Утрински - националистичка хистерија

Национализам :ija:
Обединета Македонија :ija:
Името не го менуваат!! :ija:
Изолација :ija:

:drk:

Се прашувам зошто она смајлино што го фаќа уплав е плаво...:smir:

Јас читам само Дневник, а тебе кој ти го испрал мозокот тоа е веќе друга работа. Не е работата дали и кој ќе ја обедини Македонија, работата е кој колку допринесува државава да оди напред. Не ставајте етикети кој на која партија и припаѓа затоа што на крајот на краиштата и не е важно ако државата не оди напред џабе е се :toe:

Баш како сега што не оди напред туку назад, Ме потцети на еден добар виц

Слика 1:
Се вози Тито со воз, и возот наеднаш застанува. Излегува Тито и оди кај машиновозачот и го прашува:
Зошто возот застана?
Па немаме повеке пруга, одговорил машиновозачот.
Брзо викајте ја младината да направат пруга, рекол Тито.

Слика 2:
Се вози Бранко со воз и возот наеднаш застанува. Излегува Бранко и оди кај машиновозачот
Зошто возот застана, пршува Бранко,
Па немаме повеке пруга, одговорил машиновозачот
Брзо извадете ја пругата што ја поминавме и поставете ја напред!

Слика 3:
Се вози Грујо со воз и возот наеднаш застанува и овој оди кај машиновозачот
Зошто застанвме, прашува Грујо
Нишајте го возот да изгледа како да се возиме, рекол Грујо.

Иако е постар, сепак сеуште (за жал) точно ја претставува способноста на Грујо

дали вракањето на знамето, поставувањето споменици или неменувањто на името

се НАЦЕИОПНАЛНА ХИСТЕРИЈА
ВМРОВСКА РАБОТА

или национален интерес ЗА СЕКОГО!!!

ве читам колку сте поделени и фанатички злобни, и само се надевам дека ке дочекаме здрава опозиција македонска....

ова е надвор од умот:uvo:

Слика 1:
Се вози Тито со воз, и возот наеднаш застанува. Излегува Тито и оди кај машиновозачот и го прашува:
Зошто возот застана?

Слика 2:
Се вози Бранко со воз и возот наеднаш застанува. Излегува Бранко и оди кај машиновозачот

Слика 3:

Да бидам искрена досетливоста на БЦ не донесе до ова дереџе и уште поискрена неговото враќање во политиката ме вади од памет

Национализам :ija:
Обединета Македонија :ija:
Името не го менуваат!! :ija:
Изолација :ija:

:drk:

Се прашувам зошто она смајлино што го фаќа уплав е плаво...:smir:

К-Утрински..и се е можно..разбира се..
:pos2:

Мислев дека приказната за знамето е завршена, си го сменивме во 1994, и ќе тераме со ова знаме. :oeoeoe: (Молба до Кајгана - може ли да направите икона и со развиорено старо знаме?)

Вековното и единствено македонско национално знаме со сонцето од Кутлеш е сменето со уставна одредба на 5.10.1995 само 2 дена по атентатот врз киро.

Не се предаваме! Пуши го геро педеру скапан и ти и лајната како тебе! МАКЕДОНЦИ ЗАСЕКОГАШ, ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!!!

Јас никогаш не читам утрински ама знам дека педериве добро ќе го искористат против нас :toe::toe::toe:

Ами и аргати нека си фатат ако сакаат, што мислат, тие и така и така не малтретираат со разни услови, барем така ќе си знаеме дека се бориме за нашите права па нека пукнат, барем ќе знам зошто ќе страдам, а не сега некој ти дава лажни надежи ,а од друга страна те условува со глупости што неможеш ни да си замислиш, а камо ли па и да ги исполниш за да влезеш у таа ЕУ :toe:

Слика 1:
Зошто возот застана?

Слика 2:

Слика 3:

Се додека гледаш сино, црвената боја на Македонија и златното сонце за тебе многу високо ќе светат. Само немој да ми речеш дека си реалист. :uvo:

К-Утрински..и се е можно..разбира се..
:pos2:

Ав, ав само лае :pos2:

Слика 1:
Зошто возот застана?

Слика 2:

Слика 3:

Друже бран... ово ТИТО ми ти се кунемо!!!

Се додека СДС тврди дека да се биде патриот е еднакво на ВМРО-ДПМНЕовец... се до тогаш јас и голем дел од прогресивната младина нема да ја прифати како партија за Македонска опција!
Тоа што се сладат некои со тоа дека демек со национализам се ништат шансите на Македонија, е за мене лично болно размислување.
Во Македонија има 4 големи партии Една Македонска, Две Албански и една 90% полна дегенерици и анти-Македонци!

nekoi ne zasluzjuvaat komentar.
ako dobro se pogledne slikava mozje da se zakluci coekov e ili pijan ili drogiran.:cug:
:pop:prostimu gospode i on nesaka.

Слика 1:
Зошто возот застана?

Слика 2:

Слика 3:

Вицов го слушнав прв пат во 2004. Во Вицот тогаш актери беа Тито, љуБчо (со шините напред) и Б.Ц. со нишањето на возот. Сега гледам „инвентивните“ СДСх ги смениле улогите, па наместото на љуБчо го туриле Б.Ц., а Грујо е тој што бара да се ниша возот. Вицот во 2004 беше поткрепен со сознанието на народот дека стварно Б.Ц. и компанијата им се тешки мрзливци и ги треснавме од земја во 2006. И СДСх си мислат - абе изгледа е до вицот - ај сега ние ќе го кажуваме па ќе ги смениме овие од ВМРО-ДПМНЕ. Арно ама - како што гледам според расположението кај народот - не ќе да е до вицот. ДО РАБОТЕЊЕТО Е, ах мрзливци едни СДСх-овски.

Мене ми е прилично трагикомичен дебелиов трол
237042B3A5DA0D489AF84722E6F9448C.jpg
од целата менажерија на утрински весник. Инаку заштитен знак на свињава е разбацување со некакви глупави празни фрази како “ребрендирање“ на партиите, демократија “лајт“ (демек таква сме имале во државава :pos2:), а мислам дека ќе се прослави и со следнава дебилна идеја
Во 2009 можеби треба да си посакаме успешно да се надминеме себеси и, по примерот на САД и Обама, да смогнеме сили во претседателската трка во Македонија сериозно да влезе некој предложен од помала партија и од редовите на малцинствата. Би било тоа пријатно освежување за сите нас. http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=7590941A45503A47920BF0FB98004B23
Инаку јас мислам дека би било пријатно освежување МАКЕДОНЕЦ да стане Претседател. Онака, за промена!

Како и да е, кој што сака нека каже, во Македонија за прв пат се почувствува нациналистичка односно патриотска атмосфера.За прв пат по ослободувањето од отоманската империја.Факт е дека во цел овој изминат пероид бевме угнетувани од комшиите а бевме членка на комунистичка Југославија,која ни обезбеди слобода и подобар живот ,одколку што имаа бугарите во истиот тој период или пак грците,меѓутоа тие ги научија нашите постари генерации да размислуваат онака како што размислуваат и сега некои од нивните потомци.
Цитуацијата денес е на цело променета, конечно се раѓа свесноста кај сите Македонци и да сме на прав пат, пропагандата која некој сега ја користи, против една од најчувствителните теми од нашата сегашност,е патетична и уште толку повеќе им ја намалува ценетоста а и посакуваното партиско мнозинство.

Напред Македонијо! Сите сме заедно во ова и сите заедно ќе успееме Македонци и луѓе кои вистински ја сакате и почитувате Македонија.

Инаку јас мислам дека би било пријатно освежување МАКЕДОНЕЦ да стане Претседател. Онака, за промена!

Да бидам искрена онака за промена и за мене тоа би било пријатно освежување

тука не станува збор за грујо јанко или петко..туку за НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС во кој треба сите ние да бидеме сплотени како едно
e sea малце да те поучам во врска со политиката:
тоа не е национален интерес тоа е нечиј интерес сервиран како национален интерес од владата и медиумите искрено,не постои за мене национален интерес,постoјат нечии интереси кои се претставени како национални.
Најголемиот успех за некој политичар беше и е нечиј интерес или било каква акција и работа od koja политичарот или бизмисменот бенефитираат на било каков начин да го претстави како интерес на заедницата,државата итн
Потсетете се со воведувањето на капитализмот и "demokratijata" која кампања се поведе за да се воведе и до каде не доведе.

e sea малце да те поучам во врска со политиката:
тоа не е национален интерес тоа е нечиј интерес сервиран како национален интерес од владата и медиумите искрено,не постои за мене национален интерес,постoјат нечии интереси кои се претставени како национални.
Најголемиот успех за некој политичар беше и е нечиј интерес или било каква акција и работа od koja политичарот или бизмисменот бенефитираат на било каков начин да го претстави како интерес на заедницата,државата итн
Потсетете се со воведувањето на капитализмот и "demokratijata" која кампања се поведе за да се воведе и до каде не доведе.

Марсовка, најдобро е нациналниот интерес да ти биде вроден. Чувството за Национализам и своето постоење не би требало да биде поразличен од љубовта да речеме.Секако некои луѓе се толку несреќни и ја немаат и овие луѓе во иднина најчесто се окарактеризирани како психички болни. Кај нас национализмот беше одземен и сега повторно се искажува, не дека не постоеше до сега, туку ни беше страв да го искажеме, полека се враќаме во нормала.
Се подразбира националниот интерес потекнува од чувството за Националност да ??? Не е тоа ниту грев, ниту симпатизер или член на партија, ниту глуп , заостанат итн ... Американците се на пример најголемите националисти а постојат само стотина години и нели важат за најсилна нација :wink:
Не треба некој да ти го сервира ,сама треба да си го спремиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom