Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Некст Тајм победија?????????????:nesvest:
Иначе незнам шо беше проблемов јас гласав три пати за Генгста и одма ми пратија порака (во 22 сатот) дека гласот ми е одбиен дека гласајњето поминало..

Маssage Received:
22:16
_
za zal vasiot glas nema da bide registriran od prichina shto glasavte nadvor od predvideniot termin za glasajne

и ај сеа??
Како некој ова ако мојт да ми го објасни?

ај ојдоја шо ојдоја 60 денари не ги жалам ама оваааа???????????

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Иначе незнам шо беше проблемов јас гласав три пати за Генгста и одма ми пратија порака (во 22 сатот) дека гласот ми е одбиен дека гласајњето поминало..

Маssage Received:
_
za zal vasiot glas nema da bide registriras od prichina shto glasavte nadvor od predvideniot termin za glasajne

и ај сеа??
Не поминало, туку не почнало:)
И јас гласав еднаш, ја добив пораката.После гласав уште еднаш и ми беше прифатен гласот.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Генгста оро беше лика и прилика, уникат, баш песна со која требаше да се проба на Евровизија... Ама ,,стручното" жири(кое бај д веј со секоја следна година се повеќе се ,,остручува") просра... Сите како полуотруени, загубени, едноставно да ти е срам што такви луѓе се претставници на највисоката македонска музичка фела... Евровизија била сериозна манифестација.:pipi:Секоја чест на музичкиот опус на Калиопи и Наум, ама ова рум дум дум беше како извадено од канализација.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Па мислам дека многу добро ти пишале после во пораката, што сега да објаснуваме ние тука? Си гласала надвор опд предвидениот термин

Член од
31 декември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
1

Маssage Received:
_
za zal vasiot glas nema da bide registriras od prichina shto glasavte nadvor od predvideniot termin za glasajne

и ај сеа??

ај ојдоја шо ојдоја 60 денари не ги жалам ама оваааа???????????
i mene taka mi se napraj! abe ad ti gi zemat smao parite za dzabe:mad: ni kaza nekoj kolku min ke se glasa,ni koga zavrsuvaat...lele eto ti 2 glasa za sleng...:S

(*)Ohrid Napred!!!(*)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Не поминало, туку не почнало:)
И јас гласав еднаш, ја добив пораката.После гласав уште еднаш и ми беше прифатен гласот.
ам јас колку шо знам гласајнето во 10 беше почнато...

или не им одговараше пораки за нив гласој да одет..

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Едвај чекам утре или понеделник како ке плаче "дивата на Македонската музика" Љопа за тоа како била нефер победата на ГејТајм и дека жирито било правилен избор за бирање на победникот. Незнам ова Евровизија е добра работа за сеир.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
ам јас колку шо знам гласајнето во 10 беше почнато...

или не им одговараше пораки за нив гласој да одет..
Пораката што ја пратив во 22:12 не ми беше примена, а пораката во 22:30 ми беше.Значи тогаш можело да се гласа:)

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
прво нешто што ми иде на памет после све ова...

бојкот. Масовен бојкот.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
И покрај тоа што разликата во поените од публиката, меѓу Next time и Сленг беше само 8 гласа, сепак, и да се сменија нивните места, повторно Сленг немаше да одат, затоа што жирито перфидно ги исфрли. Што може да се очекува од жири состав роден пред двете Балкански војни...

Член од
8 февруари 2009
Мислења
285
Поени од реакции
39
EVE KAKO BI IZGLEDALA MAKEDONSKATA DELEGACIJA VO MOSKVA AKO POBEDESE KAljOPA

SORRY ZA CRNITE FACKI AMA NEZNAEV KOJ DRUG BI SE VKLOPIL
:icon_mrgr

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
Фак има многу луѓе што сакаат да се организираа за бојкот освен мене...читај само јутуб коментари

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Па со оглед на тоа каков е текстот, и какви им се останатите текстови, да би рекла дека песната е нејксттајмовска. Нема шанси да ја чујам на радио а да не познаам дека се они. И тоа не е на добар начин. Кога ќе престане Елвир Мекич да им ги пишува текстовите, може децава и ќе пркнат.

Извадок од една нивна песна, не знам како се вика:

Не верував дека љубовта е толку сложена
Некој плаче, некој губи, некој добива!

Ова текст ли е бе!

Шала на страна, детето убаво си пее, нема лош глас, тука не го спорам тоа, ама текстовите им се, зашто си ме мајко родила.

Сепак нека им е со среќа. Сепак ќе ја претставуваат Македонија и сега тоа е она што е битно.
Колку пари толку музика ;)

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
:pos2::pos2::pos2: одлично во таа приказна би се вклопиле и Зафирчев и Есма, тие ти фалат:pos2::pos2:

Ivka

Алхемичарка
Член од
1 февруари 2007
Мислења
300
Поени од реакции
4
Се уморив читајки ги сите постови ептен сте се потрудиле се да доловите и напишете за фестивалот.
Стручноно( читај ретардираното) жири не се нормални, кога почнаа да редат 12 за Калиопи :kesa:се молев било кој друг да победи освен она со Наумче, иако бев за Сленг.
Победија некст тајм бев срекна само затоа што не е Калиопи. Типката се закопа до крајнос. Требаше Сленг да победат ама јбг. Ги приметив дечкине од некст тајм кога на крај публиката викаше генстра оро им падна непријатно. Друго што заприметив е дека во зелената соба сите учесници кога некој друг освен Рум дум думон ке добиеа 12 аплаудираа и беа срекни.
Тоа е тоа бидна помина неколку дена ке читаме и слушаме скандали по медиумо ама секоја работа за 3 дена кај нас се заборава само ке кажам
СРЕКНО НА НЕКСТ ТАЈМ ВО МОСКВА
п.с Кога гласав прво гласав од мобимак за Сленг не добив повратна порака а ми зема пари, па гласав од космофон и дпбив повратна дека гласот е заведен

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom