Прашања за Исламот I

Статус
Затворена за нови мислења.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Секогаш го гледате лошото се гледа дека многу сте зависни од тоа.
Од љубомора и инает тресите глупости.
Мухаммед МЕД МЕД и само МЕД ок ?

А муви по црква бркајте секако ги има многу.
Срамота за вашата култура.
а ти полна со култура:tapp:

тој не е ниту Муха и ниту мед,него е Мухаммед...немој да бараш некој значења на други јазици на неговото име,затоа што ќе најдеш позитивни а и негативни значења кои нема да ти се допаднат,како што нагласи,па ќе си ја покажеш својата (не) култура...

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Eraser, ти ли си нашол да ме укоруваш за шегата. Ти до сега 100 шали имаш направено со нашиот свет апостол Павле па ја ни збор ти немам кажано. Зошто ја гледаш раската во моето око, а не ја гледаш гредата во твоето? (Исус)

Член од
24 април 2010
Мислења
58
Поени од реакции
1
а ти полна со култура:tapp:

тој не е ниту Муха и ниту мед,него е Мухаммед...немој да бараш некој значења на други јазици на неговото име,затоа што ќе најдеш позитивни а и негативни значења кои нема да ти се допаднат,како што нагласи,па ќе си ја покажеш својата (не) култура...

Нормално секогаш лошото да го исцрпи некој, па после да пцуе.
Јас не најдов никакво негативно значење јас реков МЕД.
Тој што е огорчен тој бара негативности и плука.

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Оф оф оф кој нашол да ме укори за шегата. Ти до сега 100 шали имаш направено со нашиот свет апостол Павле па ја ни збор ти немам кажано. Зошто ја гледаш раската во моето око, а не ја гледаш гредата во твоето? (Исус)

Каде имам јас имам направено шега со Павлета ?

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Тебе ти изгледа шега правење тоа што јас не го признавам Павлета за апостол ?
Па и ти Мухаммед не го признаваш за пејгамбер.
Па јас кога сум ти рекол шега е тоа што го нарекуваш лажго ?
Сега ја покажа својата култура чорбаџи, кога го навреди Пејгамберот.
Ти можеш да мислиш и дека е лажен Пејгамбер тое е твое право, ама вакви шеги да му лепиш ??

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Нормално секогаш лошото да го исцрпи некој, па после да пцуе.
Јас не најдов никакво негативно значење јас реков МЕД.
Тој што е огорчен тој бара негативности и плука.
па затоа остави го како си се вика и немој да кажуваш некаков си мед,муха...секаде каде што бараш некој позитивности можеш исто така да налеташ и на негативности:toe:

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Eraser, не ме терај да пребарувам и да ги постирам сите навреди што ги имаш кажано за Павле. Во една ситуација ти пиша и дека Павле го проколнал Исус (што е лага, затоа што во текстот е јасно дека Павле цитира едно старозаветно пророштво) Ете тоа е вистинска навреда.
А да не зборам и за оние твои испади каде што им се обраќаш на соговорниците: „Да си ми тука ќе те плукнам ќе те рѓосам“ или слично. Вака ли те учи Исламот? Вака ли?
Снегулката забележа дека во името Мухамед се содржи зборот мед, јас додадов дека се содржи и зборот "Муха". Јас не кажав никаква навреда.
Затоа, не ми се фаќај за збор, туку преиспитај се каков речник користиш кога комуницираш со соговорниците тука. Сепак ова е форум, а не некое село весело.

