Во Грција - граѓанска војна или...?

Член од
3 јули 2008
Мислења
245
Поени од реакции
9
Инаку навистина е македонец ова детево, го знаат мои братучетки(македонки се) кои живеат во Атина...едната дури беше заљубена во него
И на сите македонци таму презимињата им завршуваат на пулос...
Пр. Pavlos Voskopulos, Претседателот на македонската партија во Грција, Виножито

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Оставете нека гори!!!
Какви протести бе алоо,против кого,кого ќе подржувате??
Се собрале 10ина будали денеска и протестираат....ни самите не знаат зашто и против кого.
Гледам некои овде на форумот почнаа да ја прогласуваат македонската младина за безрбетна само заради тоа што не протестирала.Глупост!!
Activists in Macedonia in solidarity with Greek people

http://news.infoshop.org/article.php?story=20081214041346643

Mr Karamanlis and his government should resign; Greek politics and the Greek state are in desperate need of a thorough rejuvenation.

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
site normalni drzavi zborat za devizni rezervi, stokovi rezervi, nafteni rezervi, a "najstarata demokratija na kontinentot" ili "lulka" li bese, ke mora vednas da izvrsi rebalans na budjetot i da vnese stavka za drzavni rezervi na solzavec
posto slusam nesto deficitaren im bil

eve dobra ideja za makedoncite so pretpriemacki duh
edna fabrika za solzavec i toa vo gevgelisko ili dojransko ili bitolsko, so cel da se namalat trosocite za trasnport i eve garantiran profit

taka em ke si go zgolemime izvozot i namalime trgovskiot deficit, sto direktno ke se odrazi pozitivno na makedonskata ekonomija, em ke im pomogneme na atinskite sosedi i ke razvivame dobrososedski odnosi so sto ke ispolnime uste eden od znacajnite kriteriumi za vlez vo EU

na bilo koj, a pogotovo na komsijata sekogas treba da mu se najdes, koga mu trebas

P.S. nego slusam dora pak nesto serela vo der Spiegel za nas
eee taka e koj ne moze da si gi resi problemite vo svojot dvor, ke zirka preku ograda kaj komsijata

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Немирите во гејлада наново се во подем.Фрчат молотови коктели во Атина, каде е ранет еден полицаец, кој е транспортиран во болница. Опожарени се и пет полициски коли. улиците во Атина се блокирани од ученици, а до крајот на денот треба да биде донесено решение како ќе продолжат протестните дејствија понатаму. Окупирани се 650 училишта и сите универзитети . Во центарот на Солун е исто. Во тек на денот е планирано протестирање до полицската станица во Ексархија, кадешто учениците и жителите ќе настојуваат полицајците да бидат разоружани и да биде забранета употребата на солзавецот во населените места.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
......eve dobra ideja za makedoncite so pretpriemacki duh
edna fabrika za solzavec................
Е, де, ете добра идеја како да го пласираме кромидот и да му ја кренеме цената...под итно фабрика за еколошки солзавец!

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
site normalni drzavi zborat za devizni rezervi, stokovi rezervi, nafteni rezervi, a "najstarata demokratija na kontinentot" ili "lulka" li bese, ke mora vednas da izvrsi rebalans na budjetot i da vnese stavka za drzavni rezervi na solzavec posto slusam nesto deficitaren im bil
Eurostat јавно кажа дека Грција направила "статистичка алхемија" т.е. лажела на големо за својот дефицит, за да може да влезе во Евро-зоната.

Пазете, ПОПГ има дефицит 15% од GDP, највисок во ЕУ и шести во светот (53 милијарди евра).

Инфлацијата им нагриза било каква конкурентна дејност вкл. го и туризмот. А конкурентноста тешко и долготрајно се враќа.

Јавниот долг на ПОПГ е 93% од GDP, многу над ограничувањата од Мастрихт.

Грчките “credit default swaps’’ на долгот се движат 250 поени (Герман ските се 52). Ова може да биде фатално за циганите, зошто мораат да земат 40 милијарди евра за да го префрлат долгот во 2009-та и да го финансираат буџетскиот дефицит + 15 милијарди за bonds под заштита на државата.

За 11 милиони цигански ајвани кои што ништо продуктивно не работат, ова се премногу пари! А пазарот на капитал не нуди евтини пари на земји кои се зафатени со демонстрации и штрајкови, напротив.

Уште да се најде нјекој како ПАСОК да почне да национализира и да им пркоси на ЕУ правилата...па да ги шутнат во ѓубрето од каде што ги примија. Во секој случај не е невозможно.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
А и Европа ја чекаат овакви сценарија.
Таму па ќе биде мешавина од левичарски движења и исламски фундаменталисти.

Ќе дојде време ние ќе уведуваме визи за ЕУ.
Памтете ми го муабетот.

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
А и Европа ја чекаат овакви сценарија.
Таму па ќе биде мешавина од левичарски движења и исламски фундаменталисти.

Ќе дојде време ние ќе уведуваме визи за ЕУ.
Памтете ми го муабетот.
pa zatoa jas celo vreme vikam i po drugite temi, EU ne e svesna sto ja ceka

ustvari svesni se briselskite hipokriti, samo si vikaat so sega ke galamam, daj da zeam nekoja paricka pa posle k.. me boli so ke bide po 10 god.

so mislite tie da ne se poarni od nasive patriotski profiteri

isti k...c, samo sto e u evropska ambalaza

Член од
31 август 2008
Мислења
231
Поени од реакции
1
OD TOLKU DIKJANI BANKI KUKJI STO BEA ZAPALENI DENOVIVE VO SOLUN NEMA NI TRAG OSTATOCI ...SE E POPRAVENO SE E NOVO I NISTO NE SE POZNAVA...

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
OD TOLKU DIKJANI BANKI KUKJI STO BEA ZAPALENI DENOVIVE VO SOLUN NEMA NI TRAG OSTATOCI ...SE E POPRAVENO SE E NOVO I NISTO NE SE POZNAVA...
Рачно изработена експлозивна направа експлодирала рано утрово пред експозитура на Евробанк во Солун, објави електронското издание на грчкиот весник “Навтемборики“.

Неколку минути подоцна била регистрирана втора експлозија, во вториот по големина град во Грција, пред ценатр за обслужување на граѓани. Експлозијата била предизвикана исто така од рачно изработена експлозивна направа.

Нема информации за повредени, нанесени биле само материјални штети.

Извор: Нетпрес​

Член од
31 август 2008
Мислења
231
Поени од реакции
1
DO VECER TIE MATERIJALNI STETI KE BIDAT SANIRANI..
STO KE BIDE AKO PUKNE NESTO TAKVO KAJ NAS ...SO MESECI KE GLEDAME IZGORENI DUKJANI I SL.
IMAME SEGA SANSA I NASIOT GLAS DA SE SLUSNE ...NE GLASAM ZA NITU EDNA OD GOLEMITE MAFII...

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
vo normalna demokratija vo vakva situacija ako nikoj drug barem ministerot za vnatresni raboti ili kako i da se vika soodvetniot resor na atinjanite (za javen red da ne bese) bi si dal ostavka

ja ne sum cul da dal, mozda i ne sum pratel bas dobro nastani

ustvari zborime za normalna demokratija, ovie juznjacive se daleku od toa

Член од
31 август 2008
Мислења
231
Поени од реакции
1
vo normalna demokratija vo vakva situacija ako nikoj drug barem ministerot za vnatresni raboti ili kako i da se vika soodvetniot resor na atinjanite (za javen red da ne bese) bi si dal ostavka

ja ne sum cul da dal, mozda i ne sum pratel bas dobro nastani

ustvari zborime za normalna demokratija, ovie juznjacive se daleku od toa
dadoa uste istata vecer i ministerot i zamenik ministerot ama karamanlis ne im gi prifati...

Kajgana Shop

На врв Bottom