Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па реков и погоре, и тие наоколу се луѓе и издржале зошто не и јас, и најпосле што ако ги видам постелките и што има да се гадам од нив кога јас сум таму да го видам она другото, она за кое живеам.Да да у сред болка коа ќе ти дое да му ја учукаш една, или да го грабнеш во меѓуножјето да осети дел од филингот кој го имаш во моментите на носење рожба на бел свет... се е тоа романтика и убајни и крвишта една торба со се водењак, па постелки се се тоа прекрасни мигови....![]()
Не сакам да е до мене мажот за време на породувањето!!!
Нека чека во ходник доволно е. После породувањето може да дојде заедно да си го видиме бебулето
Али за време на породувањето категорично не.
Сите машки се прават силни божем тогаш подршка ќе ми даде? Како да не. И уште сеир да ми фаќа тука, е неможе!![]()
Не би сакала сопругот да е на моето породување.
Нема некоја особена причина едноставо не сакам.Тој ќе е во болницата и после ќе дојде и заедно ќе седиме со бебенцето:back:
Темава е за мажите. Може слободно да си читате :back:
Иначе мојот став е апсолутно да.
А не ставив анкета пошо ќе гласаат и женските))
Најубаво е да присуствува,да ја види болката на својата сакана,да го осети моментот кога доаѓа неговиот потомок,да го слушне првиот плач,да добие и по некоја грабаница,плаво око и плави флеки од штипање![]()
Тука во Германија таткото го сече папокот и го бања малото(ако уште е способен за тоа)Дури присуствуват и на царски рез.За мене е малку себично да му се одземе на едниот родител тоа право да присуствува,тоа дете е заедничко,а тој чин е еден и единствен.
Најубаво е да присуствува,да ја види болката на својата сакана,да го осети моментот кога доаѓа неговиот потомок,да го слушне првиот плач,да добие и по некоја грабаница,плаво око и плави флеки од штипање![]()
Тука во Германија таткото го сече папокот и го бања малото(ако уште е способен за тоа)Дури присуствуват и на царски рез.За мене е малку себично да му се одземе на едниот родител тоа право да присуствува,тоа дете е заедничко,а тој чин е еден и единствен.
Кај нас докторите викаат може ако инсистира сопругот, а јас како доктор велам најубаво е доле во чекална да седи за сите поубаво...
Маж ми рече дека се сувишни информации за него, да присуствува на пораѓајот, а и да сакаше нама шанси бре, после сеир да ми мава, НОТ, дома нека праи мекици и гости нека чека мој совет:smir: