I
Intex
Гостин
Прашање на кое бараме одговор со да/не: со другар зборевме прееска за психологија дека имало 4 испити кои се полагаат за прием на психологија. Да или не?
-Не.Прашање на кое бараме одговор со да/не: со другар зборевме прееска за психологија дека имало 4 испити кои се полагаат за прием на психологија. Да или не?
Ако ти реба за семинарска - пробај со „заборавање“. Има интересни натписи и на англиски и на македонски.дали ке може некој да ми предложи некоја интересна тема поврзана со помнење, мислење или говор - во моментов немам некоја мн оригинална идеја па затоа барам помош.
благодарам однапред.
ako moze nekoj veke definirani naslovi da mi predlozish?Ако ти реба за семинарска - пробај со „заборавање“. Има интересни натписи и на англиски и на македонски.
Заборавање - е насловako moze nekoj veke definirani naslovi da mi predlozish?
ттолку многу се интересирам за психологија, навлезен сум, целосно сум посветен за набљудување на сите постапки, чувства, реакции, итн читам книги ноо.. веројатно тоа ќе ми биде втор факултет откако ќе го завршам електро и знам дека ќе ми биде многу лесно и ИнТеРеСнОЈа отварам темава со цел сите кои моментално студираат,завршиле или имаат план да се запишат на психологија да може да даваат совети,да даваат информации,да прашуваат на исто место.
Да не мора да се бараме по цел форум,да се информираме по профили,нека биде јавно и на сите што им треба информацијата да стигнат полесно до неа.
Сите совети се добредојдени.
Хах,од ко ќе ти исчади главата на електро ќе ти остане психологијата хоби како и сега.ттолку многу се интересирам за психологија, навлезен сум, целосно сум посветен за набљудување на сите постапки, чувства, реакции, итн читам книги ноо.. веројатно тоа ќе ми биде втор факултет откако ќе го завршам електро и знам дека ќе ми биде многу лесно и ИнТеРеСнО
Неќам да те убијам у поим, али голема е веројатноста дека факултетот не е така ко шо си замислуваш.ттолку многу се интересирам за психологија, навлезен сум, целосно сум посветен за набљудување на сите постапки, чувства, реакции, итн читам книги ноо.. веројатно тоа ќе ми биде втор факултет откако ќе го завршам електро и знам дека ќе ми биде многу лесно и ИнТеРеСнО
знам што учите имам другарка што студира таму.Неќам да те убијам у поим, али голема е веројатноста дека факултетот не е така ко шо си замислуваш.
Види што предмети се изучуваат на страната на факултетот ја има листата. Нема многу анализирање :/
dali ke moze nekoj da mi kaze koi se pointeresni predmeti od izbornite vo tret semestar a godinava se ponudeni: kreativnost, pozitivna psihologija, logika, kulturna natropologija, socijalna patologija i preducilishna pedagogija... ako mozete nesto podetalno da mi kazete sto se uci, nekoi vasi iskustva (ne programata od priracnikot zatoa sto malku objasnuva ) po koi predmeti se pofleksibilni profesorite i slicno....
epa fala na sovetot... mislev kreativnost da izberam, posto pozitivna psihologija ne znam mn kakva e programata i ova pointeresno mi izgleda ali sepak mislam deka ke bideme podeleni vo 2 grupi i nema sansi da se padnam kaj ognen... a od ovie drugite 4 izborni sakav da biram logika ali dali e interesno na 4asovi ili klasi4no filozofski predmet e onaka da ti zdosadi posle nekoe vreme?јас ти препорачувам да одбереш позитивна психологија кај Огнен...
За креативност разбрав дека давала мн матерјал за учење, ние кога го имавме предметот имаше мн малце, али нас ни носеше малце кредити, а пошо вас ви носи, бааги матерјал имате....
културна антропологија јас немав, имав логика и кај неа не моеш да препишуваш, али нас ни ги даваше прашањата шо се паѓаат на колоквиум и само тие треба да ги научиш...
социјална патологија имаме сеа и интересно е, али пошо вас нема да ви биде Нелко туку таа Тања (ако си имала социологија - асистентката шо беше по тој предмет) и таа е малце лева, се курчи....
а и предучилишна немав, али јас си ги бирав предметите да ми бидат социолошки а не педагошки, така да како си ги бираш ти - така ти препорачувам да продолжиш...
Не знам, распрашај се кај колегиве од 2ра, они имаа позитивна и креативност, поубаво ќе ти кажат...epa fala na sovetot... mislev kreativnost da izberam, posto pozitivna psihologija ne znam mn kakva e programata i ova pointeresno mi izgleda ali sepak mislam deka ke bideme podeleni vo 2 grupi i nema sansi da se padnam kaj ognen... a od ovie drugite 4 izborni sakav da biram logika ali dali e interesno na 4asovi ili klasi4no filozofski predmet e onaka da ti zdosadi posle nekoe vreme?