Прашања за Исламот I

Статус
Затворена за нови мислења.

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
Па зошто тогаш паѓаш на ептен ниско ниво и ме цитираш ?

--- надополнето ---

Чудно е како јас имам 14 години а се воздржувам да не навредам некој а вие искомплексирани тука делите лични навреди како ти си никој и ништо. Зарем не е срамота на форум вакви зборови ?

--- надополнето ---

Или немаш нешто попаметмно да кажеш ?
Срамота
Мене многу ми е многу жал ако си повреден ,поготово што имаш 14 години уште повеке ме скина бе дете.исто така ми е жал што си одбрал ваков ник,тие се лоши луге бе дете,тие се срам за исламот бе дете , не може никој да те земе за озбилен кога даваш цитати од книгата ,а го користиш овој ник,на тоа сакав да укажувам. Се радувам што не им се восхитуваш на овие проклети луге бе дете ,ама тие се луге што немаат врска со исламот , а и исламот нема врска со вакви луге бе дете .Основно ,кога се учи за исламот почнува со ахлакот ,жал ми е што си почнал да учиш наопаку,жал ми е што си дошол овде ,овде сметај дека си во една долина кај што има волци, каде за тебе што е свето бесмилосно се гази и со лаги ке сакаат да те газат.
п.с (ова не се однесува за овој член) Мене ми е исто жал што дискусијата не оди како што треба (на нај разбирлив и културен начин) чашата ја прели ова дете кое еве е навреден ( а јас не сакам никого да навредам) иако еве неколку дена си мислев да ја напуштам овој форум.Неколку пати покушавав колку има разбирање да ги опоменувам членовите дека ова не води на дискусија како што треба ,со исклучок на неколкумина не ме разбраа ,поготово ги критикував членовите муслимани кои и добивав критики за тоа ама не одит веке.Зашто ги критикував? Едно нешто сум научил , а тоа е од животен важност- Исламот не се прикажува и не се учи со понашањето на другите- Значи ставот не се зема само поради тоа што тој те навредил па ајде и ние ке навредиме ,исклучиво се зема во обзир Куран,от примерот на животото како се понашувал Ресулуллах (саллалахуалејхивеселлем) и не говите чесни другари.па великаните на умметот итн. Ниеден пример никогаш и никој не може да ми укажува дека тие се понашале вака како ние овде -едноставно нема таков пример.Ако сме следбеници треба да се придржиме .За христијаните можеби треба уште појке да зборувам ,но нив ги оставам да си го решам својот проблем самите не ме интересира нивното понашување ,само нека се запрашат зошто се појке од нивните редови стануваат атеисти и муслимани можеби ке најдат одговор.Атеистите интересно ,иако се атеисти имам впечаток дека воопшто не се атеисти чим се овде но нивен проблем.Оваа не никакво солење на памет ,не сум ни некакво верски образовен ,но верувам и сакам можеби овој мој последен пост да помогне за понашувањето на членови од мусл.вероисповест (затоа што тие најмногу ме интересираат)затоа уште еднаш -не смеете да се понашувате и да донесете заклучоци дека тие ете така праат или тие не навредуваат и ние да навредиме.

Сега ,ако некого сум навредил уште еднаш нека ме извини ,ja напуштам форумот,можеби засекогаш ,можеби некогаш ке се вратам ,но изгледа никогаш , а и свесен сум дека нешто големо ке променам со овој пост , на жалост балкански мислиме,балкански живееме .
поздрав
 
Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Мусаб нема ти никаде да си одиш еве Терорист ќе тргне слика, па би го замолила и да смен ник зошто стварно не е културно и тоа не доликува на нашата вера. Нашата вера е МИР, а не безредие (сети се како се понашал нашиот пејгамбер Мухаммед) Дали тој ширел безредие ? Дали тој се задоволувал со некакво богатство на овој свет? Знаеш дека последното парче леб го давал на сиромашните,а тој не јадел со денови. :smir:

--- надополнето ---

П.С. Многу ајети имаш во Куранот за казната за тие што шират безредие.
 
Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Што имаш ти против мојата слика и мојот ник ? Кога мене не ми смета не знам зошто тебе ти смета.
musa ti dade dobar sovet bidiiki so toj nick i slika ne se postignuva nisto islamot nosi poraka na mir spas lubov na site luge , ati se prestavuvas kako musliman i toa pod naziv terorist , neznam koja tie poentata
treba da svatis na dobriot covek treba da mu se prioga so ljubov vo coveckite odnosi treba da se vnesuva polnotija i ubavina na blagorodno islamsko srce ,,

neka ti bide jasno nikoj ne se protiv tvojata slika i nik nas ni smeta zs so toj naziv ne si vo drustvoto na muslimanite a se zastapuvas kako musliman muslimanite se braka i odnosot megu niv treba da bide bratski i da se odnesuva na najubav nacin , sto podrazbiras pod poimot terorizam.
 
Член од
19 мај 2010
Мислења
16
Поени од реакции
1
Јас овој ник и аватар го имав за зезање, ама добро ете ќе го послушам Мусаб бидејќи сметам дека е постар од мене и ќе ги сменам. Се извинувам ако навредив некого.
 
Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Биг Бенг теоријата не вели дека заедно биле небото и Земјата, туку дека наеднаш испрснала експлозија од која прво се создале ѕвездите, а потоа планетите и планините на неа, а не обратно (прво Земјата и планините, а потоа ѕвездите) како што тврди Кyранот.[
Pa cekaj rano e uste. Isto pred 1400 god koga se cital vo kuranot deka zemjata e okruglo site se smejasle pa i ne svatile, isto na nikoj ne bil jasno kako toa planinite imat koreni, pa isto i moze posle 100 god ke se uveri deka TEORIJATA na Big Beng e mnogu poslab od Allahovot zbor deka kako prvo Allah stvoril zemjata pa planinite, pa potoa zvezdite. Uste e rano.

--- надополнето ---

Да, да, на начинот како што се однесуваа доленаведениве муслимани...
Da imas pravo. Se znae deka na nas muslimanite ne lici vakvo ponasanje. Zatoa samo Niv Muslimanite si zemal za primer i si postavil nivnite postovi.

Zatoa ne si stavil postovite i slikite na solitos i nekoi drugi hristijani koi pregrubo navreduvat islam
. Za niv ne e problem da navreduvat i daka im lici ili nesto drugo moze li da ni objasnis.

Treba site da zemat primer Musab.

I kako prvo treba svoite sovernici da gi opomenuvat za navredi. A ne kako tebe gospodine pope corbadzija.

I mene isto mi bese sram koga nekoj prasuvase tebeza nekoja zena dali treba da se smeni ili ..... ako te podsetuva.
Isto toa mi e sram da kopiram i da ja postiram ovde zatoa sto nejkam da publiciram (reklamiram) navredata, na nekoj kako ti sto si baral po stranici da postiras i da umnozavas i da ne potsetuvas na navredi.

No jas se cudam na ova.

KAKO dozvoluvat ADMINistratorite navredite da ostanat neObriseni.
Ako doadja eden nov gostin ili posetitel ili eden nov clen i gi cita navredite posle edna godina isto na pocetok ke navredi drugite mislejki deka navredata e dozvoleno ovde na ovoj forum.

Jas bas sakav da bide cist ova Tema Prasanje za Islamot bidejki mnogu malce se znae za islamot od drugite religiji, a isto i mnogu krivicno se interpretira poslednite godini.

No ako Musab napusta forumot ili Omer el faruk isto i jas nema veke sto da baram ovde.

P.S Ke gi zamolam brakata Muslimani eden odgovor koja e vo vrska so Islamot neka ne odgovori ako ne ja znae dovolno odgovorot. Neka ostavi da odgovori on sto podobro ja znae i siguren e vo toa deka ja cital vo Kuranot, ili dobro ja poznava ili ja razbral kuranskiot ajet.
Vie znaete deka e eden od NAJGOLEM greh vo islam da se interpretira islamot so pogresni informacii ili dodavanje od glava nesto. Zatoa treba mnogu vnimatelni da bideme ako e prasanje za islam. Isto i jas mnogu odgovori gi znam no ne odgovaram zatoa sto nemam dovolno Makedonski pa da ne tupim nesto.

Selam Alejkum :)
 
Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Едни муслимани велат дека во Кyранот се зборело за Биг Бенг, други пак велат дека теоријата на Биг Бенг е послаба од Кyранот т.е. индирекно велат дека Кyранот не се согласува со таа теорија... хммм сомнителна работа ова :)
Во Кyранот ни пред 1400 години, а ни сега не се чита дека Земјата е округла. Кyранот само вели дека Земјата е израмнета, што мене ми алудира на рамна плоча - типично за тогашното сфаќање на луѓето.
 
Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
=Чорбаџија;3569031]Едни муслимани велат дека во Кyранот се зборело за Биг Бенг, други пак велат дека теоријата на Биг Бенг е послаба од Кyранот т.е. индирекно велат дека Кyранот не се согласува со таа теорија... хммм сомнителна работа ова :)
Во Кyранот ни пред 1400 години, а ни сега не се чита дека Земјата е округла. Кyранот само вели дека Земјата
е израмнета, што мене ми алудира на рамна плоча - типично за тогашното сфаќање на луѓето.


 

allahov_rob

لا اله الا الله محمد رسول
Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Што имаш ти против мојата слика и мојот ник ? Кога мене не ми смета не знам зошто тебе ти смета.
Na nikoj ne mu smeta,ama mu smeta na ugledot na islamot i negoviot Autoritet.. Svati go ova kako najdobro namerno !!!
 
Член од
20 мај 2010
Мислења
58
Поени од реакции
1
Едни муслимани велат дека во Кyранот се зборело за Биг Бенг, други пак велат дека теоријата на Биг Бенг е послаба од Кyранот т.е. индирекно велат дека Кyранот не се согласува со таа теорија... хммм сомнителна работа ова :)
Во Кyранот ни пред 1400 години, а ни сега не се чита дека Земјата е округла. Кyранот само вели дека Земјата е израмнета, што мене ми алудира на рамна плоча - типично за тогашното сфаќање на луѓето.

Тие што викаат дека Биг Бенгот не се согласува со Куранот се дел од ориенталистичката група која сака да го уништи Исламот. А останатите научници ако реално ги согледаат работите, ќе треба да прифатат Ислам.
Што се однесува до сите научници што потврдуваат дека Куранот кажал доста паметни работи, тие се веднаш "платени".
Глупаво е да се трвди дека сите се платени, ми изгледа како очајност.
А земјата дека е рамна, тешко дека во Куранот ќе прочиташ такво нешто. Ете и сам рече мене ми личи, значи како што сакаш тебе да ти личи. Не гледаш подалеку од носот, твојата омраза те заслепила.
 
Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Kyранот вели дека прво се создадени Земјата и планините , а потоа ѕвездите. Тоа е спротивно тврдење од теоријата Биг Бенг.
Кyранот вели дека Алах ја израмнил Земјата и ова муслиманите го земаат како доказ дека Земјата е округла. Ноу комент! :)
Сега претпоставувам ќе почнете со игра на зборови докажувајќи дека глаголот "израмнување" всушност значи израмнето јајце... дрн дрн јариња :)
 

allahov_rob

لا اله الا الله محمد رسول
Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Kyранот вели дека прво се создадени Земјата и планините , а потоа ѕвездите. Тоа е спротивно тврдење од теоријата Биг Бенг.
Кyранот вели дека Алах ја израмнил Земјата и ова муслиманите го земаат како доказ дека Земјата е округла. Ноу комент! :)
Сега претпоставувам ќе почнете со игра на зборови докажувајќи дека глаголот "израмнување" всушност значи израмнето јајце... дрн дрн јариња :)
Vie ili nesakata da razberete,ili se pravite drn drn jarinja ....
 

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Здраво на сите!

Би сакала да прашам каде Куранот вели дека Земјата има јајцевидна форма, поткрепено со ајети од Куранот.
 

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Зошто муслиманите користат тоалетна вода а не хартија после вршење на голема нужда?Така Исламот налага или?
 
Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Здраво на сите!

Би сакала да прашам каде Куранот вели дека Земјата има јајцевидна форма, поткрепено со ајети од Куранот.

...и Земјата потоа ја израмни (Сурах Ен Нзиат 79 :30)
*Користениот збор во овој случај, за израмни е Дахаха, кој збор има три мислења: едното е израмнување, второто спростирање и третото мислење доаѓа од зборот Дзуија кој значи јајце, и не се мисли на нормално јајце туку токму на јајцето од (Ној) кое има точно форма како земјава, на половите стесната и во средината вширено, а Аллах најдобро знае!
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom