Od vasite postovi se gleda koj e tuka za podbivanje a koj ne. Zarem e loso sto postaviv prasanje za nesto sto mislam deka ne go znam?
Svoeto znaenje da go davaat na tacna? Pa kako togas mislis nekoj da ve svati vas muslimanite? Od edna strana zboruvate za unikatnosta na Kuranot, a od druga strana ne sakate da gi objasnite ajetite (veruvam deka ne znaete, zatoa go odbegnuvate odgovorot). Kuranot ne e nekoja strogo doverliva tajna, pa da ne smee sekoj da go cita. Mene me interesira bidejki sakam da znam povekje za vasata vera i vasata sveta kniga, i sekako spored vasite objasnuvanja jas da izgradam stav i kon vasata religija. No kako sto gledam i ednite i drugite ste isti (so isklucok na malku clenovi ovde na forumov). Znaci ocekuvam odgovor na toa prasanje, sekako ako znae nekoj, ako ne, ke cekame valjda Omer da dojde ili Musab mozebi......
I na kraj jas prasanjeto go postaviv kulturno i ocekuvam takov odgovor, a ti ako imas problemi so odnesuvanje i rasuduvanje, toa ne e moj problem. Kako sto jas se odnesuvam kon tebe, taka sakam i ti kon mene !!
P.S. izvinete za off-topic .....