A

ateist

Гостин
Ehhhh izgleda nekoj ne saka da priznae deka tie sto ve ucele, gresno ve naucile. Znaci dzabe tropate deka eden e Kuranot, zasto niz istorijata ete nastanale 7 verzii, i tie se razlikuvaat megju sebe: osnovni jazicni razliki, dijakriticki razliki, razliki vo samoglaskite........Warsh se korsti vo Alzir,Maroko, delovi od Tunis, Zapadna Afrika i Sudan;Qalun se koristi vo Libija, Tunis i delovi od Katar;al-Duri se koristi vo delovi od Sudan i zapadna Afrika; Hisham i
Ibn Dhakwan vo delovi od Jemen i Hafs vo muslimanskiot svet generalno....ima drugi no ne znam vo koi drzavi se koristat, najverojatno ne se tolku koristeni.......zatoa nema potreba od vregjanje i nervozi, toa e vistinata za vasiot Kuran i prifatete ja, zasto toa e istorijata na Islamot.
Mozebi porano postoela edna verzija na Kuranot t.e. originalot, no ete vi primeri sto denes se koristi vo del od arapskite zemji, sto vi treba povekje?
Inaku i Biblijata imala edna verzija porano, no kako sto znaeme bila menuvana niz vremeto, no i vasiot Kuran bil, zatoa prekinete so vasite izjavi deka Kuranot e eden i edinstven uste od vremeto na Muhamed.....:toe:
значи може да го констатираме следново :

1 ) куранот има 7 различни верзии

2) Шеријатскиот закон нее унифициран стандардизиран па така во различни земји различни народи си го толкуваат и практикуват како им дојде .
Значи Шеријатскиот закон е ептен растеглива категорија .
види и тема
Мојсеевиот Шеријатски Закон
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=34577&page=3
.
.
3)

исто како и кај "христијанството" што се поставува прашање кој е вистинска религија секта движење асоцијација бидејќи сите се повикуваат на библијата
исто така и истото тоа важи и за "исламот ".

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Јас сум пребегнат монах од Бигорски манастир :)
A kaj si prebegnat vo grupata na Vraniskovski natemago ili pak vo Protestanti izjasnise da znam ciii stavovi branis Pravoslavni Makedonski Pravoslavni Srpski Ili Protestanski na Kralicana bettyy

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Eraser, не ме терај да пребарувам и да ги постирам сите навреди што ги имаш кажано за Павле. Во една ситуација ти пиша и дека Павле го проколнал Исус (што е лага, затоа што во текстот е јасно дека Павле цитира едно старозаветно пророштво) Ете тоа е вистинска навреда.
А да не зборам и за оние твои испади каде што им се обраќаш на соговорниците: „Да си ми тука ќе те плукнам ќе те рѓосам“ или слично. Вака ли те учи Исламот? Вака ли?
Снегулката забележа дека во името Мухамед се содржи зборот мед, јас додадов дека се содржи и зборот "Муха". Јас не кажав никаква навреда.
Затоа, не ми се фаќај за збор, туку преиспитај се каков речник користиш кога комуницираш со соговорниците тука. Сепак ова е форум, а не некое село весело.

Јас никаде немам речено дека Павле го проколнал Исус.
Имам други работи речено ама не вулгарни, туку имам дискутирано, исто како кога ти викаш дека Мухаммед е лажен Пејгамбер.
Разбирам кога атеист ќе каже нешто без везе, не знае колку се свети овие работи. Ама да каже некој верник како тебе ?
Колку што ја почитувам твојата религија сакам и ти да ја почитуваш мојата. И да навреда е да се каже МУХА У МЕД.
Ако тебе не те вреѓа ме вреѓа мене.
Со тоа јас со кого како дискутирам тоа е меѓу мене и него, исто како сега ова меѓу мене и тебе.
И точно ова е форум не село весело, затоа нека се смират страстите!!

И патем во моето село се зборува културно, а со некои на форум тука не можеш.
И не зборувај за што учи Исламот кога врска од Ислам немаш !!
Во моето село има многу повеќе култура него по градовите, тоа не е село тоа е повеќе од град !!

Поздрав

Член од
24 април 2010
Мислења
58
Поени од реакции
1
Зарем во другите вактови кои се пропишани не се упатува молба за себе.?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom