Скопје е во Дарданија, WTF!

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Јас како што гледам нешто не е во ред со картата. Скупи е во Дарданија, но не е на Вардар (Аксиос). Ај погледни добро...

Што е финтата?
Картата е погрешна!

Скопје (Scupi) го ставиле на Морава (Margus) што нормално е погрешно!

Член од
12 мај 2008
Мислења
506
Поени од реакции
25
Ne mi se veruva kolku komunizmot e dlaboko vrezan vo nas.Nema da ne ostavi uste dolgo vreme izgleda.Znaci lugeto si otvorile Muzej za da si ja slavat nivnata istorija.Tie luge ziveat megu nas.Albanija e vo NATO,Kosovo e nezavisno,a pola milion gragani na Makedonija baraat ocajno povod za da se federalizirame.Zosto im go davate tuku taka lesno toj povod?
Zosto zorle si ja barate beljata?

Obicno glaven finansier za ovie raboti e Fondot za pomos na Albanskite aktivisti formiran na 22.01.2001.Preku poveke filtri vo Avstrija i Germanija - nokni barovi,dzamii... gi nosi najcesto Semi Hajdari(Svedska) aka Kushtrim Uskana po poteklo od Gostivar.Potoa Redzep Kurtishi(Norveska),Musa Xhaferi...taka da,namesto za oruzje oni gi davaat tie pari za cigli i armaturi.

Pocekajte da vlezeme vo NATO :)
Bidete politicni licemeri.Taka se gradi drzava.Kazav i pak ke povtoram:Ova se teski momenti za Makedonija i ako se sto mozat da napravat e da gradat muzej i nosat oruzje na bugarski grobista,blazesi ni.

B

Borg_Drone

Гостин
Порка мизерија, но кога веќе сме им дозволиле да отворат музеј на борците на ОНА, дај да им дозволиме и да отворат музеј на Waffen SS Skanderbeg дивизија...

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Ослободете го срцето, и земете фискална зошто ТИ си Македонија,и се е за наше добро...

Колку политиката е курва, а ние овци..покажа вчерашниот настан...

НАСИЛА против сите закони и норми во сред скопје музеј на убици и крвопици, со првокација во финале...СО НАШ АМИН...СО АМИН НА ПРЕРОДБАТА...дури и на Паско му пукна..и отворено посчи кај лежи одговорноста

ебате кловновите и манипулантите...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ех... во Дарданија живееме луѓе свестете се! И ке живееме, се додека вакви кловнови ни ја водат државата.

Член од
23 октомври 2008
Мислења
137
Поени од реакции
9
Cim do sega ne go napravile glaven grad na dardanija nisto od toa. Amerikanaskata nadvoresna politika se bazira vrz principot toplo ladno. Sadam Husein bese americka violina za da nekolku godini pokasno go obesat na plostadot u Bagdad. Osama bin Laden e americki proizvod. Talibanite najgolemata podrska vo vojnata protiv Rusija ja dobivaa tokmu od amerika za da dve decenii podocna zapocnaa so nivno istrebuvanje. Taka da sonovite na Ahmeti i kompanija dostignaa vrv so podelbata na Kosovo koe i taka podeleno nikogas nema da bide nezavisno. Albancite imaat dve opcii

1. Da zaboravat na golema albanija, da pocnat da doprinesuvaat za dobroto na svojata drzava ( Makedonija/Srbija ), da se distanciraat od dosegasnite politicari koj im donesoa samo kriminal i nesreca, i da pobaraat proska od Srbija/Makedonija
2. Da se sprotistavat na odlukata na ON za Kosovo, i kako sto rece vcera Demaci ke se fatele za oruzje i ke vojuvale. Neznam so kogo ke vojuvaat no sigurno nema protiv Srbija bidejki ne se ludi i znaat sto gi ceka. Sto znaci ostanuva da vojuvaat protiv Euleks.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Bravos alji sotri gi ovie amerikanski ovci podobro ne zalsluzile. Sreken sozivot vo dardania.

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
E pa aj da mu zabranime na Gvujo da go spomenuva Aleksandar. I toj e licnost od pred 2000 godini....

Druze, aman be daj olabavete, ne mora vo sekoj eden zbor na Ali da ima provokacija, veruj mi.... covekot ponesen od emocija, se izrazil figurativno i tolku, so mora da ja dramatizirate do tolku? So sea, Ali spomna Dardania, i ke ja delime?

Abe goni se ziti mene, ti si mi dal dal nesto. Preku kurov veke so muabetitite, prst, raka, kurci, palci.
Pazi recenica: "em nikoj ne vi go poprecuva muzejot da go otvorite...."....
Pa koj si be ti kraj kraeva da zabranis nesto be aloooooooooo.....
На Гвујо забранете му, ама на Страшо во никој случај не смеете да му забраните, односно не ни можете! :pos2:

Има провокации од Али, во секој збор, во секоја буква. И тоа свесни и намерни провокации. Немој да ми речеш дека славните коминикеа на ОНА од март 2001 за „словенски окупатори“ и слични лајнарии, биле емотивни изразувања на аљита?!

Ви дадовме, ви дадовме и прсти и курац и се. :pos2:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Која изјава е точна?
Зарем е важно веќе? Ете ги коментарите на истава тема докажуваат дека не е. Ќе те земев со мене вчера баш да видиш како изгледа таквиот музеј, па да видиш после внатре документи, сведителства од школи, пасоши, весници, печатени работи, слики, книги. Собрани дела за албанците ВО МАКЕДОНИЈА!!!.
Е сега на некој тоа му пречи, таа историја не би требало да е таква, дека некој сеуште верува дека албанците се дојдени од Косово тука нели....

Него нејсе, ќе идеме некој ден, ќе седнеме на чај кај Ода, и ќе тркнеме до музејот, па ќе видиш со свои очи. Па после кажи си сам која изјава е точна. Дотогаш...

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Зарем е важно веќе? Ете ги коментарите на истава тема докажуваат дека не е. Ќе те земев со мене вчера баш да видиш како изгледа таквиот музеј, па да видиш после внатре документи, сведителства од школи, пасоши, весници, печатени работи, слики, книги. Собрани дела за албанците ВО МАКЕДОНИЈА!!!.
Е сега на некој тоа му пречи, таа историја не би требало да е таква, дека некој сеуште верува дека албанците се дојдени од Косово тука нели....

Него нејсе, ќе идеме некој ден, ќе седнеме на чај кај Ода, и ќе тркнеме до музејот, па ќе видиш со свои очи. Па после кажи си сам која изјава е точна. Дотогаш...
Prvo resete sto ste...Iliri ili Dardanci, ili Albanci...

Smoke_a_lot

НЕСОПИРЛИВ
Член од
16 март 2008
Мислења
707
Поени од реакции
63
Насловот си кажува се.....да не утнале случајно да не е Косово во Индија?Абе али али....
Еве и мене еден поздрав со песМа

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.563
Поени од реакции
284
Изјавата на Ахмети следува по најавите за референдум за Илирида од страна на Невзат Халили, поранешниот претседател на ПДП. Халили пред две недели изјави дека било дојдено време за политичка и културна автономија на Албанците во Македонија и најави промена на уставот и на државното уредување во унија помеѓу Македонија и Илирида.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Druze, aman be daj olabavete, ne mora vo sekoj eden zbor na Ali da ima provokacija, veruj mi.... covekot ponesen od emocija, se izrazil figurativno i tolku...
Oooo, kutriot toj, se izrazil - figurativno...
Utre pak ke go mavne nekoj flash u glava, i ke rece " Skopje e srceto na drevnite Mai, Albancite se Mai, a ti kako verna ovcicka ke go poddrzis i opravdas so 'Figurativno" ,
da Mai sme nie.:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom