За мажите: Дали би присуствувале на породувањето на партнерката?

• Креатор на темата Креатор на темата Supreme06
  • Време на започнување Време на започнување
Sakam mojata zenicka da se porodi vo privatna klinika ne sakam po drzavnite valkani bolnici i sekako deka ke mi dozvolat da prisustvuvam na poroduvanjeto na naseto bebence i imam mocnost da i dadam napon :vozbud:

Да, се е тоа убаво што сакаш да си се породи во приватна клиника, но немораш да ја навредуваш државна ГАК, јас двете таму си ги родив, фала му на бога и тие и јас сме супер, здрави, живи, и си чистат како може кај бебиња бе прљаво да е?
Е сега недај боже да се искомплицира пораѓај знаеш кај ќе ја пратат твојта мила женичка? Директно со амбулатно возило(брза помош) ја носат во Државната клиника за гинекологија и акушерство, баш во валканата болница.

Sakam mojata zenicka da se porodi vo privatna klinika ne sakam po drzavnite valkani bolnici i sekako deka ke mi dozvolat da prisustvuvam na poroduvanjeto na naseto bebence i imam mocnost da i dadam napon :vozbud:

Не се државните валкани, напротив. :) Во Систина ќе дадеш на пример 1000 евра за цел третман, а во државна ќе поминеш за многу помалку. На крајот на краиштата, што ни фали на нас, што сме родени во државна? =)

Онтопик: Не би сакала да е до мене. Ни тој, ни било кој од моја фамилија. Колку помалку луѓе и впрочем ќе знаат дека се пораѓам, толку поубаво. Само стручните лица сакам да се до мене во тој момент. После ако сакаат моите и дваесет души нека се наберат па нека ме посетат.

Не се државните валкани, напротив. :) Во Систина ќе дадеш на пример 1000 евра за цел третман, а во државна ќе поминеш за многу помалку. На крајот на краиштата, што ни фали на нас, што сме родени во државна? =)

Онтопик: Не би сакала да е до мене. Ни тој, ни било кој од моја фамилија. Колку помалку луѓе и впрочем ќе знаат дека се пораѓам, толку поубаво. Само стручните лица сакам да се до мене во тој момент. После ако сакаат моите и дваесет души нека се наберат па нека ме посетат.

за офтопикот: а и башка ако треба нешто дополнително да се интервенира, од систина на носилки те носат во комбе и правец во државна... а пак си плаќаш само пораѓај. Јас се имам породено и во државна и во чаир...и двете болници си имаат свои предности. само што не лежев во болницата 2 дена туку на мое барање си одев дома

онтопик: сама бев на пораѓај, и ако треба пак да се пораѓам (по препорака на владата:)) пак сама би се пораѓала... не знам како е во странство ама тука ни дишиш анестетик, ни имаш епидурална наестезија, а и да си платиш, не си сигурен докторот во кој нерв ќе ти ја удри во кичма...така да ич не пријатен чин е. Ако сака у реду... ама не по моја препорака...ама многу ми недостигаше во моментите кога излезе бебето... е тој момент треба да се сподели....

Би ми било особено драго со партнерот да го поделам највозвишениот миг во животот на нашата рожба, нејзиното доаѓање на свет. Исто така многу би ми значеле неговите поддршка и грижа. Сметам дека делењето на искуството на пораѓајот со партнерот е една од најцврстите врски на меѓусебно поврзување и разбирање.

Pfff gluposti..kako mozes da zboris deka drzavnite se valkani?!? Si bil da se poragas pa da znaes?!? A toa sto zborat za privatnive kliniki ti se samo bla bla, ne deka se nesto posebno tuku samo malce poveke ti go lizat g'zot od potrebnoto ( izvinite na recnik ) i tamu 100 pati ti e pogolem rizikot da ima nekoja utka od strana na doktorite... Licno sum prisustvuvala na poragaj na ginekologija vo drzavna ( imam zavrseno medicina ) i pocisto mesto od toa oddelenie kaj sto e porodilnata sala ne sum sretnala.. i nie ucenicite trebase da imame zemeno bris od grlo i nos za da se utvrdi dali ima prisustvo na nekoja bakterija, bidejki mora da si celosno cist za da vlezes..i ete edna informacija do mazive, znaci unapred treba da si imate izvadeno bris dokolku sakate da prisustvuvate na poragaj na svojata zena vo sprotivno bez brisot nema sansi da bidete pusteni od personalot i da go sledite toj cin :)

Inaceeee.. jas bi razmislila dali sakam maz mi da prisustvuva na moeto poraganje..:pipi: Ufff se iznakazav i ja paa :pipi:

Pfff gluposti..kako mozes da zboris deka drzavnite se valkani?!? Si bil da se poragas pa da znaes?!? A toa sto zborat za privatnive kliniki ti se samo bla bla, ne deka se nesto posebno tuku samo malce poveke ti go lizat g'zot od potrebnoto ( izvinite na recnik ) i tamu 100 pati ti e pogolem rizikot da ima nekoja utka od strana na doktorite... Licno sum prisustvuvala na poragaj na ginekologija vo drzavna ( imam zavrseno medicina ) i pocisto mesto od toa oddelenie kaj sto e porodilnata sala ne sum sretnala.. i nie ucenicite trebase da imame zemeno bris od grlo i nos za da se utvrdi dali ima prisustvo na nekoja bakterija, bidejki mora da si celosno cist za da vlezes..i ete edna informacija do mazive, znaci unapred treba da si imate izvadeno bris dokolku sakate da prisustvuvate na poragaj na svojata zena vo sprotivno bez brisot nema sansi da bidete pusteni od personalot i da go sledite toj cin :)

Inaceeee.. jas bi razmislila dali sakam maz mi da prisustvuva na moeto poraganje..:pipi: Ufff se iznakazav i ja paa :pipi:

Еве супер одговор, значи не е само во парите, искуството си го прави своето, не за џабе ги носат од сите страни родилки со проблематична бременост во ГАК, од сите градови ако е ризична(патолошка) те праќаат во државната гинеколошко-акушерска клиника, и сите се ок, што сакате вие пеперутки да ви летаат кога раѓате, коа ќе дојде моментот нема ама баш на ништо да мислите него само на чинот да донесете здраво, право детенце на свет, другото се паѓа во вода, во тој миг е битно само тоа мало суштество и нормлано мајката да е здрава за да може да го дои и негува(зборам за во болница).
Не ве разбирам која ви е идејата мажите да ви се таму, верувајте дека никој нема да гледате во тој момент, за мажот пак ќе речам би било сувишна глетка, можете слободно да го викнете одма по породувањето, ќе му дадат соодветна облека, маска, ракавици и се што треба ќе си влезе и ќе ве види и вас и бебчето, чисто измиено мирисно, поубаво здравје.

Не беше на порагај ама прв го виде бебето-јас бев у сала на царски и му го покажале бебчето,а кога би се пораѓала нормално,би сакала да е со мене,мислам така полесно ке ми биде ако го гледам:smir:

Не ве разбирам која ви е идејата мажите да ви се таму, верувајте дека никој нема да гледате во тој момент, за мажот пак ќе речам би било сувишна глетка, можете слободно да го викнете одма по породувањето,

А ако сака мажот? негова желба на пример. Ќе го убедуваш дека не треба да присусвува?

А ако сака мажот? негова желба на пример. Ќе го убедуваш дека не треба да присусвува?

Нека присуствува бе, нема да му бранам, арно ама има упорни жени кои инсистираат нивните драги мили сопрузи да бидат на чинот.. така да нема потреба армин ја две родив без негово присуство у сала и сега?

Дефинитивно би сакал да бидам дел од тој чин. Сакам да го слушнам првиот плач на моето дете. Сакам да бидам таму со неа во моментот кога на свет ќе донесе една нова душа. Сакам да го споделам моментот на раѓање нов живот кој бил последица на заедниката љубов.

Би сакал мојата сопруга да се породи во приватна клиника и да и биде следена целата бременост и да би сакал да присуствувам на тој чин кој е за нас двајцата битен и ќе го паметам цел живот :smir:

Ау да бидиме здрави и живи, ама мислам дека тоа нема шанси да го пропуштам. Јас од сега кога замислувам што како би било....оооооо одма се возбудувам :vozbud: Мислам дека то 100 оргазми во еден момент би било посилно тоа чувство. Да ја гледаш креацијата од заемна љубов.

Би присуствувал. Би сакал да бидам со неа кога нашето дете ќе дојде на свет, за двајцата заедно да го осетиме тоа задоволство :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom