1500€ за секс на јавно место

хахах неможам да ја замислам сликата.. додека се плескаат на јавно место (водно пример) ти доаѓа џандарот и на сред секс ти тропка на прозор и ти вика ај потпиши за казнава за секс на јавно место ! хахахахха комедии живи9 станаа македонскиве закони!!!

Работава е:Ја ја ебам она ми го пуши:pos:

јас мислам дека законот е сосема праведен,
па неможе кај ке ми прдне мене да имам полов однос! :toe:

Јас до сега немам слушнато некого да казнат за секс на јавно место.
Не се па и нашиве џандари толку без осет, знаат и они што е љубов и страст...:icon_mrgr

леле , па просечната плата е 18.000 ден , а казната 90.000 ден ?

Јас до сега немам слушнато некого да казнат за секс на јавно место.
Не се па и нашиве џандари толку без осет, знаат и они што е љубов и страст...:icon_mrgr
Јас имам слушнато за двајца тука у Штип.....да повекето онака се праат дека не гледаат ама евекај нас двајца изгореа и тоа уште пред нова година ако не се лажам беше....јбг плати па клати.

леле , па просечната плата е 18.000 ден , а казната 90.000 ден ?

Ако 18.000 денари е просечна плата во Македонија, тоа значи дека пола од земјава живее на работ на егзистенција со подпросечна плата.

Ај ве молам, ако може некој да ми каже со кој закон или пропис е уредено ова? Јас не можев да најдам никаде, дека секс надвор било 1500 евра, туку само нарушување на јавен ред и мир кој е најмногу 500 евра? Ве молам ако може и број на службен весник:pipi:

Ај ве молам, ако може некој да ми каже со кој закон или пропис е уредено ова? Јас не можев да најдам никаде, дека секс надвор било 1500 евра, туку само нарушување на јавен ред и мир кој е најмногу 500 евра? Ве молам ако може и број на службен весник:pipi:
и јас немам нигде прочитано ама имам слушнато на ТВ. Ама има некои предности:
Казната е 1500 евра
Ако ја платиш во рок од 7 дена имаш 50% попуст значи 750
И сега 750 ке си го делиш на 2 (ако се двајца во сексот) и ти доага по 375 евра:nesum: а подобро е да си во тројка-јбг не за друго туку казната ќе ти дојде помала:helou:

сигурно се сеќавате на предлог законот По 1.000 денари месечно ако не сте во брак?

- односно на темата што беше во политика http://forum.kajgana.com/showthread.php?30975-По-1.000-денари-месечно-ако-не-сте-во-брак

е сега
за разлика од Македонија- Србија решила поинаку да се справи со тој “проблем“ каде нема место за КАЗНИ, туку напротив, ќе им делат по 3000 евра на беќарите за да се оженат
http://www.mondo.rs/s192003/Srbija/Palma_deli_becarima_po_3000_evra.html

јас мислам дека законот е сосема праведен,
па неможе кај ке ми прдне мене да имам полов однос! :toe:
Ако си машко само таму кај што ке ти прдне можеш да имаш полов однос,а ако си женсо таму или малку погоре ,во комшии,зависи како го замислуваш односот.
Знаеш кога ке биде праведен законот ???
Кога младите ке можат да си дозволат да имаат свој или да изнајмат стан под кирија,кога државата ке им створи такви услови тогаш казната нека биде и 5000 евра.
Истото ти е и со другите слични кретенски закони кои ги донесоа покондурениве европјани.50 евра за пикавец или фрлено ѓубре а пепелник или канта за отпадоци нема на 2 километра радиус од тебе,голтни го пикавецот и ѓубрето да не казнат.
Казна за извршување на нужда во јавност а тоалет или нема а ако случајно има ке добиеш екстра услуга бесплатно повраќање.
Затоа ако немаш пари гордо измочај се и посери се во гаки и дади пример дека треба да се почитува законот.
Не е во мода више “уште ве лажат“ сега е “до кога ке ве лажат“

А ценава е иста за секс на јавно место со проститука или?

сигурно се сеќавате на предлог законот По 1.000 денари месечно ако не сте во брак?

Сегде во светот има предност ако си во брачна заедница, особено ако имаш повеќе деца. Пример во САД шо повеќе деца имаш плаќаш помалку данок, ако си самец и никој не зависи од твоите примања т.е. никого не издржаваш плаќаш највисоки давачки, ова од лично искуство ти го кажвам.

Значи муабетот ти е извадена од контекст политичка реторика, во реалноста ова ќе биде слично на ова горе шо го објаснав, самците ќе имаат поголеми давачки доколку се вработени и плаќаат давачки и сигурно тие давачки нема да се фиксна бројка. Ако некој е невработен нема сигурно на врата да му стигне сметка за ергенлук!

Шо се однесува до темата, исто така смрди на проѕирна и трула политичка реторика. Нема шанси во правни рамки да се дефинира „секс на јавно место“. Шо ќе биди секс? Пенетрација генитална исклучиво? Мастурбација спаѓа тука? Кој ја плаќа казната? Шо ако е група од луѓе? Шо ако орален секс? Анален? Прст во анален отвор?

Ете баш и мене ме интересира, кај е дефиниран овај „закон“??

Законот е добар,пошто стварно некои претеруваат во државава али 1500 евра да не се мрднаа овие или што е работава?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom