Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
А си се запрашал ли ти дали некому му пречиш со своето несекојдневно однесување за овие наши простори и овој менталитет.Кој кур одиш во објекти каде се пуши бе?Не оди таму и седи дома ебаго,па газдите на тие објекти ќе одлучат дали им се исплати да работат со тебе или со пушачи.Тоа е реалноста,ако немаат есап да работат со пушачи ќе земат палица и ќе ги тепаат оние што ќе запалат цигара во нивните објекти само за таквите како тебе бидат задоволни од услугата.:toe:

Па види вака сеа, ако мнозинството мисли дека моето однесување е неприфатливо, ќе ме забрани со закон и крај. После и јас ќе плачам ко пичка ама џабе ми е.

Ај сега, јас оти ми сметале цигарите да седам дома треба. Сите локали се за пушачи шо значи јас сум во позицијата шо ти си сега. Ете сега ти да те видам седи дома, оти ти е забрането да пушиш.

Јас викам, да дискриминација е. Ама или пушачите или непушачите се дискриминирани, златна средина нема.

Па види вака сеа, ако мнозинството мисли дека моето однесување е неприфатливо, ќе ме забрани со закон и крај. После и јас ќе плачам ко пичка ама џабе ми е.

Ај сега, јас оти ми сметале цигарите да седам дома треба. Сите локали се за пушачи шо значи јас сум во позицијата шо ти си сега. Ете сега ти да те видам седи дома, оти ти е забрането да пушиш.

Јас викам, да дискриминација е. Ама или пушачите или непушачите се дискриминирани, златна средина нема.
Грешка си. Сите кафичи сега имаат забрана за пушењето. Баш прееска бевме, и ко цигани некои во тацни ни дадоа да тресиме. Ебати тоа државата ретардирана ебати, кафе без цигара ЖИМИ КУРОВ.

Ја вака да прашам тука, ако не му платам на џаки 50 евриќи, и не му чистам на плоштад, може да ме носи апсаана?

Муабетот го свртивте,демек пушачите се поглеми трошачи на пари...шо е ептен глупо и невистинито.Не мора да значи дека ако некој не пуши не пие по кило виски во дискотека,познавам такви луѓе

Грешка си. Сите кафичи сега имаат забрана за пушењето. Баш прееска бевме, и ко цигани некои во тацни ни дадоа да тресиме. Ебати тоа државата ретардирана ебати, кафе без цигара ЖИМИ КУРОВ.

Ја вака да прашам тука, ако не му платам на џаки 50 евриќи, и не му чистам на плоштад, може да ме носи апсаана?
Абе инфериорноста е најлаба стана на чоечкото бите,секаде каде шо ќе ја покажеш ќе те ништат...некој ден ќе ве убе,а притоа понекогаш се прајте патриоти најголеми,а сеа во случајов е ратардирана.Абе нема да пушиш и крај
А за каните се оди апсаана,сеа не е веќе 1000 ден на ден,ами 300 стотки

Е па нема да си играме “нати го-дајми го“,зошто да ти забранува со закон,па не сме во Турско кога на Каурите им било забрането да пушат,ебаго.Сега по 100 години одкако се укинала таа забрана владава на ДПМНЕ ја воведува на мала врата?Пушачите се дискриминирани затоа што треба да плаќаат казни а непушачите не,во тоа е штосот бе пријателе.Ако ти си платил казна некаде каде се пуши затоа што не си пушел,тоа е друга работа,значи и ти си дискриминиран.Всушност газдата на објектот ли е крив што ти си влегол кај него,каде има макар и еден кој запалил цигара,па не влегувај бе брат,голем си си и знаеш како да постапиш.:toe:

Јас верувам дека многу наскоро ке воведат лиценци за објекти кај што ке може да се пуши за нормално да се поднаполни буџетот

Абе кој ке седне на кафе или ке излезе во дискотека или кафана а да не запали цигара.

Факт е дека со кого и да искочиш имаш у друштво од 5 луге мин 2 пушачи е не е фер кога ние сме пушеле многу помалце во друштво со вас непушачите зошто вас ви смета сеа вие да ни забраните скроз да пушиме

Јас верувам дека многу наскоро ке воведат лиценци за објекти кај што ке може да се пуши за нормално да се поднаполни буџетот
Муабетот ти вредеше...ова е најреален и најобјективен начин за преблемот на пушачи и непушачи
Впрочем и онака има премногу кафичи во Битола

Абе кој ке седне на кафе или ке излезе во дискотека или кафана а да не запали цигара.

Факт е дека со кого и да искочиш имаш у друштво од 5 луге мин 2 пушачи е не е фер кога ние сме пушеле многу помалце во друштво со вас непушачите зошто вас ви смета сеа вие да ни забраните скроз да пушиме

Целта на владата е јасна,да се воспотави една друга поларизација внатре помеѓу народот,да фрчат казни како никаде,да не си веруваме еден на друг за ништо.Всушност на тој начин се врши припрема за една друга позначајна иницијатива која се наговара веќе подолго време.Пушачите се зависници,а на зависниците можеш многу лесно не име да им сменеш,туку и многу друго да им направиш,само да им ја одобриш потребната доза.Всушност ваквите бесмислени кампањи кој ни во ЕУ не се имплементирани како во Македонија од вчера,се и дел од тактиката да се одвлече вниманието од вистинските неуспеси на оваа влада.Останува да видиме кој ќе го извлече подебелиот крај штом ДПМНЕ се избори за непушачка Македонија а СДСМ го собере кајмакот одкако овие предходниве имплементирале некој закон кој во Македонската реалност со 400 000 практично невработени лица не може да функционира.

Абе нема да пушиш и крај
Молам? Во една така наречена демократска земја ќе ми биде забрането личното задоволство да внесувам одредена количина на никотин и катран?
Ај да ни забранат да дишиме од 5 до 6 попладне, за онака курац владин? За заштеда на О2

Молам? Во една така наречена демократска земја ќе ми биде забрането личното задоволство да внесувам одредена количина на никотин и катран?
Ај да ни забранат да дишиме од 5 до 6 попладне, за онака курац владин? За заштеда на О2
Дома брате прај шо ти душата сака,да ти кажам право и јас сум да се укини законот.то е,неможам јас сеа да исправам криви дрини...не се замарам ич
АКо некој ми каже дека е забрането ќе почитувам,не сум мангуп

Дома брате прај шо ти душата сака,да ти кажам право и јас сум да се укини законот.то е,неможам јас сеа да исправам криви дрини...не се замарам ич
Ne e problemot vo pocituvanjeto ili nepocituvanjeto na zakonot, tuku vo opravdanosta ili neopravdanosta na istiot. Znaci dali treba ili ne treba da se donese toj zakon.

Ако се фраери, нека забранат продажба на цигари бе. Ама не, задникот им е на толкав за пари.

Ќе мора да се организираме и организирано да си ги побараме основните права кои што ни следуваат.
Како што веќе кажав,мора да има една асоцијација на пушачи која што ќе има `свои` кафичи,барови,дискотеки и во кои што ќе се влегува само и само ако си член на асоцијацијата кој што редовно плаќа чланарина.
Прв и основен услов...останува дека мора да бидеш пушач.

Секој муабет ... е излишен и непотребен.
Тераме.
:toe:

Ne e problemot vo pocituvanjeto ili nepocituvanjeto na zakonot, tuku vo opravdanosta ili neopravdanosta na istiot. Znaci dali treba ili ne treba da se donese toj zakon.
Веќе е донесен мислам,ок има многу аспекти...можи е добро и за то ко шо каша некој погоре да се донесат лиценци за откупување за пушење во кафичи шо и е профитабилен за буџето,исто имаше и лиценци за откупување за работа на кафичите после 24 сато.Така фунционира цел свет,зошто не и ние
А вервам дека има некој многу попаметен од тебе и од мене шо го оправдал овој закон

Ако се фраери, нека забранат продажба на цигари бе. Ама не, задникот им е на толкав за пари.
Како комшијата Ристо да го слушам.Забрането е продажба на малолетници,а ако ја забранат како тогаш ќе има казни.Ама ако ти поштоваш закон нема да имаш проблем:)

A mene edno me interesira. Od koga zakonot ke stapi na sila t.e. od koga ne ke moze da se pusi po kafici?

Како комшијата Ристо да го слушам.Забрането е продажба на малолетници,а ако ја забранат како тогаш ќе има казни.Ама ако ти поштоваш закон нема да имаш проблем:)

Па јас не сум малолетник. Полнолетна сум и според законот можам да купувам цигари. Мене поентата ми е, ако више бидеме радикални, па секаде забрануваме пушење цигари, тогаш дај да бидеме хардкор радикални, па да ја забраниме комплетно нивната продажба.

Човек има право на избор. И голема глупост е што се донесуваат вакви закони, затоа што жаргонски кажано - тапа се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom