The Mad Doc
Алхемичар
- Член од
- 16 март 2009
- Мислења
- 653
- Поени од реакции
- 46
Дали според исламот бог може да се симне на земјата и да земе човечка форма?
Не, од причина што Тој е Совршен и на никој и ништо не е сличен. Тој е Оној кој се знае. Него не го обзема ниту дремеж ниту сон,ниту простор, ниту време. Секој обид , Бог да се стави или поима во рамките на своите созданија, ја руши Неговата совршеност.Дали според исламот бог може да се симне на земјата и да земе човечка форма?
Не, од причина што Тој е Совршен и на никој и ништо не е сличен. Тој е Оној кој се знае. Него не го обзема ниту дремеж ниту сон,ниту простор, ниту време. Секој обид , Бог да се стави или поима во рамките на своите созданија, ја руши Неговата совршеност.
Selam Alejkum Allahov Rob.Brate halali ama si preteral so salite .... pogotovo ne smees na smetka na namazot da pravis vakvi sali.
Zazmisli pejgamberot Muhammed a.s so vakov nastap da ja propoveduval verata na vernicite ili nevernicite seedno.. Subhanallah,razmisli malce
Ова малку дискутабилно,но сепак благодарам.Не, од причина што Тој е Совршен и на никој и ништо не е сличен. Тој е Оној кој се знае. Него не го обзема ниту дремеж ниту сон,ниту простор, ниту време. Секој обид , Бог да се стави или поима во рамките на своите созданија, ја руши Неговата совршеност.
Selam Alejkum Allahov Rob.
Iako eraser vo forma na sala rece deka namaz e da se vezbamo , za toa isti ima mnogu pravo.
Eden od toa sto e mnogo korisno za covekot na namaz e isto i vezbanjeto.
Dali si slusnal koi koristi ima covekot vo namaz od strana na medicina.
Klanjanjeto e mnogu korisno za covekot.
Za teloto , za srceto, osobeno za starite.
Zamisli vo 5 sabajle tie vezbi kolku e zdravo sa se prat.
Podetalno ke ostavam na nekoj sto podobro ja zna da objasni.
Pozdd
http://islam.about.com/cs/elderly/a/funerals.htm
Тоа не е некоја невкусна шега. Јас не гледам ништо лошо во тоа што го рекол или што се нашалил на убав начин, за разлика од некој други. И после шегата стои објаснување за намазот.
Haha ne bre brate. Halali ni i ti, mnogu pazis da ne krivo razberat forumistite. No jas mislam deka znat sto e sala e sto ozbilno. Toj sto saka da ne razbere ne mora da se salis ke najde nekoj pat da nas navredi.OFFF subhanallah.. Aj dobro halalete mi site. Jas sum kriv....
Sega stani , misli se 5 minuti i ke razberes sam toa sto nemas misleno niti 1 secunda.Господ рекол да не се прават погрешни ликови (слики) , а не спомнал да не се прават слики....
Haha ne bre brate. Halali ni i ti, mnogu pazis da ne krivo razberat forumistite. No jas mislam deka znat sto e sala e sto ozbilno. Toj sto saka da ne razbere ne mora da se salis ke najde nekoj pat da nas navredi.
Selam)
OFFF subhanallah.. Aj dobro halalete mi site. Jas sum kriv....
Па ти не си христијан не можеш да знаеш ,Ти нас халали ни. Не си ништо крив не направи ништо лошо. Само опомена да не се прават шеги на сметка на Исламот, ама нема врска тоа не беше невкусна шега.
Prvoto ne bese za tebe upateno brate,wallah.... Upateno bese kon site muslimani koi ne veruvaat vo Isa a.s,i koi mislejki deka ako mu se rugaat ke bidat dobro nagradeni od Allah.
A za ova drugoto ti se izvinuvam i tebe i na Snegulkata za napravenata greska,jas zborot FALENJE ne znam kako uspeav da so go formuliram vo glavata kako OBOZAVANJE.Elhamdulillah te imam tebe tuka i uste nekoi brakja muslimani za da me predupredat i da si ja popravam greskata..... Halale te mi i ti i taa
No,nekako imam cuvstvo deka ti mi se naluti sto te popraviv vo vrska zenite na Muhammed a.s... Ako e toa taka,brate nie sme tuka da se nasihatime eden kon drug,koja ni e i vsusnost obvrska....
Bez somnevanje jas i ti sme brakja... Ako im veruvas na zborovite na allah ke poveruvas i vo toa deka sme jas i ti brakja..
Ajet: Innemel mukminel ihva-I navistina site vernici se Brakja
A i MORAME da se opomenuvame na greskite,zatoa sto ni e toa i naredba od Allah (procitaj ja ako sakas surata ASR)
Brate halali ama si preteral so salite .... pogotovo ne smees na smetka na namazot da pravis vakvi sali.
Zazmisli pejgamberot Muhammed a.s so vakov nastap da ja propoveduval verata na vernicite ili nevernicite seedno.. Subhanallah,razmisli malce