Прашања за Исламот I

Статус
Затворена за нови мислења.

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Да ми ја објасниш оваа реченица!
Своја верзија на библијата, импресиониран од сонцето:tapp:
Како си дозволуваш?

Токму така. Кога Римските војници дошле по Исус никој од тогаш не го видел. Во дамнешни времиња сонцето престанало да се движи 3 дена, па после продолжило. На господинот Павле му се причинило дека сонцето е всушност Исус, кој бил мртов 3 дена па после воскреснал. :):):) Ако господинот Павле бил сигурен дека Исус воскреснал, немал во библијата да напише вака:
14 ако, пак, Христос не воскреснал, тогаш напразна е нашата проповед, празна е и вашата вера. 15 Би се покажале како лажни сведоци Божји, бидејќи сведочевме против Бога дека Го воскреснал Христос, Кого што не Го воскреснал, ако навистина мртвите не воскреснуваат. . 16 Зашто, ако мртвите не воскреснуваат, и Христос не воскреснал; 17 ако, пак, Христос не воскреснал, напразна е верата ваша; вие сте уште во своите гревови; 18 тогаш и оние, што умреле за Христос, пропаднале. 19 И, ако само во овој живот се надеваме на Христос, тогаш сме ние најбедни од сите луѓе.

Ако бил сигурен зошто и сам не знае дали воскреснал :):):)

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Токму така. Кога Римските војници дошле по Исус никој од тогаш не го видел. Во дамнешни времиња сонцето престанало да се движи 3 дена, па после продолжило. На господинот Павле му се причинило дека сонцето е всушност Исус, кој бил мртов 3 дена па после воскреснал. :):):) Ако господинот Павле бил сигурен дека Исус воскреснал, немал во библијата да напише вака:
14 ако, пак, Христос не воскреснал, тогаш напразна е нашата проповед, празна е и вашата вера. 15 Би се покажале како лажни сведоци Божји, бидејќи сведочевме против Бога дека Го воскреснал Христос, Кого што не Го воскреснал, ако навистина мртвите не воскреснуваат. . 16 Зашто, ако мртвите не воскреснуваат, и Христос не воскреснал; 17 ако, пак, Христос не воскреснал, напразна е верата ваша; вие сте уште во своите гревови; 18 тогаш и оние, што умреле за Христос, пропаднале. 19 И, ако само во овој живот се надеваме на Христос, тогаш сме ние најбедни од сите луѓе.

Ова болдираното е само ваша теорија која никогаш не е докажана.
Ти пишуваш:
ако пак Христос не воскреснал,тогаш напразна е нашата проповед, празна е и вашата вера.
Оваа реченица е условна. А од контекстот можеме да заклучиме дека претходно апостол(не господин)Павле зборува за тоа дека Исус воскреснал и дека не е празна нашата вера токму поради тоа.
Си учел некогаш условни реченици така?:smir:

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Ти пишуваш:
ако пак Христос не воскреснал,тогаш напразна е нашата проповед, празна е и вашата вера.
Оваа реченица е условна. А од контекстот можеме да заклучиме дека претходно апостол(не господин)Павле зборува за тоа дека Исус воскреснал и дека не е празна нашата вера токму поради тоа.
Си учел некогаш условни реченици така?:smir:

Нели библијата се зборови од Бога ? Какви условни реченици :):):) Библијата е должна да напише Исус воскресе и нашата верба е вистинита ако живееме и умираме сведочејќи го тоа :):):)

Нема тука или или, ако воскресе вака ако не воскресе пак онака :):):)

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Нели библијата се зборови од Бога ? Какви условни реченици :):):) Библијата е должна да напише Исус воскресе и нашата верба е вистинита ако живееме и умираме сведочејќи го тоа :):):)
Да, тоа се зборови од Бога!
Секоја книга е напишана со букви, зборови, реченици. Речениците можат да бидат прости и сложени (како и луѓето). Простите се состојат од предмет и глагол, а условната е само една врста сложена реченица.
Сите книги се напишани од многу прости и сложени реченици, па и куранот сигурно.
Библијата не е должна ништо да напише!таа е веќе напишана.
А ти си должен малку повеќе да размислуваш пред да пишуваш.:helou:

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134

Нема тука или или, ако воскресе вака ако не воскресе пак онака :):):)
Dobar e i vasiot Kuran, ne se sekiraj:pos2: i toj ima povekje verzii, kako sto ima i Biblijata navistina o_O
P.S uste cekam odgovor na edno prasanje sto go postaviv pogore

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Да, тоа се зборови од Бога!
Секоја книга е напишана со букви, зборови, реченици. Речениците можат да бидат прости и сложени (како и луѓето). Простите се состојат од предмет и глагол, а условната е само една врста сложена реченица.
Сите книги се напишани од многу прости и сложени реченици, па и куранот сигурно.
Библијата не е должна ништо да напише!таа е веќе напишана.
А ти си должен малку повеќе да размислуваш пред да пишуваш.:helou:

Ти ми викаш сега мижи ќе те лажам. Не може да биде или или, или воскреснал или не :):):)

Член од
11 април 2010
Мислења
66
Поени од реакции
1

Abe luge ako ne vi se jasni nekoi tekstovi slobodno potrosete usti 5-6 minuti i procitajte gi tekstovite uste ednas dvapati,mu blagodarime navistina na apustol Pavle za ovie zborovi,poznavajki go stilot na pisuvanje na ovoj apostol i poznavajki ja Biblijata odnosno zapoznavajki se so Biblijata(taa e izvor koj ne preusuva i se istrazuva cel zivot)znam tocno sto saka da kaze.I se e taka sto kazal.
Prekrasno ja objasnuva smislata na zivotot,ovdeka Pavle samo sporeduva kako bi bilo da ni umrese i voskresnese Isus.
Inaku toj Pavle licno go videl Isusovoto raspnuvanje i posle otkako voskresna,citejte malce ponatamu deka Isus im se pojavuva na apostolite i pak ke povtoram okolu 500 dusi bile svedoci na Negovoto voznesuvanje.
Se slozuvam so apostol Pavle navistina kaja bi bila smislata na zivotot ako ne se iscelevme preku Negovite rani "isaija 53:5"
A toa e druga prikazna kako vie bi sakale da bide napisano, dali ja objasnuva smislata na Hristijanstvoto ili ne e sigiren pavle deka Isus umrel za da go plati grevot, toa isto taka spagja vo slobodata na izbor na covekot,no navistina ne e sekogas kako nie sakame da bide.

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Dobar e i vasiot Kuran, ne se sekiraj:pos2: i toj ima povekje verzii, kako sto ima i Biblijata navistina o_O
P.S uste cekam odgovor na edno prasanje sto go postaviv pogore

Да твоја пуста желба. Зошто бараш одговор кога и да ти го дадат ти пак ќе го повториш тоа твоето. Зошто бараш одговор на прашања што веќе ги знаеш, премногу си паметен едноставно ме инпресионираш.

Член од
11 април 2010
Мислења
66
Поени од реакции
1
17 ако, пак, Христос не воскреснал, напразна е верата ваша; вие сте уште во своите гревови; 18 тогаш и оние, што умреле за Христос, пропаднале. 19 И, ако само во овој живот се надеваме на Христос, тогаш сме ние најбедни од сите луѓе.

Kolku ubavo i jasno kazuvadeka deka za onie koi ne umrel ivoskresnal Isus:17 ако, пак, Христос не воскреснал, напразна е верата ваша;

Ako pak go nemame Isus :19 И, ако само во овој живот се надеваме на Христос, тогаш сме ние најбедни од сите луѓе.

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Abe luge ako ne vi se jasni nekoi tekstovi slobodno potrosete usti 5-6 minuti i procitajte gi tekstovite uste ednas dvapati,mu blagodarime navistina na apustol Pavle za ovie zborovi,poznavajki go stilot na pisuvanje na ovoj apostol i poznavajki ja Biblijata odnosno zapoznavajki se so Biblijata(taa e izvor koj ne preusuva i se istrazuva cel zivot)znam tocno sto saka da kaze.I se e taka sto kazal.
Prekrasno ja objasnuva smislata na zivotot,ovdeka Pavle samo sporeduva kako bi bilo da ni umrese i voskresnese Isus.
Inaku toj Pavle licno go videl Isusovoto raspnuvanje i posle otkako voskresna,citejte malce ponatamu deka Isus im se pojavuva na apostolite i pak ke povtoram okolu 500 dusi bile svedoci na Negovoto voznesuvanje.
Se slozuvam so apostol Pavle navistina kaja bi bila smislata na zivotot ako ne se iscelevme preku Negovite rani "isaija 53:5"
A toa e druga prikazna kako vie bi sakale da bide napisano, dali ja objasnuva smislata na Hristijanstvoto ili ne e sigiren pavle deka Isus umrel za da go plati grevot, toa isto taka spagja vo slobodata na izbor na covekot,no navistina ne e sekogas kako nie sakame da bide.

Благодарност до господинот Павле да :):):)

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Дали Ватикан го измислил Исламот?:vozbud:

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Ти ми викаш сега мижи ќе те лажам. Не може да биде или или, или воскреснал или не :):):)
На подфорум религија ти се користиш со прости изрази мижи ќе те лажам,зошто не знаеш поинаку да дискутираш и да разговараш.
Жалосно ама вистинито:tapp:.
Се разбира дека воскреснал, апостол Павле го тврди тоа.
Ја напаѓаш Библијата со многу грешни аргументи!

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
На подфорум религија ти се користиш со прости изрази мижи ќе те лажам,зошто не знаеш поинаку да дискутираш и да разговараш.
Жалосно ама вистинито:tapp:.
Се разбира дека воскреснал, апостол Павле го тврди тоа.
Ја напаѓаш Библијата со многу грешни аргументи!

Е па не можам веќе да се расправам кога не разбирате убаво ти кажав горе нема или или. Господинот Павле рекол или или. И за ова ќе дискутираме со денови ли ?

Дали Ватикан го измислил Исламот?:vozbud:

Не грешка си, Буда го измислил.

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Да твоја пуста желба. Зошто бараш одговор кога и да ти го дадат ти пак ќе го повториш тоа твоето. Зошто бараш одговор на прашања што веќе ги знаеш, премногу си паметен едноставно ме инпресионираш.
Aj ke se pravam deka ova ne go procitav, i ke ti kazam, vidi na prethodnata strana sto go prasav omer, bidejki vie ne sakate ili ne vidovte, pa zatoa ne odgovorivte.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Не грешка си, Буда го измислил.
Има една книга „Ватикански Убијци„ од Алберто Ромеро Ривера.Типов бил језуитски свештеник,но откога видел кој срања ги прават Ватикан и Језуитите го напуштил редот.Покрај другото,пишува и дека во Ватикан му било кажано дека Исламот бил створен од Ватикан за Ватикан да ги придобие и обедини арапските племиња во една религија и да ги сврти против Евреите и сите некатолици.Кажува дека првата жена на Мухадед,Кадија,била римокатоличка монахиња која го дала целиот свој имот на црквата и заминала во манастир.По некое време била пуштена во мисија да го заведе Мухамед со кого и се венчала кога имала 40 години.И папата и ајатолахот знаат за ова,но кријат бидејќи лошо ќе се одрази и на двете религии.
Да не ја тупам многу,најдете ја книгава и прочитајте го шестото поглавје,има поопширно напишано...:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom