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Led by a player from Zagreb CO, Lazarov, but besides him being their greatest advantage, he was their greatest weakness.

За жал, точно е ова.
Се надевам дека и останатите играчи ќе се понесат од успехот и ќе можат да го супституираат учинокот на Лазаров доколку тој биде отсечен.
Абе точно е да,али ако игра Мојсоски ко што играше вчера би бил достојна замена до негде.Неможе да се спореди тимот со и без Кире али колку толку:) Со германија не беше само шо не играше он,психички паднаа после црвениот и плус "судиите".

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Мојсовски вчера одигра на нивото одлично заедно со Лазаров и други поединци.Но еден играч со играше во квалификациите не ми текнува како се викаше секогаш стегачи на двете раци носеше,висок со одличен шут дали е повреден или?се надевам ќе сватите за кој мислам

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
lele so nemam pasos ova mi e za um za drug pat ah mi idi da se ubijam se mi e plateno a jas nemozam da pojdam upm :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:
Ај дека не можеш уште еднаш да пишеш дека немаш пасош.:jaj:

Србите ни се должници, ако го паметите нашиот пораз кај нив на гости со 10 разлика..кога ни ја пуштија Македонско “Девојче“ песната за да не ругаат, тоа беше после нашата победа дома или нешто сл.
Колку само сега сакам да им ја пееме Нишка бања топла вода, дојдовме по двата бода, иако не сме во Србија. Море со 50 разлика нека изгубат, лиглиња едни.

Мораме да се фокусираме на наредниов натпревар. Ја оставам темава отворена уште денес, да споделите впечатоци и ве молам да оставите некое добро видео, како пеналот на Кире, последниот негов гол и славјето на крај. Браво за видеата на ИнтернетМР :)

Член од
5 септември 2008
Мислења
248
Поени од реакции
5
lele be brat ti nemas pojma kako mi e mene ozbilno znaes kako goram za da bidam vo hrvatsaka da gi bodram nasite nemas pojma koe e 4ustvoto tamu

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
lele be brat ti nemas pojma kako mi e mene ozbilno znaes kako goram za da bidam vo hrvatsaka da gi bodram nasite nemas pojma koe e 4ustvoto tamu
Те сфаќам. И јас најмногу на свет посакувам да бидам меѓу нашите во Задар но не можам. Кажа веќе еднаш, те прочитавме, не мора да нагласуваш по 100 пати. Луѓево гледаат нови мислења на темава а џабе отвораат. :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom