Сигурно да може да става реалност, да става реалност треба и ми да сме реални. Није то тешко, и брзо ћемо ми направити савез, брже него што сви ми мислимо. Ја тражим пријатеље у Бугарској, не мислим да је то немогуће и да ја нешто дугујем. А сад ћу ти објаснити зашто, и зашто не можемо говорити о окупацији и око за око.
Па аз не тржим у Београдском пашалоку никоме!?!
За мене нема тензија и омраза. Има само појединаца који не схватају да је прошлост нешто што не можемо да променимо, али можемо да утичемо на будућност. Ревизионизам и реваншизам не воде никуда. Данашње границе на Балкану
нису праведне у више случајева, нису праведне ни оне у Европи, али приче о томе не би имале краја, као што сам рекао, ћорсокак.
Сто по сто се слажем стобом!
Србија је недавно кажњена за лошу и агресивну политику...за агресију и због граница...пре само пар година...а у 1 св. рату, Бугарска је била агресор и то је историјска чињеница, факат. Не може то да се мења, ми нисмо учествовали у томе и не треба то да нас оптерећује данас.
Факт како, не, ама зошто сме во на страната на Германија - зошто ни е пре тога Србиа (1885) и после Србиа+Грциа+румуниа удрили кога сме им изводили војната против турака. Па нормално да се фатим за противникот, ама све е било због "брача православци"
Али ако неко хоће намерно да потенцира такве ствари, и да уноси емоције у целу ту причу, ја само питам - на кога треба да се љутиш, парадигм? На мене? На Србију? На кога ја треба да се љутим због Косова и Босне? Па ја се љутим на своју, српску власт, а ти?
Ви из Бугарске можете само да се љутите на своју тадашњу бугарску политику. Нико други није крив :nenene: То сви треба да запамте.
Па зашто, ке се лјутим предавницима, па нормално е - србе+грце.
Драго ми је што су људи у Босилеграду и Димитровграду данас ту и што су ипак сачували свој бугарски идентитет, ја сам поносан на то.
Они нису заслужили да још једном буду предмет поткусуривања! Они су сјајни људи, моји суграђани.
МОЈИ суграђани а не некога тиквана што пише глупости по интернету а тамо никада није био!
Лага, сјани луге па сте ги ставили во задникот на кучето, лага на куб!
Иначе, правно гледано, Бугарска је потписала споразум у Neuilly-sur-Seine и предала територију као део репарација. Да није предала територије, репарације у новцу би вероватно биле веће. Зашто је бугарска влада потписала овај споразум и продала своју територију?

Да ли је то било добро решење? Па да, сигурно је могло боље да се реши, слажем се.
Лага - репарација е била у новца, ово е било одмазд због напада 1915!
А могла је и Бугарска да не напада Србију 1915, нели. Могла је и Србија да остави Босну Аустријанцима. А могла је Аустрија да не анектира Босну 1908. Могла је Србија да не напада Бугарску 1885, али све је то
прошлост.. аман више...