Доење во јавност

• Креатор на темата Креатор на темата Фокси
  • Време на започнување Време на започнување
Ти доиш во јавност??
и ти ке доиш,ко ке ти врисне детето,ке ја молиш да го задои,вие си мислите се така е како што изгледа,е не е...
Срамота било...вие сте за срамота што не разбирате ништо.
Гледате порничи секој ден,а срамота било мајката детето да си го надои...ууу,а зошто не е срамота кога некоја славна пејачка ке си ја покаже цицката а???
Тогаш сите зјапате ко загари по месо:kez:

и ти ке доиш,ко ке ти врисне детето,ке ја молиш да го задои,вие си мислите се така е како што изгледа,е не е...
Срамота било...вие сте за срамота што не разбирате ништо.
Гледате порничи секој ден,а срамота било мајката детето да си го надои...ууу,а зошто не е срамота кога некоја славна пејачка ке си ја покаже цицката а???
Тогаш сите зјапате ко загари по месо:kez:
ХАХА абе ти дој си предмене јас немам мака ако си со добри бупс јас и ке си го:drk:

срамота е пред мали деца по шо нели секаков народ мине

Пиповски, држ, недај, ама да не беше омниприсутен со мсн муабети?
Кажи си мислење, бујрум, ама ако ти е до чет со некого, побарај мсн мајку му!

ХАХА абе ти дој си предмене јас немам мака ако си со добри бупс јас и ке си го:drk:

срамота е пред мали деца по шо нели секаков народ мине
Прво и основно-не сум доела и нема да дојам на јавно место.
За мене кажав,тоа е интимна работа.Секогаш сум гледала навреме да си го надојам бебето,за кога ке мора да излезам да бидам слободна.

Е сега разбирам кога секогаш неможе да се усогласи се и во некои непредвидени ситуации,МОРА да се дои и на јавни места.

И верувај,нема ништо привлечно во женски дојки полни со млеко.
Тоа само `мали деца`можат да прават вака:drk:не од друго туку од глупавост.

Хм,ретко ова...:icon_lol:
Привлечни-сексуално или онака мајчински привлечни??

Vidi vaka!
Za mene najubava e zenata koga e trudna. Zraci so bozestbena svetlina!
A koga e doilka e prekrasna bidejki zraci so ljuboven vosklik!
A mene cicinja polni mleko mi se ubavi od trite aspekti, ne samo
od dvata ;)
Mi se dopagjaat polni mleko bidejki se polni zivot!
Mi se dopagjaat i seksualno!
Mi se dopagjaat!
I ne, nemam frojdovski problem!

Koga bi doela bi doela doma sepak mi e intimna stvar ne mi e seedno pred sekogo da se razgolam i da go dojam bebenceto ...

Доењето е природна појава. Најчесто мајката би одбрала да до дои бебето на безбедно, скриено, интимно место - дома. Сепак и да се случи такво нешто на отворен јавен простор не би зјапал во нив како да е не знам што - природна појава.

Доењето е интимна работа, а интимните работи не се прават во јавност. Или грешка сум?

Доењето е интимна работа, а интимните работи не се прават во јавност. Или грешка сум?
Дали знае мајка ти дека тресеш зелени на форум? Шала, сигурно не ти е прв пат :)
Нема ништо интимно во доење на дете, зависи кој како ја гледа градата и какви фантазии има во својата глава...иначе не е до доењето...

Нато бре, ја на пример стварно мрзам да гледам цицка док пијам кафе! Што знам, некако ми е грозно. Од бебето и цицката на куп заедно, чудна работа, ама ја гледам само цицката! Сум била у ваква ситуација. А неам некоја фантазија у врска со цицка-не ми е предизвик да фантазирам за нешто што си имам (и што евентуално можам да си го фатам кога сакам), така да, не е до фантазијата на посматрачот...Мислам дека и машките баш не фантазираат за ваква цицка, што знам? Поише е до главата што ја вади цицката кај ќе стигне, мислејќи дека тоа е у ред (така сеа не учат американците, дека цицка у кафич е нормална работа). Ме нервира форсирање на некои работи. Стварно ме нервира коа некои ќе се фатат за некоја идеја и се држат за неа ко буви. Тоа дека треба да не фати несвестица од наплив на милина коа ќе видиме некоја теткица која дои во јавност, ме вади од кожа. Не, не ми е убава ваквата слика, а секоја жена што се доведува во ситуација да го дои бебето на клупа у парк ја сметам за неодговорна мајка. Неспособна да си го испланира времето и активностите. Неспособна да ја прифати состојбата во која што се наоѓа.
Морам да кажам дека стварно сум била нежна со моите пријателки што родија деца. Секогаш се трудев да им угодам коа требаше да се видиме-време, место, све-а као фала добивам цицка уз кафе! Епа, јас викам НЕ! Јас пијам исклучиво чисто кафе, без млеко (овај, цицка, де)!!!:pipi:

Кога некоја има бебенце тоа не е интима тоа е јавна тајна.
Но увек коментирам дека таа е луда, нека си оди дома нека го дое, непријатно ми е чуството да гледам таква работа можеби затоа што го немам тоа добиено кога сум бил ја бебенце или пак почнувајќи од фројд дека од тогаш со самото цицање(кога цицаме превише) имаме сексуални нагони, стварно незнам.
Ипак гласам за тоа да се прави дома, на крај краева со дете што цица уште и не е на цуцла нема потреба да се шета по кафиќи и да го труе со чадови и разни глупости.

ne go smetam doenjeto kako sramen cin na javni mesta ili ushte pomalku kako provokativen, ne go osuduvam, no ne go ni opravduvam -sepak -kako i da e najdobro da go stori toa doma, vo avtomobil.....bilo kade mozhe da se najde mesto i doenjeto da bide diskretno,
-znachi, shto podaleku od ochite na javnosta-gletkata ne e pristojna- ne znachi se shto se pravi von nashata drzhava deka istoto e ispravno i prifatlivo za kaj nas- sum vishol vo Anglija -zheni dojat na klupi, kafichi, vo biblioteki, muzej- amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ne ide be nekako- ne se vklopuva

na mnogumina ikonata so Sv.Bogorodica im e malku ili skroz nepoznata - klik

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom