Прашања за Исламот I

Статус
Затворена за нови мислења.

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Дали според исламот бог може да се симне на земјата и да земе човечка форма?

O

Omer el Faruk

Гостин
Дали според исламот бог може да се симне на земјата и да земе човечка форма?
Не, од причина што Тој е Совршен и на никој и ништо не е сличен. Тој е Оној кој се знае. Него не го обзема ниту дремеж ниту сон,ниту простор, ниту време. Секој обид , Бог да се стави или поима во рамките на своите созданија, ја руши Неговата совршеност.

allahov_rob

لا اله الا الله محمد رسول
Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Не, од причина што Тој е Совршен и на никој и ништо не е сличен. Тој е Оној кој се знае. Него не го обзема ниту дремеж ниту сон,ниту простор, ниту време. Секој обид , Бог да се стави или поима во рамките на своите созданија, ја руши Неговата совршеност.

Djezakala hair..

Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Brate halali ama si preteral so salite .... pogotovo ne smees na smetka na namazot da pravis vakvi sali.
Zazmisli pejgamberot Muhammed a.s so vakov nastap da ja propoveduval verata na vernicite ili nevernicite seedno.. Subhanallah,razmisli malce
Selam Alejkum Allahov Rob.
Iako eraser vo forma na sala rece deka namaz e da se vezbamo , za toa isti ima mnogu pravo.
Eden od toa sto e mnogo korisno za covekot na namaz e isto i vezbanjeto.
Dali si slusnal koi koristi ima covekot vo namaz od strana na medicina.
Klanjanjeto e mnogu korisno za covekot.
Za teloto , za srceto, osobeno za starite.
Zamisli vo 5 sabajle tie vezbi kolku e zdravo sa se prat.
Podetalno ke ostavam na nekoj sto podobro ja zna da objasni.

Pozdd :)

http://islam.about.com/cs/elderly/a/funerals.htm

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Ова малку дискутабилно,но сепак благодарам.

Argos

В'елкач
Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Господ рекол да не се прават погрешни ликови (слики) , а не спомнал да не се прават слики....

Argos

В'елкач
Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Као што глеаш не се .... затворено е прашањево!

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Selam Alejkum Allahov Rob.
Iako eraser vo forma na sala rece deka namaz e da se vezbamo , za toa isti ima mnogu pravo.
Eden od toa sto e mnogo korisno za covekot na namaz e isto i vezbanjeto.
Dali si slusnal koi koristi ima covekot vo namaz od strana na medicina.
Klanjanjeto e mnogu korisno za covekot.
Za teloto , za srceto, osobeno za starite.
Zamisli vo 5 sabajle tie vezbi kolku e zdravo sa se prat.
Podetalno ke ostavam na nekoj sto podobro ja zna da objasni.

Pozdd :)

http://islam.about.com/cs/elderly/a/funerals.htm

KOj ti spomna vezbanje be brate... jas ti velam za shalata.. Jas samo go opomeniv bratot da prestane da se sali na smetka na islamot. Mozda on toa ne go pravi so losa misla,no nekoj moze toa loso da go razbere..
I ne izbrzuvajte so zakljucoci bez predhodno dobro da ja razberete sustinata na ona sto go pisuvame....

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Тоа не е некоја невкусна шега. Јас не гледам ништо лошо во тоа што го рекол или што се нашалил на убав начин, за разлика од некој други. И после шегата стои објаснување за намазот.

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Тоа не е некоја невкусна шега. Јас не гледам ништо лошо во тоа што го рекол или што се нашалил на убав начин, за разлика од некој други. И после шегата стои објаснување за намазот.

OFFF subhanallah.. Aj dobro halalete mi site. Jas sum kriv....

Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Haha ne bre brate. Halali ni i ti, mnogu pazis da ne krivo razberat forumistite. No jas mislam deka znat sto e sala e sto ozbilno. Toj sto saka da ne razbere ne mora da se salis ke najde nekoj pat da nas navredi.
Selam :))

Господ рекол да не се прават погрешни ликови (слики) , а не спомнал да не се прават слики....
Sega stani , misli se 5 minuti i ke razberes sam toa sto nemas misleno niti 1 secunda.

E sega dali slikata na Gospod i Isus su ispravni. Dali nekoj gi slikal so sony aparat na toa vreme. Zar ne se ovie pogresni likovi, izmisleni.

Eve ti pogresen lik. Za da razberes ova ne treba niti sredno skolo da imas zavrseno.

Pozz :)

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Haha ne bre brate. Halali ni i ti, mnogu pazis da ne krivo razberat forumistite. No jas mislam deka znat sto e sala e sto ozbilno. Toj sto saka da ne razbere ne mora da se salis ke najde nekoj pat da nas navredi.
Selam :))

Odlicno si razbral,no sekogas postoi ona nase balkansko (ama.......)

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400

Ти нас халали ни. Не си ништо крив не направи ништо лошо. Само опомена да не се прават шеги на сметка на Исламот, ама нема врска тоа не беше невкусна шега.

Argos

В'елкач
Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Ти нас халали ни. Не си ништо крив не направи ништо лошо. Само опомена да не се прават шеги на сметка на Исламот, ама нема врска тоа не беше невкусна шега.
Па ти не си христијан не можеш да знаеш ,

Пошо само израелците и римјаните го виделе и го сликале , затоа е вистински ,

BTW от кај знаеш дека мухамед не е лажен пророк ? како шо нагласил исус дека после него ште бидат само лажни месии.....

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Prvoto ne bese za tebe upateno brate,wallah.... Upateno bese kon site muslimani koi ne veruvaat vo Isa a.s,i koi mislejki deka ako mu se rugaat ke bidat dobro nagradeni od Allah.

A za ova drugoto ti se izvinuvam i tebe i na Snegulkata za napravenata greska,jas zborot FALENJE ne znam kako uspeav da so go formuliram vo glavata kako OBOZAVANJE.Elhamdulillah te imam tebe tuka i uste nekoi brakja muslimani za da me predupredat i da si ja popravam greskata..... Halale te mi i ti i taa

No,nekako imam cuvstvo deka ti mi se naluti sto te popraviv vo vrska zenite na Muhammed a.s... Ako e toa taka,brate nie sme tuka da se nasihatime eden kon drug,koja ni e i vsusnost obvrska....
Bez somnevanje jas i ti sme brakja... Ako im veruvas na zborovite na allah ke poveruvas i vo toa deka sme jas i ti brakja..
Ajet: Innemel mukminel ihva-I navistina site vernici se Brakja

A i MORAME da se opomenuvame na greskite,zatoa sto ni e toa i naredba od Allah (procitaj ja ako sakas surata ASR)

Секако дека сме браќа, секој Муслиман ми е брат и секоја Муслиманка сестра. Брате не ти се налутив за жените на Пејгамберот убаво е што некој и мене некогаш ќе ме опомени ако згрешам, никој не е совршен освен Аллах.
Како што видов и јас погоре во еден пост имам напишано само Аллах е достоен за фалење, што значи дека и јас направив грешка во врска со фалењето. Лошо претумачив исто како и ти,истата грешка и јас ја направив.
Се навредив кога мислев дека мене ми го упати тоа во врска со нашиот драг Пејгамбер Иса а.с ! Бидејќи јас сите Пејгамбери исто ги почитувам, кој го негира Иса а.с не е Муслиман !

И да ти откријам една тајна најмногу од сите Пејгамбери имам желба да го видам Иса а.с :) Позз бате

Brate halali ama si preteral so salite .... pogotovo ne smees na smetka na namazot da pravis vakvi sali.
Zazmisli pejgamberot Muhammed a.s so vakov nastap da ja propoveduval verata na vernicite ili nevernicite seedno.. Subhanallah,razmisli malce

Никогаш не би се шалел на вулгарен начин, тоа на чист начин го направив. А тука на форумот дури убаво да им објасниш ќе ти најдат грешка и ќе те навредат како што кажа погоре братот Вечио.
Иако не знае добро Македонски, се труди убаво да објасни и се гледа дека е многу интелигентен.

Поздрав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom