Една поинаква, европска Бугарија

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ало бе незнам што не разбираш! Јок пари од Брисел за земјоделците,Брисел ви дозволи од буџетот да ги исплатите земјоделците кои сиротите се истурија од кредити земање мислејќи дека ЕУ дава пари на добра свирка! И бидете радосни што и од буџетот ви дозволија да ги исплатите ,инаку Станишев ќе паѓаше како круша.

едит: Ех заборавив де ,како мала утеха за изминативе години на реметење од ЕУ ,годинава ви дозволија да летате со ластовичињата по Европа , е сеа колку сте вие способни да конкурирате на пазарот тоа е веќе сциенце фикшн
Секи има право на мислене,па фактите са само едни.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Секи има право на мислене,па фактите са само едни.
За овие факти си пишуваме нели :pipi:

Odobrenje Bruxellesa odnosi se na oko 600 poljoprivrednika, čiji su projekti bili odobreni za financiranje iz Saparda. Njima je prijetila propast jer su računali na taj novac za vraćanje kredita koje su dignuli za provedbu projekata. Zbog toga su organizirali prosvjede diljem zemlje.Bugarski zastupnici zatražili su zbog toga glasovanje o povjerenju vladi premijera Sergeja Staniševa.

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Дај бе баталете ја Бугарија веќе еднаш. Нас па гледам мед и млеко ни тече овде, па најдовме да им збориме на Бугариве. Дајте да ги решиме домашниве проблеми, па да им се занесуваме на Бугарите. Вака-така ама ако Бугарија сме ја знаеле до пред 10 години како една пропаст држава денес е многу поразлична, се развиваат, имаат излез на море и уште многу работи. Нејќам да ме сватите погрешно, не ги сакам ни јас, правата кои ги има нашиот народ таму се никакви, но како што кажав дајте да го исчистиме еднаш барем, нашиот двор прво, па после да збориме за другите.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Дај бе баталете ја Бугарија веќе еднаш. Нас па гледам мед и млеко ни тече овде, па најдовме да им збориме на Бугариве. Дајте да ги решиме домашниве проблеми, па да им се занесуваме на Бугарите. Вака-така ама ако Бугарија сме ја знаеле до пред 10 години како една пропаст држава денес е многу поразлична, се развиваат, имаат излез на море и уште многу работи. Нејќам да ме сватите погрешно, не ги сакам ни јас, правата кои ги има нашиот народ таму се никакви, но како што кажав дајте да го исчистиме еднаш барем, нашиот двор прво, па после да збориме за другите.
Јас радо не би им се мешал во нивниот двор, но во нивниот двор има дел од поранешен мој двор, на кој живеат мои роднини, кои се асимилирани, и се притиснати да прават работи кои се против нивната волја, се притиснати да се прават нешто што не се..Додуша има доста роднини кои се шитнале за три златника, имаш доста примери на форумов...

Не за џабе рекле старите „Македонија во Турското ропство повеќе страдала од јаничари, него од Турците..“ Па сега историјата полека се повторува..Но ќе дојде ден, кога прангите ќе бидат скинати, маските паднати на земја..Е Богами, тогаш нема криење..Правдата е слепа, но секогаш го одбира правилниот пат, порано или подоцна..Сепак раката нејзина секого стигнува, ни глувчја дупка не ги спасува...

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Јас радо не би им се мешал во нивниот двор, но во нивниот двор има дел од поранешен мој двор, на кој живеат мои роднини, кои се асимилирани, и се притиснати да прават работи кои се против нивната волја, се притиснати да се прават нешто што не се..Додуша има доста роднини кои се шитнале за три златника, имаш доста примери на форумов...

Не за џабе рекле старите „Македонија во Турското ропство повеќе страдала од јаничари, него од Турците..“ Па сега историјата полека се повторува..Но ќе дојде ден, кога прангите ќе бидат скинати, маските паднати на земја..Е Богами, тогаш нема криење..Правдата е слепа, но секогаш го одбира правилниот пат, порано или подоцна..Сепак раката нејзина секого стигнува, ни глувчја дупка не ги спасува...
Од твоја уста во ушите господови што би рекле.:wink:

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18

Убаво кажани думи КИКО. Ама едно е да сакаш, друго е да можеш, трето е да го сториш. И ас сакам да **** Анжелина Джоли, ама она ни ме знае, ни ме сака. На нас тук во пиринско ни е арно и не сакаме да сме со вас в една држава. Граници да се маанат - да, ама држава - јок.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Тебе никој не те ни прашува, а не пак да даваш одговори во името на Македонците. Татар си бил, Татар ќе останеш.

Секој Македонец има желба да живее во своја сопствена држава, во обединета Македонија, тоа ни е аманет од старите и сигурно ќе се исполни еден ден.

Се сложувам. Секоја наредна тема од овој вид да се брише.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
На нас тук во пиринско ни е арно и не сакаме да сме со вас в една држава. Граници да се маанат - да, ама држава - јок.
Наместо нас можеш да ставиш мене, а наместо ни можеш да ставиш ми, и ќе дојди

На мене тук во пиринско ми е арно, и не сакам да сум со вас в една држава...

Ти да не си лидер на Македонците во Пиринска Македонија па што си земаш за право да зборуваш во нивно име?

п.с.(сега следува: Дој тук во пиринско да видиш дали сака некој или не..Типична бугарска пропагандна машинерија)

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Тебе никој не те ни прашува, а не пак да даваш одговори во името на Македонците. Татар си бил, Татар ќе останеш.

Секој Македонец има желба да живее во своја сопствена држава, во обединета Македонија, тоа ни е аманет од старите и сигурно ќе се исполни еден ден.

Се сложувам. Секоја наредна тема од овој вид да се брише.
Драги ми Мисирков, аз сум един од 350-те илјади б'лгари од пиринско. Сметам дека желбата на 350 000 е по битна от на 5000.
Немам претензии кум МК. Признавам ви идентитет, език. Сакам Македонија оти там живеат мои роднини и пријатели. Ама како вие сакате да почитуват вашиот избор, да не ви се мешат, така и ние, 99% од лугето овде сакаме да не поитувате.
Елате, прашајте некои дали сака обединуване и ке видете. За егеиско нема да говорам. Секои месец одам тамо и знам како е. Не знаат нито грцки, нито макеонски.

Наместо да направиме нешто заедо, да сме си полезни, ние се занимаваме со глупости и нешта дека никогаш нема да станат.
Поздрав.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Драги ми Мисирков, аз сум един од 350-те илјади б'лгари од пиринско. Сметам дека желбата на 350 000 е по битна от на 5000.
Немам претензии кум МК. Признавам ви идентитет, език. Сакам Македонија оти там живеат мои роднини и пријатели. Ама како вие сакате да почитуват вашиот избор, да не ви се мешат, така и ние, 99% од лугето овде сакаме да не поитувате.
Елате, прашајте некои дали сака обединуване и ке видете. За егеиско нема да говорам. Секои месец одам тамо и знам како е. Не знаат нито грцки, нито макеонски.

Наместо да направиме нешто заедо, да сме си полезни, ние се занимаваме со глупости и нешта дека никогаш нема да станат.
Поздрав.
Епа регистрирајте ги тие 5000!! Многу лесно..Дајте им партија, па тие 5000 (колку што викаш дека се) не би смениле нешто на политичката сцена во РБ, а од друга страна нема да бидете обвинувани за притисоци врз Македонското население во Пиринска Македонија..Може така?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Сметам..
Ама да се разбереме..Не само да се регистрира формално, а на терен тој што ќе гласа за таа Партија, да биде уценуван со работни места, и триста други инструменти..Да се остави сосема нормално да си работи...

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24

Поздрав.
Види мајката да не беше ти на форумов немаше да го знам ова ново откритие дека во егејска Македонија се зборувало Бугарски :tapp:

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Види мајката да не беше ти на форумов немаше да го знам ова ново откритие дека во егејска Македонија се зборувало Бугарски :tapp:
Во Егејска Македонија се сборува на грцки. И ајде, на македонски(само мир да има) од некои стари луге. Младите ништо не знаат.И аз знам оти.

Kajgana Shop

На врв Bottom