За мажите: Дали би присуствувале на породувањето на партнерката?

• Креатор на темата Креатор на темата Supreme06
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ме сака до неа ќе бидам.... Ќе видиме, кога ќе се деси тоа ќе пишам. Би сакал за рака во тие моменти да ја држам. Нормално, слушајќи ја Луси Лу, ќе си ставам онакво хокеарско за заштита на меѓуножје!

Па, ако се погоди таков момент, бидејќи животов е нели непредвидлив би присуствувал зошто да не, и тие другите на околу се луѓе нели? И најпосле тоа што ќе се раѓа е исто толку мое колку што е и нејзино, или доаѓањето негово на свет треба да биде исклучок за мене :)

Да да у сред болка коа ќе ти дое да му ја учукаш една, или да го грабнеш во меѓуножјето да осети дел од филингот кој го имаш во моментите на носење рожба на бел свет... се е тоа романтика и убајни и крвишта една торба со се водењак, па постелки се се тоа прекрасни мигови....:pipi:
Па реков и погоре, и тие наоколу се луѓе и издржале зошто не и јас, и најпосле што ако ги видам постелките и што има да се гадам од нив кога јас сум таму да го видам она другото, она за кое живеам.

И најпосле... ако ме зграби за меѓуножје за да ми долови било што остатокот од пораѓањето ќе и се одвива во бесознание :))

Не би присуствувал на таков настан, што понастрана тоа подобро.

Не сакам да е до мене мажот за време на породувањето!!!

Нека чека во ходник доволно е. После породувањето може да дојде заедно да си го видиме бебулето :pipi:

Али за време на породувањето категорично не.
Сите машки се прават силни божем тогаш подршка ќе ми даде? Како да не. И уште сеир да ми фаќа тука, е неможе!:icon_lol:

Не би сакала сопругот да е на моето породување.
Нема некоја особена причина едноставо не сакам.Тој ќе е во болницата и после ќе дојде и заедно ќе седиме со бебенцето:back:

Дефинитивно би присуствувал добивањето на дете е најубавата работа што може да му се случи во животот на еден човек.:smir:

Шо знам... Далеку сум од женачка и од деца, веројатно ко ќе дојде моментот ќе имам веќе изграден став... Најверојатно ќе зависи од мојата партнерка, дали она сака... Знам дека ќе се начукам ко говедо и дека 3 дена ќе бидам по кафани :) Тоа е бар сигурна работа :)

Не сакам да е до мене мажот за време на породувањето!!!

Нека чека во ходник доволно е. После породувањето може да дојде заедно да си го видиме бебулето :pipi:

Али за време на породувањето категорично не.
Сите машки се прават силни божем тогаш подршка ќе ми даде? Како да не. И уште сеир да ми фаќа тука, е неможе!:icon_lol:

Не би сакала сопругот да е на моето породување.
Нема некоја особена причина едноставо не сакам.Тој ќе е во болницата и после ќе дојде и заедно ќе седиме со бебенцето:back:

Темава е за мажите. Може слободно да си читате :back:

Иначе мојот став е апсолутно да. :)
А не ставив анкета пошо ќе гласаат и женските :)))

Темава е за мажите. Може слободно да си читате :back:

Иначе мојот став е апсолутно да. :)
А не ставив анкета пошо ќе гласаат и женските :)))

Како бе само да си читаме? :star: Расист! :icon_lol: :smir:
Ваљда и нас некој не` прашува. Еве мене конкретно ако ме праша ќе кажам дека не сакам да присуствува, ама ветувам дека ќе му раскажам се` до детал. За она што не се сеќавам нек го праша докторот. :kez:

Најубаво е да присуствува,да ја види болката на својата сакана,да го осети моментот кога доаѓа неговиот потомок,да го слушне првиот плач,да добие и по некоја грабаница,плаво око и плави флеки од штипање :vozbud:

Тука во Германија таткото го сече папокот и го бања малото(ако уште е способен за тоа) :) Дури присуствуват и на царски рез.За мене е малку себично да му се одземе на едниот родител тоа право да присуствува,тоа дете е заедничко,а тој чин е еден и единствен.

Најубаво е да присуствува,да ја види болката на својата сакана,да го осети моментот кога доаѓа неговиот потомок,да го слушне првиот плач,да добие и по некоја грабаница,плаво око и плави флеки од штипање :vozbud:

Тука во Германија таткото го сече папокот и го бања малото(ако уште е способен за тоа) :) Дури присуствуват и на царски рез.За мене е малку себично да му се одземе на едниот родител тоа право да присуствува,тоа дете е заедничко,а тој чин е еден и единствен.

Присуствувал сопругот на вашите породувања?

Или некој друг од форумов да присуствувал па да каже искуство? Или некој ваш близок?
Во глобала тука скоро сите кажуваат дека би присуствувале на породувањето на својето дете, а реално 99,9% не присуствуваат.
Кај нас реални шанси за присуство подржуваат приватните клиники.
На државните мислам дека е дива лига.

Армин како што машките од форумов читаат и дискутираат на теми за Црвени денови и Влошки или тампони така добро е и ние да си кажеме на темава, барем и со нас е поврзана:).
И девојките може да кажат дали сакаат да присуствува нивниот сопруг. Кај нас е сеуште може да се каже е табу тема за присуството на сопругот породувањето на својата партнерка.

Кај нас докторите викаат може ако инсистира сопругот, а јас како доктор велам најубаво е доле во чекална да седи за сите поубаво...
Маж ми рече дека се сувишни информации за него, да присуствува на пораѓајот, а и да сакаше нама шанси бре, после сеир да ми мава, НОТ, дома нека праи мекици и гости нека чека мој совет:smir:

Кај нас докторите викаат може ако инсистира сопругот, а јас како доктор велам најубаво е доле во чекална да седи за сите поубаво...
Маж ми рече дека се сувишни информации за него, да присуствува на пораѓајот, а и да сакаше нама шанси бре, после сеир да ми мава, НОТ, дома нека праи мекици и гости нека чека мој совет:smir:

И каков сеир ке мава ? Него му се кинат нозе, он тебе сеир ке ти мавал ?

Не е за жени темава, а? Епа блоу ми!
Него... Не го сакам ни во ходник, нека седи долу во кафетерија или како и да е, ќе му титнам да се качи кога ќе излезе чудото. Не само зошто не сакам да ме гледа или слуша, туку и затоа што знам дека за него ќе биде многу тешко да е таму и да знае дека ен може да ми помогне. А не може, нема да напиња место мене ваљда:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom