O
Omer el Faruk
Гостин
Омер,мене на финти не ме фаќаш.
Одговори ми на прашањата кои ти се болдирани па ке ти кажам.
Не е финта Нефтис, туку реално и многу битно прашање.

Ти си на ред.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Омер,мене на финти не ме фаќаш.
Одговори ми на прашањата кои ти се болдирани па ке ти кажам.
Дете, ај врати се во зоолошка и лупи им семки на мајмуните пошто очигледно врска немаш од ништо.
Кога муслиманите беа носители на култура и цивилизација, а тоа не беше кратко време туку многу столетија, твоите предци и останатите од сојот твој живеевте во пештери и ја грофтавте онаа народната: " Од извора, два путича, гронк...гронк...." :tv:
Не знам тоа од кое време мислиш кој и како беа (некои уште се) по пештери..... туку денеска пештерите им се добри домови на некои...али за тоа потоа...
Види, додека муслиманите се гушеа на Блискиот исток и се вртеа во Мека и Медина, Колумбо и другите истражувачи откриваа и освојуваа нови светови, ја развиваа науката, растеа...
Пола милениум потоа, почнаа да лансираат во вселената, да освојуваат нови територии, овојпат надвор од нашата планета, одејќи се подалеку и подалеку со голема храброст... И за тоа време муслиманите се вртеа во Мека и Медина, и не се поместија ни милиметар понапред...
За неколку децении, ние ќе патуваме низ ѕвездите, а муслиманите уште ќе се вртат...
Реков дека нема да добиеш одговор додека не одговориш на прашањата кои ти се поставени!
И прекинете да ја засерувате темата со лични препукавања,имате лп за тоа-па мерете си го таму на кој му е поголем!
Чудно, ама ниту едно име не се прославило со нешто генијално...
За разлика од Њутн, Кеплер, Галилео во прединдустриското време...
Додуша има по некој математичар и астроном...(да не заборавиме дека во тоа време црквата била таа која ја кочела науката)..
Воопшто!Прпа Нефтис.![]()
![]()
![]()
Omer, mozebi konecno i tekna deka so nepismenko kako tebe ne vredi da se diskutira, ednostavno tvojot kapacitet za inteligentna konverzacija i vospriemanje e prenizok za kvalitetna diskusija koga ne mozes da odgovoris na ednostavno prasanje.
Buhari bese vo prasanje, a ne tvoite nebulozi. Ti teknuet?
Колумбо крадел муслимански идеи. :wink: И не заборавај ја теоријата на релативитетот. Многу лесно може да се промени сликата на светската сцена. Не заборавај дека до пред неколку столетија муслиманите ги држеа дизгините на светската сцена во сите области, и тоа во моментите кога најдоследно се држеа до верата и верските регулативи.
Овој феномен на нивната декаденција има поинаква димензија од онаа која ти ја замислуваш. Не биди пристрасен.
Воопшто!
Како што реков,за да заслужиш одговор на тоа прашање треба да ми докажеш дека тој хадис не е сахих и да покажеш како Бухари и сите алими послем него погрешиле и го направиле тој голем пропуст!
Е послем ке добиеш одговор!
Реков,не можеш да поставуваш барања а самиот да не исполниш ниедно.
Ахам,и ти реков-на малски финти мене нема да ме фатиш-ниту пак ке се извадиш!
wow, wow, wow, чекај малку, кочи....:motor:
Колумбо крадел муслимански идеи?!?! Ма немој... Сега сакате да прикажете дека и во тоа време сте имале некакво влијание?!:pos2:
Баш ме интересира кои се тие времиња?
И да, сликата на светската сцена се менува, ама на ваша жалост, муслиманите никогаш не биле дел од неа...![]()