Фан клуб: РК Пелистер

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Не беше толку лоша играта во напад.колку шо беше лоша во одбрана....
Па знам само колку пати ИГОР ПАВЛОВСКИ ги поремети нашите одбрандени играчи..
А на одбрана 6-0,да примиш еден куп голови од пикер е недозволливо....
Како само испаѓаа нашите во одбрана,дури и кога бевме со играч +...:nesvest:
И кој млади играчи,освен на Чурлевски синот,не гледам некој од младите играчи шо ќе остави белег,ај да го спомнам голманот Божиновски....
Не знам зошто имаме 3 голмани,и Звонко ја претерува со Генцелот,па пушти го да игра,не знам шо е проблемот-а не му оди на Тосето,нека влези тој,голем е,крупен,ќе биди од корист....
Многу наивно изгубивме неколку топки,клучни топки,промашен пенал за 2 разлика на 2 минути до крај....некоординираност во последниот напад...не се знаеше шо со топката и стигна да шутира Поповски,од место без скок шут...
Пријатно ме изненади денес Кире Митревски,барем не му ја мисли многу,шутка...ако влези влези-тоа е бек,.
Пинки денес КАМЕН,дали 1 гол даде....
Сепак со оглед на се шо се случуваше и бод е добро со една ваква добра екипа на Тиквеш-искрено се плашев дека ќе изгубиме....:jaj:

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.371
Поени од реакции
5.461
Колку сакаш бе Кире ????
Не сме Кил или Барселона ние........
Толку е колку сакаш, се гледа голем замор кај играчите, заостанати утакмици, среда - сабота и толку е ....
За денес мислам заслуживме да победиме, многу се грешеше на контра напади ( без идеја се играше на брзите контри), во одбраната како со кажа Јоше, Павловски си играше курташак со нас :kesa: за на крај мислам Везенковски погоди за израмнување....
Кај нас Пинки слабо денес 2-3 гола дали даде, Тото просек ( на 2 минути пред крај промаши пенал, ќе имавме +2 и мислам победата во раце ќе ни беше) Кире Поповски слабо ( да не речам дрво можи даде 4 гола, ама му подари и толку напади на Тиквеш) Митревски изненади ( беше најдобар стрелец кај нас) а за Тосето незнам продолжува со месечарење ( поќе шанса ќе му дам на Петковски и Божиновски) а ете за ова утакмица го имаше и Генцелот, ама не знам шо му е финтата на Звонко....

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Абе цауро го избркаја Цревото го избркаја и на крајот овој дојде дупка од сите најслаб па врати некој од овие 2 поискусни се, незнам незнам шо прат овие од управата разочаран см в крај од клубот!:nesvest::tapp: стварно не оди вака појке:nenene:

Член од
17 септември 2009
Мислења
34
Поени од реакции
1
Абе цауро го избркаја Цревото го избркаја и на крајот овој дојде дупка од сите најслаб па врати некој од овие 2 поискусни се, незнам незнам шо прат овие од управата разочаран см в крај од клубот!:nesvest::tapp: стварно не оди вака појке:nenene:

dobro e pocnuval da razmisluvas :nesvest:

pa toa e jasno deka ne kazva toj sto treba upravata tuku drug od strana a ovaj kutriot kolku vo kopot da sedi mu e samo vazno i da se slika na portalite
za igracite dali imale plati i premiii ima vreme ako daj nekoj od opstinata ili sega elem arno ako ne pak bez pari ke igraat
sto e najcudno ne se kreva glasot tuku taka od vreme na vreme ke se povtori istoto :kesa:abe koga si precedatel i si se nafatil na toa baraj care ako en ostavaj pecati klucevi i begaj pa drug neka mu ja misli ova kako taa narodnata sakas da se ebis ama d ane ti vlezi d ane daj pari od dzepot iako koga toj bese na drugata strana prv barease pari za razni raboti .....

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Точно така....
Да беше сега некоја друга управа ќе се отепаја од карање,врнење по управата-управа педери,вакви такви....
Нека ви текни,на постарите зошто беа менвани предходните управи....и на Циле и на Спиро....
Зошто?
Зошто влегоа во војна со навивачите....
На Циле и компанија му се налутија зошто не ги однесол на гостување во Италија...ноември месец 1999 со Џенерали...
И ај одма почнаја Управа педери,вакви такви да си одите....а забораја колку години тој исти Циле ги носеше низ цела Европа....
Дојде нивни чоек Спиро...чоек шо порасна на Чкембарската трибина...
Сите се колнеа во Спиро...и тој му возврати...ги однесе да шетаат во Париз,во Данска....
И оп-на финалето на Челинџ купот...со Скјерн нема одење Данска...и шо напраја-ја искршија канцеларијата на клубот...
Не беше само високиот пораз во финалето причина за кршењето...и то шо не ги зедоа во Данска...
И Спиро виде не виде,си замина по некоја година...,само разликата меѓу него и Циле е шо Спиро не се покажа толку како претседател како Циле,и Пелистер влезе во криза.....(во голем дел и негова вина беше)////
Значи се некој не ни чини-ете сега тие го водат клубот?
И шо напраја?
НИШТО....Истото е како порано......значи едно е да караш од трибина...ама кога ќе дојдиш ти да бидиш управа не е толку лесно како шо изгледа одстрана...
Е сега да се случуваше ова шо се случува сега...да беше некоја друга управа...ќе викаа по нив-вакви сте такви сте,кај се спонзорите.....
Сега нема опозиција....и то е то.....сите си ќутат...
Нема концепција,јасно е ко бел ден дека од спонзор нема ништо....
Посебно не дури сите не се тргнат од клубот-и клубот да го водат други луѓе,и да нема притисоци од навивачи...
Значи исто е како порано,сега дури и бетер...:kesa:..
Никој нема да влези во клуб каде шо ќе му се мешаат навивачи...се виде до кај стигнавме од тоа мешање...
Играчите немаат земено плата...нема ништо...а се дерат по играчите и му викаат играјте пички едни,појма немате и сл....-е појќе од ова шо го даваат играчите здравје....
Дај му плата,земи засилувања па тогаш барај резултати а не вака....најавија демек борба за 2ро место..чекај бе каде....со 20 000 евра годишно сакаме втори да бидиме:vozbud:...пред Вардар....:nesvest:....
И сега го молеа Циле да се врати...е нема шо да се врати сега...замина возот....:helou:...
А Звонко е посебна приказна,чоекот е премногу уфилман сега....
Игра со истите играчи-па не можи тој да бара Кире Поповски да игра 60 минути и напад и одбрана,па седни го на клупа,нека одмори,нека игра некое дете на негово место во одбрана......да биди свеж за напад...
Гледа на Тосето не му оди...па смени го,клај го Генцело...имаме на клупа 3 голмани....а меѓу нив не е Генцело...е кој е подобар Бојан ???
Најдобро за клубот е Звонко да си оди...да се клај Заре...и да се тера напред..со нови сили.со нова енергија....
Вака сме провидни ептен,и сите знаат шо ќе одиграме....
Пелистер е јасно како бел ден дека нема потреба да оди да брка резултати,,та си бил 4.5 не е важно....
Важно е да се создаваат играчи,а јасно е дека од тоа нема ништо,кога не му се дава шанса на сите да играат.....
Само не знам шо мислат,кој ќе игра за Пелистер кога ќе заминат во пензија Злате,Кире Поповски,Атанасовски....
Или мисли Звонко да се активира пак:?:vozbud:

Член од
3 март 2008
Мислења
151
Поени од реакции
56
i mislam ne trebase da mu se kara na vezenko...coeko duri i ne igrase kako so treba.....

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Најдобра опција сега за сега за тренери се - Цане Крстевски, Стевче Стефановски или Заре!!!!!!

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
i mislam ne trebase da mu se kara na vezenko...coeko duri i ne igrase kako so treba.....
Тука лежи зајакот...
Шо тие шо му карат појма немаат шо дал Везенио за Пелистер,како играше еден куп месеци без скршен денар,и сега го плукаат од трибини...
И зошто?Зошто замина да игра во екипа кај шо ќе му плаќаат редовно....:tapp:...
Дали заслужи Везенио да му кара некој,кога цела сезона сам ја носеше екипата лани...
Треба да си ја чукнат :tapp: од зид тие шо го пцујат,и да размислат дали вреди да му караат на вакви играчи...
Не е само со Везенио случај,па дури и на Златко Димитровски кога играше за Металург му караа,на утакмица за куп 2004 во Кавадарци...
Па сега пак му скандираат...
И шо навивачи се ова?Не си навивач ако само караш по противниците,навивач си ако го цениш некој играч шо дал многу за твојот клуб,иако веќе играчот не игра во клубот...
Тука нема грам почит кај публиката...шо не беше случај порано...
Порано Битолската публика со аплауз ги наградуваше бившите легенди....секако освен Пепи.Аљушо...кои заминаа во Вардар....тука веќе е друга приказна....иако кога се вратија пак во Пелистер двата им се лижеа сите,па пак заминаа,и пак иста песна....:nesvest::vozbud:
Нема менталитет...а замини некој играч во друг клуб ај да му караме...а зошто?Оти клубот не дава плата...па шо да прават играчите да седат за без пари...
Лани случајот со Попов,денар не му дадоа на чоекот,играше без пари цела полусезона...само го лажеа,сега утре,задутре ќе има плата...и од кога му пукна филмот и си замина -после му караа...ваков таков...
А гинеше Лазе за Пелистер,исто и Везенио....
Ај да провоцирал Везенио да му караат...ама вака нема смисла.....толку разбираат и тие шо му караат...:kesa:...
Не тераме далеку со ваков менталитет,затоа нема навивање....:uvo:

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Тој што прати ракомет сигурно сфаќа колку во Пелистер недостигаат и Везенио и Лазе и Васко Митевски, и Павловски...
Ама сите тие имаат фамилии, со ракомет се бават професионално а не играат за семки. А зошто ги плукаме, то е веќе патолошка појава... И затоа можеби и повеќе никогаш нема да им текни да се вратат во Пелистер, па дури ни за редовна и повисока плата. Овие другите шо си играја курташак на времето Пелистер-Вардар и обратно, остареа веќе, дел се повлекоја дел се во Металург, тие заслужија можеби така. :tv:

Околу ова што го кажа Јошето погоре за управата, за Циле, за Спиро и за нивните "љубовни врски" со Чкембарите, не би сакал да навлегвам.
Само доволно објаснува тоа што еве конкретно РК, наместо да ги исплатат играчите и евентуално да се појачаат некои позиции...

Ние цела недела славевме 25 години... Спектакл, потрошени пари само за сликање, ито со кој? Со Двојче? :vozbud: Неговата заслуга која е?
Еве еден негов цитат кога ја отворија "реновираната" сала Младост:

-"Лично ќе се залагам да се монтираат и столчињата на двете трибини, да се заврши работата до крај."

Епилог... Тешко на тие кои се навикнати да седат на трибината карши Чкембарите, фала богу што на "мојата" не ги ни извадоја клупите :pipi:

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Така е. Абе да дојди сега некој да раководи сам со клубот да вложи пари не
треба колку вадрар металург 1 милион евра најм,ногу ке видите шо ракомет ке има овде кој вардар , кој металург!!!!

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Така е. Абе да дојди сега некој да раководи сам со клубот да вложи пари не
треба колку вадрар металург 1 милион евра најм,ногу ке видите шо ракомет ке има овде кој вардар , кој металург!!!!
aма да дојди...

Kajgana Shop

На врв Bottom