Локални телевизии

Најдобра локална телевизија

• К-15

Гласови: 12 44,4%
  • Алфа

Гласови: 10 37,0%
  • Скај Нет

Гласови: 5 18,5%

• Вкупно гласачи
    27
Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Оваа година повеќето од скопските локални телевизии се модернизираа. Прво МС се ребрендира во К-15, Алфа се промени кон доста подобро и сега и Скај Нет направи голем чекор нанапред.
Што мислите за скопските локални телевизии и која најмногу ја гледате?

Мене лично Алфа ми е најголемо ТВ освежување годинава, иако и Скај Нет е доста амбициозна. К-15 се гледа дека по нешто вложува во програмата, но што се вели, тоа не е тоа.

Да, оваа година навистина, локалните се покажаа
К 15 од понеделникот направи некоја си програма со емисии и свашта, али мн евтино изгледа, само колку да се има емисија
за мене АЛФА беше освежување пред некој месец кога почна со новата програма, али сега на истото ниво е пак, али пак си е ОК, али треба уште доста да работи
за мене Скај Нет понуди мн интересна програма како Опра, и серијата Монтекристо
а не знам зашто во анкетава не е ставена МТМ, и таа гледам рекламира есенсо-зимска програмска шема :nesvest:

Локални? Чекај бе, ние гледаме К-15 ваму и Алфа. Не се локални.

Локални? Чекај бе, ние гледаме К-15 ваму и Алфа. Не се локални.
на сателит се бапнати, кабловскине ги пренесвет... зато ги глеаш...
иначе... кај се мтм, едо, крт, амазон, шутел и бтр? :pipi:
алфа има добра програма, к-15 сега почвет со новава програмска шема додека скај нет засега све им е купено, немет нешо свое...

ќе видиме, имаат време за докажување

JungleTV не е спомната во анкетата.:nesum:
не е локална...
национална е ама само на сателит качена, не можеш да ја гледаш со антена...

треба друга тема за џангл, а2, сител 3, наша тв и кој се други што добија вакви концесии...

не е локална...
национална е ама само на сателит качена, не можеш да ја гледаш со антена...

треба друга тема за џангл, а2, сител 3, наша тв и кој се други што добија вакви концесии...

Па и К-15, Алфа и Скај Нет се локални и не се со антена туку на сателит, па пак се спомнати во анкетава.

Не знам, се бунам нешто :pos:

Па и К-15, Алфа и Скај Нет се локални и не се со антена туку на сателит, па пак се спомнати во анкетава.

Не знам, се бунам нешто :pos:
извај го кабелот од кабловската шо ти е, земи обична, најобична антена и поврзи ја со телевизорот...
извај ги мтв1, мтв2, мтв3, а1, сител, телма, канал 5 и алсат - м (национални)
сето останато шо ќе успејш да го фатиш со антената е локално...

џангл нема да ја фатиш, верви ми :helou:

Вака, значи, скопски локални телевизии се:
-Алфа
-Скај нет
-К-15
-МТМ
-Крт/Атв/Едо
И останатите кои не се македонски јазик
-Бтр
-Шутел
-Ера

Само првите три се спомнати во анкетата бидејќи само тие направија реформи годинава.
МТМ и компанија не се спомнати бидејќи речиси и да не нудат некаква програма. (а, може и за нив да си давате коментари!)
Пред неколку години сигурно Канал 5 и Телма беа најдобри локални, ама сега се национални, нели? :)

По цел ден ми е на к15. Само навечер вести глеам на други.

Еј а мое за тетовски локални да кажем...:pos:
- инаку скопска убедливо најдобра е канал 5...:toe:

Зошто само од Скопје? Еве јас ќе додадам наши локални па конкуренцијата да ви биде страшна:
- НТВ
- ТВМ
- ТВ Морис

И од Кавадарци има две:

КТВ
ТВТ - Телевизија Тиквешија

:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom