Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Клајте бе некои слики оти неможам да најдам јас :(

Според мене, ни зедоја победа од раце !!!
Значи и колку да е јак Вардар, во Битола му е кошмар нема шанси да победи ако судат други суди освен НАЧЕВСКИ курвата (кој му го пуши курот на Михајло :pusk:...

Во врска со играта, нашите заслужија чиста 10ка, играја со срце, играја борбено, па и заслужија да победат (ама со курвишта, не се фаќа работа)

Јас не знам зошто мечот воопшто се одигра ??? - нели нашата управа имаше пратено писмо со РФМ, дека ако не се сменат судиите Начевски и компанија дека мечот нема да се изигра и Вардар ќе го добие со службен резултат 10:0..
Па шо се чекаше тогаш, се знаеше дека Начевски суди, ти си председател на клубот, извести ги играчите да не излегват на терен и готово, ни да се нервираме, ни ништо... оти Начевски суди јас како шо знам на Пелистер - Вардар можи 3-4 години со ред тој суди и се гледа шо К*Р јадиме и пак го оставаме тој да суди, како да нема други :nerv:
Мечот го почнавме одлично водевме на почетокот (3:1, 4:2, 6:5...) ама на сцена стапија Резничек и Надовеза :kesa: па двата кузнај шо сила имаат во таа раката, ама тука како шо кажа Томасот и јас кривицата ја наоѓам во Шундовски.. Па мајка му стара уште од 20мин требаше да игра фластер на Резничек, ко ќе се затвореше тој ќе беше друга приказна, ама Звонко цел натпревар играше 6-0 одбрана..

Ај второ полувреме ги затворививме малце тие, ама забораја на Маркичевич, кој си се шеташе на линијата од 6...
Кај нас одлична партија на Лазаров ( ме изненади на двата гола со ред кога имавме +2), Везенковски и тој беше одличен само 2 полувреме го снема малце исто и Пинки, Митевски не беше лош, само не знам оти не му даде воопшто шанса на Тото :toe: можеше и тој многу да поможи, Тосето прво полувреме беше слаб, второто здиве :vozbud:
На 2мин пред крај Резничек мислеше дека е во Африка на светското, па зеде батето и со нога да си игра, ама Начевски ко е платен не ги гледа тие работи, после ко имавме ние напад за победа
ПА ДА МУ Е*АМ СЕ ЖИВО И ДИВО на начевски, кај виде пробивање од Пинки, да не си ја види дома фамилијата, тој ако мислеше да суди фал, требаше да биди фал за Пелистер оти Надовеза како бик се втурна во Пинки.... А онај пак сељакот Кукоски, ако знај шо е ракомет јас мандалото си го сечам на 5 дела, абе дај му го тракторот него, клај му го плугот и нека тера по нивите, мислеше на спаринг е сељакот...
На снимката можев да забалежам дека беа досудени и 2-3 пенали за Вардар без врска, шо би рекле старите на ти ќјор очи....
Ама сега ми е криво оти ко го начекавме Начевски во Струга на стушкиот турнир, требаше да го претепаме, сега помина свадбата дојдоја тапаните, ама во друга прилика не треба да пропуштиме...

За навивањето...

Околу 1200 Чкембари,
на кортеото запалени 20-тина бакли, во сала пеколно навивање 60мин. цела сала на нозе околу 3500-4000 гледачи, да се знај кој е храм во Македонија навиваа двете трибини, во салата имаше и 50-тина желки, кон нив беа фрлени 5-6 динамити, при што натпреварот беше во прекин, кореографијата ја видовте, многу конфети, и парола се знај за кој :) При вториот прекин во 47мин. кога се пуштивме малце кон судијата кој како педерче одма избега на спортивната страна, ама одма не застанаја ACAB пред нас сите како споменици застанаја, во тој прекин желките како да беа спремни да ни се пуштат, ама ко не видоја МИЛИОНИ и се подвратија оти знаеше шо ги чека :duel:, Ама да знајте дека ова шо му го напрајвме на желките да знајте дека ќе ни го вратат и ќе го јадиме дебело кога ќе одиме на гостување
Според мене ова беше една од најдобрите утакмици со Вардар, ако не и најдобра во последната деценија, штета шо немаше пренос па да видеја шо се случуваше....

Поради фрлање на динамитите на теренот Пелистер следниот меч со Кавадарци ќе го одигра без публика и плус не казнија парично...

Поради фрлање на динамитите на теренот Пелистер следниот меч со Кавадарци ќе го одигра без публика и плус не казнија парично...
Колку пари да не знајш?

Ждребање за 1/16 финале за Куп на Македонија

Ракометна Федерација на Македонија
Скопје, 01.03.2011 год.

И з в е с т у в а њ е:
Ве известуваме дека на ден 04./03.2011 (петок) согласно Пропозициите за Куп натпреварување Чл.2 Комисијата за спроведување на Куп натпревари ќе изврши ждребање на 1/16 финале во просториите на РФМ со почеток во 12:00 часот.
Комисија за Куп натпревари
Претседател:
Неделко Неделковски с.р.

РФМ

За одлуката за забраната на навивачи еве прочитајте !!!
тука

Значи нема никавки фб профили или пак форуми туку му текна на михајло дека не мошат тие да дојдат па сега ај и другите да не можат да одат пички смредени се цело раководство на РФМ со начевци заедно

PELISTER-vardar-17.jpg Кукоски,шо е сељак невиден то е ФАКТ...ама изглеа и од оние ОБРАТНИТЕ е?:pusk::pos::pos::pos:

ЦЕЛА ЕКИПА ПЕДЕРИИИИИИИИИИИ!!!

--- надополнето ---
П.С. Во последните години, најдобри судии на Пелистер- Вардар беа оние шо судеа лани пролетта ко тепавме 1 разлика. Не дека победи пелистер ама најреално судеа!!!

Ако остани истата екипа и следната сезона и плус ако земиме некој јак пикер ( Игор Павловски по мое би бил идеално решение) и ако дојди некој јак голман оти Тосето не е многу сигурен, а за на пикер сме слаби оти Зарков се мачи со повреди и плус чоекот има 44 години така да не е сеедно, а Папата не е уште искусен му треба уште време него. Тогаш ќе се бориме за 1 место и Металург и Вардар ќе паднат Битола.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom