Дали знаете што значи вашето име?

• Креатор на темата Креатор на темата ani4
  • Време на започнување Време на започнување
Васко = Vasco(Italian Name) = "Crow" (чавка,врана)

Некаде прочитав дека моето име има еврејско потекло и значи "благодет, милост, грациозност, благодарност". :)

Јован : на еврејски-бог е грациозен, на латински-врховен бог ( поврзан е со богот Јупитер-кај римјаните и Зевс- кај грците) или подруго кажано оној кој е величествен. За личностите со ова име се карактеризираат со сериозни, конзервативни и интелегентни, ако се опише со еден збор конзервативни. Барем имево комплетно ме отсликува :)
извор1, извор2, извор3

Поим се неам.Важно знам како се викам и тоа е доста :)

Некој се заиграл со ономастиконот :icon_lol:

Моево име е нагалена форма од името на светцот чиј празник се славеше пред некој ден.

Исто и јас:pos2: Баш ни е просто името, но најубаво:smir:

--- надополнето ---

е шо може да значи александар?

Ништо :) Ново име е тоа. Има многу такви

Сашка

Значење на името:

Бранител на луѓето, заштитник на луѓето, воин

Потекло на името:

Името Сашка има грчко потекло и е кратенка од Александра. Исковано е од глаголот alexō - заштитува, брани и именката andros - човек.

. It is of Hebrew origin, and the meaning of Tamara is "date palm" . Biblical: Tamara was a daughter of King David and sister to Absalom. :)

Филип,за мене значи страв и трепет,за вас незнам(y)

Izabela is a Czechoslovakian girl name. The meaning of the name is `Consecrated to God - Promised of God`.
This name 1st appeared in Poland in 1519 when The King and Queen named their child Izabela :):cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom