Скутери: Резултати од 2008 !

• Креатор на темата Креатор на темата Реј
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Па ајде дојде зимата, време за возење мотори :):) т.е напротив, време за одмор на моторите, туку, како моторите, колку поминавте, сервиси, кварови, додатоци, сите работи о/пишете ги тука... Поздрав, а да... да почнам прв:

Kymco Super 9 (како на сликата подолу)
Roller_Scooter_Kymco_Super_9_AC_50_.jpg

Иначе на ново е купен, поминав 2500 км лани, нитуеден сервис, а требаше 2, максимална брзина 75-80, кога беше среден идеше и преку 80 , не многу ама СИГУРНО идеше, сеа му немам правено сервиси и малку успори, сега летово ке му правам... Кварови немам, освен тоа што ми се дупна гума :toe::tapp:, али бидна за 20 минути, додатоци никакви немам, се е „Фул“ стандард, потрошувачка: околу 3.0 л/100км.
448576_1.jpg
448576_2.jpg

Кој ќе чека додека се стопли :(
иначе купен е во јуни поминато точно 3553 км :)
имам направено 1 сервис до сега заебанции некои немам да чукнам во дрво освен шо ми се дупна гумата :nesum: се др е ок гума уште немам купено нова оваа не се лепи така да чекам пред да се стопли ќе купам ако најдам:nesvest:
иначе кивеј флеш иам црниот од десно :)

Attachments

• masini.jpg
    masini.jpg
    76,6 KB · Прегледи: 11
до сега имам направено околу 5100км, купен е 13.07.2007. негде септември 2008 ми се заеба ауспухот тоталка, па морав да го сменам и си купив нов =) друго не се жалам. потрошувачка 3,6 ако нонстоп е гаста до крај, а 2,8-3,0 ако го возиш нормално. сега веќе некој месец е спакуван во гаража, го палам 2 пати неделно и го развозувам малце. ќе го вадам накај април изгледа. зависи =)

до сега имам направено околу 5100км, купен е 13.07.2007. негде септември 2008 ми се заеба ауспухот тоталка, па морав да го сменам и си купив нов =) друго не се жалам. потрошувачка 3,6 ако нонстоп е гаста до крај, а 2,8-3,0 ако го возиш нормално. сега веќе некој месец е спакуван во гаража, го палам 2 пати неделно и го развозувам малце. ќе го вадам накај април изгледа. зависи =)
А каков ауспух стави? исти како што имаше или нешо боље?

џианели карбонски. топ е, има огромна разлика во стартот.
Па кажи резултати, колку повеке иде, колку го плати и од кај го зема? и незнам дали си блиску до тамо, да прашаше кои гианели ке се фатат на Кимко супер 9...

Па кажи резултати, колку повеке иде, колку го плати и од кај го зема? и незнам дали си блиску до тамо, да прашаше кои гианели ке се фатат на Кимко супер 9...
идеме офтопик, ама ај да ти одговорам =)
ауспухот кошта 12,000 кај јове-априлиа. јас го земав за 6000 "преку врски" на друго место =)
во брзина не добив ни 1км/h, ама затоа на старт е многу побрз. не е ракета, ама има разлика.
иначе, џианели фаќаат на сите скутерчиња. горе-доле.
едит-според мене не вреди да го мењаш од чиста мира. ај да ти е расипан, па да го смениш-ок тогаш. или ако имаш пари за фрлање =)))

идеме офтопик, ама ај да ти одговорам =)
ауспухот кошта 12,000 кај јове-априлиа. јас го земав за 6000 "преку врски" на друго место =)
во брзина не добив ни 1км/h, ама затоа на старт е многу побрз. не е ракета, ама има разлика.
иначе, џианели фаќаат на сите скутерчиња. горе-доле.
Па нека иде офтопик, нека дознаат луѓето ама да не претераме секако, кои поточно ке се фатат? ти праша, ако не , мислам ако можеш те молам прашај за кимкото АЦ е 50 кубика :) потрошњата иначе како е?

сега заприметив дека се постари модели на скутери се наведени ...прашај си ...ондак

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom