Знам само дека Месечината ја разделил и ја споил повторно.
Се прашувам зошто никој тоа не го видел.:wink:
А кој ги виде чудата на Исус ?
Што направи Исус за човештвото, освен што умре ?
Донесе ли закон како Мухаммед кој го почитуваме 14 века?
Што воопшто направи Исус освен што умре ?
Донесе љубов кон сите, донесе надеж, донесе вера за сите, а не за одреден слој, донесе идеја за сплотеност, донесе среќа!
Бај д веј, оживуваше луѓе, хранеше маси народ, итн...
И не лај и кефкај, јасно.
Јас не сум ирјсанин, не сум мусуљман, не сум жидов, ама не сакам да се пизди вака и на овој начин.
Така ли те учи Мухамед и куранот, да се распиздуеш наоколу и да навредуваш и напаѓаш луѓе и нивни убедувања?
Ебеш му матер на се со таквите ко тебе.
Чудата на исус ги виделе многу луѓе и поверувале.А кој ги виде чудата на Исус ?
Што направи Исус за човештвото, освен што умре ?
Донесе ли закон како Мухаммед кој го почитуваме 14 века?
Што воопшто направи Исус освен што умре ?
ova ne ti cini vaka ne se diskutiraa bidi malku potoleranten kon drugitee vo redd ako sakas i tie da bidat potolerantni prema tebe .
Чудата на исус ги виделе многу луѓе и поверувале.
Исус умре и воскресна, со тоа ја победи смртта и ја даде смислата на животот на луѓето, за да поверуваат во вечен живот.
Исус донесе закон и тоа божји закон кој се наоѓа во Новиот завет.
Не пцујам, каде пцујам, а??Можеш ли да се смириш и да не пцуеш ? Поставив прашање а никого не навредив.
Што не научи Исус, која љубов ја донесе ?
Истата што ја донесе Мухаммед.
А што друго направи Исус ? Освен што умре ?
Јас не знам, ама велат така.Чудата на исус ги виделе многу луѓе и поверувале.
Исус умре и воскресна, со тоа ја победи смртта и ја даде смислата на животот на луѓето, за да поверуваат во вечен живот.
Исус донесе закон и тоа божји закон кој се наоѓа во Новиот завет.
Мухамед донел исто љубов, ама нешто гледам ти од таа љубов си одмината?Прашав најубаво што друго направи покрај љубовта која ја донесе, а ја донесле сите пратеници.
Нешто друго ?
На Мухаммед исто така му поверувале.
Донесе закон или верба ?
Ај заврти го другиот образ !Не пцујам, каде пцујам, а??
Мухамед донел исто љубов, ама нешто гледам ти од таа љубов си одмината?
Кој пратеници кажувале за љубовта како што Исус кажувал?Прашав најубаво што друго направи покрај љубовта која ја донесе, а ја донесле сите пратеници.
Нешто друго ?
На Мухаммед исто така му поверувале.
Донесе закон или верба ?
Кој пратеници кажувале за љубовта како што Исус кажувал?
како Мухамед проповедал љубов?
Донесе и закон и верба. Закон за тие што поверувале, не некој земен закон, туку закон кој ќе ги однеси душите во вечен живот. Тоа е верба, како сакаш наречи го, зошто тој кој верува го почитува законот!
да, законот на Исус е верба во Бога, но и верба во самиот себе, верба во луѓето, верба во љубовта,верба во добрината, верба во животот. Но, треба да си голем по Дух за да го сфатиш тоа.Тоа е верба не е закон. Мухаммед проповедаше љубов, мир и верба во Бога. Донесе и закон.
Гледам законот на Исус е само верба во Бога. Ок
Одговорено.
да, законот на Исус е верба во Бога, но и верба во самиот себе, верба во луѓето, верба во љубовта,верба во добрината, верба во животот. Но, треба да си голем по Дух за да го сфатиш тоа.
Ајде кажи ми ти како мухамед ја проповедал љубовта? На кој начин тој ги љубел луѓето?каков закон донел?што значи законот за вас? Дали сето тоа што се состои во куранот е законот?
Не одговарај со прашања,пробај само накратко да ми објасниш.
Не сум рисјанин, ок.Ај заврти го другиот образ !