Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Поента: Млади мајки седете си дома или пред зграда пошто во град сте непожелни. Слободните стрелци се гадат од вашите постапки. Градите се исклучиво сексуални органи. Нивното користење за прехрана е одвратно и некултурно.
Почит кон ова, многу добро објаснето. Многу возвишен чин, но сепак не е за во автобус или на гости кај соседите. Инаку глетката на доењето на сопствено дете е неописива со зборови. Браво.Сите треба да се поклонат пред сликата на мајка со дете...оние кои нема да ги погоди во срце ваквата слика се сексуални перверти кои др***т на доење (и за жените важи). Чисто с**ње!
Епа според мене, ваквите теоретичар-ки го го третираат бебето како нешто што ќе биде по пат задоволено-на прошетка искачам и си земам се што ми треба-ташна, пари, бебе (ци***те си ги носам стално)...
Aбе шо знам, не знам од машки аспект како се гледа на проблематикава, ама јас не гледам ништо сексуално во цицка која служи за да го нахрани детето. Додека бебето цица, цицката некако ја губи сексуалната конотација што ја добива во сите други случаи, ама кога се работи за доење, пре би ми асоцирала на тетрапак млеко, отколку на предмет за мастурбирањеАма добро, секој со своите фетиши ваљда...
![]()
Како заклучи дека сум "слободен стрелец"? Можда имам две деца?...На страна тоа. Мене не ме згрозуваат природни работи. Ме згрозуваат препич карактери кои формираат јавно мислење-млади шмизлички кои мислат дека моментот кога родиле треба да се запише како историски настан. Девојчици кои се филмаат дека го откриле мајчинството. Тепаат со све по неистомислениците. Као, прости се оние на кои погледот случајно ке им запре кога тие се во момент на јавно изразување мајчинство. Сите треба да се поклонат пред сликата на мајка со дете...оние кои нема да ги погоди во срце ваквата слика се сексуални перверти кои др***т на доење (и за жените важи). Чисто с**ње!
Епа според мене, ваквите теоретичар-ки го го третираат бебето како нешто што ќе биде по пат задоволено-на прошетка искачам и си земам се што ми треба-ташна, пари, бебе (ци***те си ги носам стално)...
Нема да се повторувам, мајчинството подразбира и жртва (ако ова можеме така да го наречеме), а ова е една од најмалите кои ги принесуваме.
На крај на краиштата, сите сме пораснати од мајки кои и не се пореметиле откажувајќи се од доооги прошетки и муабети, заради потребите на своето дете или,ај поинаку-потребите на своето бебе ги ставиле пред своите.
Бре бре што тешки зборови паднаа за младите мами. Откаде ли го собра целиот овој бес?
Навистина е гревота да обвиниш мајка дека не се е жртвува доволно за своето дете, само затоа што е активна социјално и физички. Не е можно да се биде мајка и притоа да се има социјален живот? Демек подобро е да го остави детето на чување и да се шета?
Бре бре што тешки зборови паднаа за младите мами. Откаде ли го собра целиот овој бес?
Навистина е гревота да обвиниш мајка дека не се е жртвува доволно за своето дете, само затоа што е активна социјално и физички. Не е можно да се биде мајка и притоа да се има социјален живот? Демек подобро е да го остави детето на чување и да се шета?
Lady, вред то шо го велиш..
Ама мораш да сфатиш дека ко ќе му се пријајт на бебето, ти не мојш да му речиш
-Синко/ќерко, почекај да ојме дома и ќе ти дам.
То почвит да плачит и морат одма да го нахраниш, уште не ги контролирет нагоните со свеста бебињата, ко ние на пример шо не зеаме да пиеме вода од вир, туку чекаме да дојме до чешма.
Гет ит?:smir:
Како да се прилагоди мајката кога бебето и бара да цица?Кој тука збори за бебињата? Збориме за ВОЗРАСНИТЕ и нивните постапки. Ние сме оние кои ги поставуваат правилата. Ние сме тие кои треба да се откажеме од некои пред-бебе-навики. Ние сме тие кои се прилагодуваат. ВОЗРАСНИТЕ. МАЈКИТЕ И ТАТКОВЦИТЕ. Овој пат немој да се трудиш погрешно да ме разбереш...те молам...
Како да се прилагоди мајката кога бебето и бара да цица?
НЕтреба децата да се дојат во јавност ....срамота е тоа
Ти доиш во јавност??Ма ич не ми е срам. Најдете ми го законот каде што се забранува доење во јавност, па ќе размислам за промена на ставот.