Што значи секс на почеток на врската?

• Креатор на темата Креатор на темата persephonia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ти почна да ги вреѓаш луѓево. Ако не ти се дискутира со нив, ако ти се испод ниво не дискутирај бре. Смешно е да ги форсираш да пораснат со сила, да размислуваат на нивни 18 ко на 30 години. Уште посмешно е некому да му го омаловажуваш мислењето пошто е помал од тебе.
Во врска со темата, не можеш да убедиш дете од 16-17 години дека сексот од прва вечер е возможен, дека се случува, дека на 25 години често и жената знае да биде иницијатор, дека не и` е проблем ако потоа се испостави дека е зелен па раскажува дешавки и сл. На нивна возраст се` изгледа поинаку. Но, тоа не значи дека не размислуваат или дека размислувањата не им се на место или се смешни и како такви не можат да ги кажат.
a be oni me navreduvaat mene,i toa veke podolgo vreme.ama aj,nema vrska ,jas sum kriv.postar sum.
a jas ne gi forsiram da porasnat so sila,tuku samo da svatat deka ne e se taka,kako sto oni sega mislat.
a nivno razmisluvanje e,deka nema vrska koj kolku godini ima koga se raboti za prasanjeto na temava.dobro sto ti im objasni,deka ima i toa golema vrska,koj kolku godini ima.a mnogupati go napomenav toa,ama od site ,samo oni se nategaat,pa i uste me navreduvaat.ama kako i da e,VO PRAVO SI.

Не знам дали сфаќаш што е поставено како објаснување на темата...ако не можеш да најдеш еве ти помош..

Сеа глеаш дека не збориме само за секс, туку збориме за секс кој е добиен на сила...
a be zasto na sila?toa TERA znaci NASTOJUVA da imate seks,uste na pocetokot,nikoj nikogo ne tera so sila.zasto zboruvas taka.ne se raboti ovdeka za siluvanje.

a be zasto na sila?toa TERA znaci NASTOJUVA da imate seks,uste na pocetokot,nikoj nikogo ne tera so sila.zasto zboruvas taka.ne se raboti ovdeka za siluvanje.
Па ако тебе некој те тера нешто, не е тоа на сила барање...али ај не е битно...јас толку имав да кажам

a jas ne gi forsiram da porasnat so sila,tuku samo da svatat deka ne e se taka,kako sto oni sega mislat.
А место да продаваш филозофии претставувајќи се себеси како мудрец, остави ги прво да пораснат, па сами да сфатат дали е така или не е така.
Ова е тема како и секоја друга, и нормално е дека секој кој ќе постира мислењето ќе го заснова врз своето искуство и знаење, а не од идна перспектива, од кај да знаат они како ќе размислуваат на 25.

Освен што потценуваш и тоа неосновано, по стоти пат (во твој стил) ќе ти напоменам дека напињаш и дека темава ми се одмили од што сум принудена само твои постови да читам во неа.

А место да продаваш филозофии претставувајќи се себеси како мудрец, остави ги прво да пораснат, па сами да сфатат дали е така или не е така.
Ова е тема како и секоја друга, и нормално е дека секој кој ќе постира мислењето ќе го заснова врз своето искуство и знаење, а не од идна перспектива, од кај да знаат они како ќе размислуваат на 25.

Освен што потценуваш и тоа неосновано, по стоти пат (во твој стил) ќе ти напоменам дека напињаш и дека темава ми се одмили од што сум принудена само твои постови да читам во неа.
a da ne me citiravte tolku samo mene,nemase da ima potreba da repliciram,ama od kaj ke ti tekne deka moze i do toa da e.najlesno e ,samo da se okrivi nekogo,neli.
aj ,vo pravo si,ne znam jas nisto,a i od kaj ke znam.eve ti si popametna,tebe ke te slusam.zaboraviv deka site treba da se soglasuvaat,i nikoj da ne iznesuva razlicen stav.a ako iznese,i bide citiran,ne treba da odgovara,zatoa sto ke ispadne deka napinja.lelelele izvini,jas sum kriviot ,priznavam.
i sto ne reagiras na eden kup navredi i omalovazuvanja koi bea upateni na moja smetka,a na koi jas i ne reagirav?sto ne reagirase na toa?ama ajde ,ne treba da odgovoris,jasno mi e.

@MIMI
-dete,toa e i cin na strast,vzaemna seksualna privlecnost...a toa duhovna,ostavi go za drugite temi,kade sto poveketo devojki go tvrdevte sprotivnoto.
i zasto napinjase ti,na edna tema so prasanjeto"prasaj maz pred seks koj e dominanten",a sega glumis nekoja nespremna neiskusna i naivna devojka?
zasto vo edna tema tvrdevte deka bez dobar seks ne moze da opstane vrska,iako se drugo prekrasno funkcionira?zasto barate sekogas postar partner,a ne ste spremni da go zadovolite,i treba da ve ceka?i uste mnogu drugi kontradiktorni tvrdenja na drugite temi.
a za godinite9iskustvo).dete si,ne mozes seuste ni da ja svatis vaznosta na godinite.koga ke porasnes ke svatis.
kaj go pisuva toa?
а на вас ,,постарите`` (не знам колку си стар) да не ви е лошо некое младо мевце. Бараат постари затоа што бараат поголема сигурност и се мнг наивни, мислат дека сте позрели. А од твојата констатација дека ,,курот ке ти падне`` ако немаш секс месец дена откако идеш со типката се гледа колку си ти зрел и искусен
А и тоа сите што те цитираат значи нешто нели

а на вас ,,постарите`` (не знам колку си стар) да не ви е лошо некое младо мевце. Бараат постари затоа што бараат поголема сигурност и се мнг наивни, мислат дека сте позрели. А од твојата констатација дека ,,курот ке ти падне`` ако немаш секс месец дена откако идеш со типката се гледа колку си ти зрел и искусен
А и тоа сите што те цитираат значи нешто нели
bas taka,lele kako pogodi,pa ti si bila vidovita.kako znaese?mislat i svakaat deka sme pozreli,ama ne svakaat deka ONI ne se dovolno zreli.
od kaj ja dobi taa konstatacija,ne znam,ama bravo be,epten me pogodi,duri ni jas samiot ne se poznavam tolku dobro,kako sto ti me znaes.bravo,bravo,bravo.
da znaci nesto,ne mu se dopaga na nikoj da ja slusne vistinata,pa normalno deka ke me citira i ke ja negira.
p.s.a od tvojata konstatacoija deka "ke ti se potrosi",ako imas seks uste na pocetokot,se gleda i kolku si ti zrela.bravo za tebe.strasna si.

Темава оди под клуч,многу се напна.Не би сакала да видам во друга тема во овој подфорум алекс против сите.Значи имате опција игнор,не читајте,не реплицирајте и слично.Алекс имаш опомена да ја користиш репутацијата за„се согласувам„ и „не се согласувам„.
Ќе ја отворам одкога ќе се смират страстите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom