СДСМ врска нема со штрјкот!!!
Прво и основно имам енден просветен работник дома кој цел живот е за ВМРО и у партија дури зачленет па си штрајкува поради што ми вртат дома па потенцираат дека ке се превзимаат санкции за сите наставници.... ако ги остаиш да зборат и 30 мин без прекин меле по тел да те убеди да не штрајкуваш...
На состаноци на ВМРО ги убедуваат лугето дека овие штрајкуваат за 600 ден. не спомнувајки дека во самата програма на ВМРО пишува дека до 01.01.09 ке биде решен проблемот со времените работни договори кои можат да се тегнат и повеке од 15 години....им наложува на своите членови да ги носат децата во школо и да настојуваат да бидат примени на настава и да не прифаќаат скратени часови и што уште не за да се задуши штрајкот на просветните работници.
ЗАРЕМ Е ТОЛКУ МНОГУ ВЛАДАВА НАША ИСПЛАШЕНА ОД ПРОСВЕТАРИТЕ??
Јас ги поддржувам просветарите прво поради тоа што се обидуваат да им го скратат правото на штрајк, второ поради што се на енормни притисоци изложени закани со губње на работа, агитиранње преку членството да ги носат своите деца на школо иако има штрајк.
И нели ќе беше побезболно да им исполнат бар дел од барањата место да арчат пари на невистинити реклами, состаноци, телефони и што уште не?!?!?!
а колку сакаат професориве дупло повеќе да земаат плата? некои не земаат ни 10 000 па не се бунат не овие само шо седат сакаат да земаат плата од 20 000 тоа може да си бараат покачување на плата вие комуњарите кога ќе дојдете на власт а тоа тешко да биде во брзо време
Ако милиш дека само седат тогаш си во голема заблуда или така ти кажале па не си доволно возрасен да си оградиш свое мислење.
Не се во прашање ЛУЃЕ НИ ВМРО НИ СДСМ АЛООО добро утро луѓевп за себе си штрајкуваат и за никој друг.
Ај земи да праиш годишна програма за наставник и дневни подготовки па види дали само седат и никој не сака дупло веруј ми!!
А КОЛКУ ПЛАТА СИ ПОКАЧИЈА ПРАТЕНИЦИТЕ САМИ НА СЕБЕ АЈ КАЖИ!?