Алергични на романтика?

• Креатор на темата Креатор на темата Тамарче
  • Време на започнување Време на започнување
Mozham i da bidam i da ne bidam romantichen.Zavisi od taa shto sedi sproti mene.

:wink:

Ја во романтика не подразбирам читање поезија, бомбончиња, писма или нешо во тој стил, едноставно просторот, амбиентот е или не е романтичен.

Јас сум доста романтична, ама на нерви ми одат излитени, клиширани форми на „романтика“. Романтични се сите гестови со кои се обидуваме и успеваме да внесеме малку боја во сивилото на секојдневието, не треба романтиката да се поистоветува со патетични и пренагласени гестови кои небаре се сцени од евтин водвиљ.

Уште една класична жолта л'жга. Да можам да ве аудио-снимам дур сте сами со партнерот па да ви пуштам тука да си ги голтате зборовите ама ај... :)

Изгледа сум романтичен, ама не онака лигушки те сакам, те сакам, најмногу на свет те сакам :icon_lol:.

Навистина и јас почнав да приметувам дека се повеќе луѓе се алергични на романтика.Можеби затоа што сметаат дека од таквото нешто нема потреба за да стапат со другата страна во било каков однос или пак затоа што потешко се изразуваат и ги изкажуаат своите чувства.За разлика од нив јас сум огромна романтична душа и најситните гестови од саканата личност можат буквално да ме "извадат од патики ":pipi:

На романтика не сум, на лигавење да.

Јас сум доста романтична, ама на нерви ми одат излитени, клиширани форми на „романтика“. Романтични се сите гестови со кои се обидуваме и успеваме да внесеме малку боја во сивилото на секојдневието, не треба романтиката да се поистоветува со патетични и пренагласени гестови кои небаре се сцени од евтин водвиљ.

Односно, како што рече PSYtisfaction, романтиката еволуира. Со тоа што не е загубена. Постои, само што се изразува на малку поинаков начин. Не пали повеќе серената во ниедно време, десет саат, во темница... ама затоа постои “ситибајк“ кој носи носи доручек на послужавник (за пари се` се може) додека сопругот е рано на работа а дамата е во кревет, или убаво декорирана вечера во врнежлива вечер кога таа доаѓа подоцна... можеби штампање маичка со гафот кој се случил на последното гледање, или обичен проклет постер со омилениот филм за кој таа рекла дека би убила за да го има. :toe:

Заеби ти романтично алергични, не постои такво нешто, постои само моментално бунило и мртвило на сетила. :)

Романтиката еволуира, но сеуште сме заробени во четири ѕида и под романтика го класифицираме носењето рози, пеењето лимунади, овај серенади под пенџере, поезија итн итн... За мене романтично е, Аце да ме прошета во маало, да ги гледаме жабите во езерцето во парк.. Не мора да се прави нешто спектакуларно. За мене романтиката е еквивалент на креативност. Сметам дека не изумира, затоа што на тој начин би се загубил многу убав дел од врската. Само што, се` е во нашите глави.

за мене романтика е да се запознаеме со некоја скроз спонтано онака...
и да се најдиме одма... онака да се поврзиме во 2 муабети шо се вика...
и како шо кажа мими- еквивалент на креативноста. вкрај ми е романтично цела вечер да ја поминам со некоја скроз спонтано и да слушаме иста музика :pos:
музиката ми е морално.... за кој како е романтиката.
а со цвекиња и чоколадо ко ке се женам така ке прам :pos2:

Voopsto ne sum alergicna bas naprotiv,se sto e povrzano so moeto srcence mi e ubavo a pogotovo romanticni momenti sto poveke romantika toa poubavo... :back:

Ne sum romanticna no ako toj so koj sum go saka toa,a jas go sakam nego..nema da go ismejam ako napravi nesto romanticno tuku naprotiv ke mi bide milo.No neka ne ocekuva mnogu od mene zasto jas pojma nemam kako ke izreagiram,ednas mi se sluci takvo nesto i se obrukav od toa sto ne znaev sto da kazam i sto da napravam.

Има десензитивирани морони, но најверојатно и некомпетентни идиоти.
Нема како ако љубиш некого, да ти пречи искрената романтика, колку и аматерски да е според вас изведена.
Кога сакаш, нормално е да си збунет и да делуваш помалку неотесан, ама тоа е нормално и треба да биде прифатено.
Романтичните гестови, кога не се изнасилени, се најдобар можен начин за непрагматично покажување на љубовта.
А ти купив стан и кола бидејќи ми значиш, се сепак малку поинакви.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom