Кајгана психолог

Член од
11 август 2010
Мислења
96
Поени од реакции
33
најверојатно имаш некое трауматично искуство, или се плашиш дека нешто може да изгубиш па затоа така исплашено се чувствуваш. јас се плашев од се после операциите шо ги имав. моето беше трауматично искуство, за твоето ти сама преиспитај се
леее можно е од операциите да е :nesvest: Пошто до сеа имав примано4-5 анестезии, вградување сонда, реноскопии, потоа кршење на сондата и вадење за на крај операција од тумор... фала еј

Член од
20 март 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
Овај мојот проблем кој знај за кај е , али сепак решив тука да се обратам.
Нонстоп ми се случуват само некој неубај работи, шо и да почнам да прам нема да заврши како шо сакам јас, гледам цело време позитивно на работите и се радвам со мали нешта, со ситници детали ама никако ова да помини вака ми се случва едно 3 години со ред, малку ке тргни ко шо треба и после то пак на неубо.Многу машки ми се пуштат ама никако да дојди да имам озбилна врска а сонвам за то нешто .....
Благодарам однапред, се надевам некој ке ми поможи барем малку :)

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Нонстоп ми се случуват само некој неубај работи, шо и да почнам да прам нема да заврши како шо сакам јас, гледам цело време позитивно на работите и се радвам со мали нешта, со ситници детали ама никако ова да помини вака ми се случва едно 3 години со ред, малку ке тргни ко шо треба и после то пак на неубо.Многу машки ми се пуштат ама никако да дојди да имам озбилна врска а сонвам за то нешто .....
Сите сме имале периоди на пад.Период во кој мислеме дека целиот свет се срушил над нас и сите се свртени против тебе.
Помисли на тоа дека се случуваат и полоши работи и дека на никого не е се розово во животот.
Остави нека течат работите како што се наредени,се ке си дојде на своето место.( : .
Уживај во животот секој ден,прави ко да ти биде последен.Искористи го до максимум,животот е прекраток за да се замараш со непотребни работи.
Зошто не можеш да имаш озбилна врска?Не ти се допагаат удварачите?Не е она што го бараш или нешто сосема друго?
Правиот ке дојде кога и да е...а дотогаш уживај :smir:
Прави го она што те прави срекна.Сигурно постои нешто што те прави задоволна нели.( :

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.879
8 години се влечкав по болници па издржав. издржи и ти. ќе дојде и убавиот период. кај мене облаците си одат, сонцето доаѓа

Член од
24 септември 2009
Мислења
41
Поени од реакции
3
Здраво кајгана психолог. еве ме мене пак. Ова е единственото место каде можам да се обратам за помош.
Имам голем проблем со мајка ми.Секогаш нешто не и чини кај мене. Секогаш тоа што правам и смета и се противи и секогаш нешто не ја бендисува во врска со мене. НИкогаш ме нема пофалено за ништо и буквално и смета се што правам. Ако не излезам ќе ме труја цела вечер зошто не сум излегол, ако излезам пак ќе ме труја зошто толку рано или зошто толку доцна сум излегол... Ако земам да јадам нешто зошто јадиш тоа зошто не јадиш друго. И поради овие работи често доаѓа до караници. Секој ден се караме. Да не ме сватите погрешно таа не ми забранува ништо не ми забранува да излегувам или да не ми дава пари или да ми дава казни или нешто слично туку ете кажав се што правам не чини, и јас постојано се чудам во што е проблемот. ЈАС сум одличен ученик сите изминати години, не пушам не пијам не се дрогирам не лудувам не сум немирен и слични работи за кои родителите се обично загрижени.Едноставно нема проблем со мене. Не сум самобендисан али што е така е... АЛи сепак нешто не и чини. 16 години го трпам истото па истото секој ден.Сега пред малку пијав нескафе и ми вели ти стварно не си во ред ми вика.На ова време нескафе пијаш. Една вечер не излегов седев дома и ми вели јас те мислев за паметен аама..... Веќе не можам . да имав каде одамна ќе заминев и немаше да живеам тука... Почнувам да мислам дека женана едноставно ме мрази и не ме сака.. незнам што е проблемот со незе. Некогаш и јас губам контрола по малку и и повишувам глас ама не можам веќе ке полудам. дајте некое решение за ова:S ви благодарам поздрав..

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Здраво кајгана психолог. еве ме мене пак. Ова е единственото место каде можам да се обратам за помош.
Имам голем проблем со мајка ми.Секогаш нешто не и чини кај мене. Секогаш тоа што правам и смета и се противи и секогаш нешто не ја бендисува во врска со мене. НИкогаш ме нема пофалено за ништо и буквално и смета се што правам. Ако не излезам ќе ме труја цела вечер зошто не сум излегол, ако излезам пак ќе ме труја зошто толку рано или зошто толку доцна сум излегол... Ако земам да јадам нешто зошто јадиш тоа зошто не јадиш друго. И поради овие работи често доаѓа до караници. Секој ден се караме. Да не ме сватите погрешно таа не ми забранува ништо не ми забранува да излегувам или да не ми дава пари или да ми дава казни или нешто слично туку ете кажав се што правам не чини, и јас постојано се чудам во што е проблемот. ЈАС сум одличен ученик сите изминати години, не пушам не пијам не се дрогирам не лудувам не сум немирен и слични работи за кои родителите се обично загрижени.Едноставно нема проблем со мене. Не сум самобендисан али што е така е... АЛи сепак нешто не и чини. 16 години го трпам истото па истото секој ден.Сега пред малку пијав нескафе и ми вели ти стварно не си во ред ми вика.На ова време нескафе пијаш. Една вечер не излегов седев дома и ми вели јас те мислев за паметен аама..... Веќе не можам . да имав каде одамна ќе заминев и немаше да живеам тука... Почнувам да мислам дека женана едноставно ме мрази и не ме сака.. незнам што е проблемот со незе. Некогаш и јас губам контрола по малку и и повишувам глас ама не можам веќе ке полудам. дајте некое решение за ова:S ви благодарам поздрав..
У ствари и немаш некој проблем. Пробај на пример, да не го пиеш сам Нескафето, напрај за двајцата и испијте го уз муабет. Прашај ја како е и како и поминал денот...такви работи. Можеби не зборувате доволно, можеби сака да знае повеќе за тебе, знаеш нешто друго освен дека си одличен ученик. Обиди се и ти подобро да ја запознаеш. Сигурно е осамена и на погрешен начин се обидува да ти се приближи.
Сигурна сум дека не те мрази, само се обидува со тебе да направи каков-таков муабет, по цена и на конфликт. Помогни и подобро да се разберете.

V

Viktor g

Гостин
Хм интересно а да ја гледате заедно приказната Жената што го пукнала ѓаволот? има што да научите и двајцата а не е дека не те сака или те мрази само така е загрижена дали ти фали нешто ко што викаш ако не злезеш зошто е мајка ми секогаш ќе крене паника амо ја и братучет ми отидеме заедно некаде а тој се врати порано да не сме се скарале итн , во принцип реагират така зборувај со неа кажи како се чуствуваш дека те гуши со тоа ако не помага игнорирај ја не се замарај со тоа што збори она нека си збори а ти само а да така е во право си и продолжи

Член од
24 септември 2009
Мислења
41
Поени од реакции
3
У ствари и немаш некој проблем. Пробај на пример, да не го пиеш сам Нескафето, напрај за двајцата и испијте го уз муабет. Прашај ја како е и како и поминал денот...такви работи. Можеби не зборувате доволно, можеби сака да знае повеќе за тебе, знаеш нешто друго освен дека си одличен ученик. Обиди се и ти подобро да ја запознаеш. Сигурно е осамена и на погрешен начин се обидува да ти се приближи.
Сигурна сум дека не те мрази, само се обидува со тебе да направи каков-таков муабет, по цена и на конфликт. Помогни и подобро да се разберете.
Imam probano se ali nisto.. ke najdi nekoja mana pak ke reci zosto olku seker zosto taa casa i slicno..:S sepak fala na sovet:D

--- надополнето ---

Хм интересно а да ја гледате заедно приказната Жената што го пукнала ѓаволот? има што да научите и двајцата а не е дека не те сака или те мрази само така е загрижена дали ти фали нешто ко што викаш ако не злезеш зошто е мајка ми секогаш ќе крене паника амо ја и братучет ми отидеме заедно некаде а тој се врати порано да не сме се скарале итн , во принцип реагират така зборувај со неа кажи како се чуствуваш дека те гуши со тоа ако не помага игнорирај ја не се замарај со тоа што збори она нека си збори а ти само а да така е во право си и продолжи
SUm gi probal site tie nacini....:S ali i da ja ignoriras taa prodololzuva ne zapira da zboruva...:S sum probal i sorazgovor i sekogas se luti koga ke i kazam me gusis... I ako nekogsa ja iznervira toa me prekinuva i vika deka nesakala razgovor.... ako jas nastojuvam da razgovarame taa ke s eiznervira ustte tolku i moram da prekinam.. toa se sluciii vecerva i me ostavi na mira.. ama utre ke se povtori istata scena pak.. i drug den i sekoj den ponataka..

Р

~~РубинРед~~

Гостин
WalterSulivan јас го имав порано истиов проблем:Значи ако сум излезена и ако се соберам со друштвото кај некоја другарка и седам до 22:00 или повеке тие веднаш звонаат на мобилен и ми велат:Ајде кога ке се вракаш,да дојде брат ти или татко ти да те земе со колата,се срамев едноставно кога ми се јавуваа.Ако не сум излезена ме прашуваат зошто сум дома.ПЧостојано ми префрлуваа за нешто а јас ронев солзи како дожд кога пага.
Еден ден ми пукна филмот и решив да разговарам и да им кажам дека не сум веке малата керкичка која е неспретна,која не внимава што прави.Татко ми се дереше јас уште повеке...кога виде дека нема разбирање со мене крена раце,им кажав дека не сум повеке мала и да не се грижаат толку за мене.
Е сега:Начекај ја мајка ти кога ке е во добро расположение и сфари кафе за вас двајца и разговарајте на некоја заедничка тема па подоцна кажи и што ти пречи и дек атоа те повредува.Сигурна сум дека ке те разбере.Секој родител го мисле најдоброто за своите деца.
Ако продолжува да се кара ке си идеш во собата и следниот пат стори го истото,и разговарајте додека не го најдете заедничкиот јазик.Верувај дека ке ти успее.

Со срека.:smir:

Член од
24 септември 2009
Мислења
41
Поени од реакции
3
WalterSulivan јас го имав порано истиов проблем:Значи ако сум излезена и ако се соберам со друштвото кај некоја другарка и седам до 22:00 или повеке тие веднаш звонаат на мобилен и ми велат:Ајде кога ке се вракаш,да дојде брат ти или татко ти да те земе со колата,се срамев едноставно кога ми се јавуваа.Ако не сум излезена ме прашуваат зошто сум дома.ПЧостојано ми префрлуваа за нешто а јас ронев солзи како дожд кога пага.
Еден ден ми пукна филмот и решив да разговарам и да им кажам дека не сум веке малата керкичка која е неспретна,која не внимава што прави.Татко ми се дереше јас уште повеке...кога виде дека нема разбирање со мене крена раце,им кажав дека не сум повеке мала и да не се грижаат толку за мене.
Е сега:Начекај ја мајка ти кога ке е во добро расположение и сфари кафе за вас двајца и разговарајте на некоја заедничка тема па подоцна кажи и што ти пречи и дек атоа те повредува.Сигурна сум дека ке те разбере.Секој родител го мисле најдоброто за своите деца.
Ако продолжува да се кара ке си идеш во собата и следниот пат стори го истото,и разговарајте додека не го најдете заедничкиот јазик.Верувај дека ке ти успее.

Со срека.:smir:
Blagodaram:D Ke se obidam :D

Член од
24 август 2010
Мислења
15
Поени од реакции
1
да, тоа би било решението, седнете си на округла маса, у 4 очи и кажи и, прашај ја што е проблемот, биди искрен, изнеси си ги чувствата, објасни и до какви заклучоци си дошол (дека не те сака) поради нејзиниот однос, ако се нешто не и се свиѓа, не и чини, нека ти каже како да направиш да и чини, како да ви одговара на двајцата, сигурна сум дека ке најдете заеднички јазик, неизбежно е.. инаку, за твоите 16 години ми изгледаш доволно зрел, одличен си, предпоставувам и добра личност.. сигурно е горда на тебе! :smir:

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Мислам дека проблемов не е нешто посебно голем, ама сфаќам дека иритира и вади од кожа нон стоп нешто да не чиниш. Да речеме дека и јас го иам истиот проблем, се супер сум не пијам не пушам, дрн дрн, одлична во школо и све, ама све не праам добро, све не чини. Ама моите некако се луѓе што едноставно не знаат да погледнат подалеку од нивните носеви па не можат да ме разберат коа им зборам дека не треба така, не разбираат дека не сум ни дете и не сум лош човек. Ама, може мајка ти е различна личност. Знаеш што иам пробано? На пример ќе ми речат зашто во таа чаша, не се става нес во таа чаша. И јас ќе речам во која се става? Као у смисла ако праам погрешно да ме научат. Нареден пат ќе направам во таа чаша што ми рекле. Па нема да можат да ми викнат. Пример за излегување, зашто не сум излегла. Ќе објаснам убаво што е работата, не сме се договориле, не ми се излегува, иам попаметна работа, има некој што не ми се свиѓа во друштвото... Ако сум се вратила покасно, ќе објаснам дека сите останале повеќе дека било интересно и сум сакала уште малце да останам. Така, кога ќе ти рече дека нешто не чини што праиш, прашај ја како треба според неа, само да пазиш да не звучи саркастично зашто обично така го сфаќаат.

А и на крај краева можеш да ја прашаш зашто се правиш погрешно според неа, дека ти си сеа на возраст кога најмногу ти е потребна мајка да те сфати да биде тука, да те пофали да ти каже дека си добар дека се гордее со тебе, наместо само да те критикува. Дека си во фаза на развој кога сега ти е најважно правилно да постапуваат со тебе, зашто од неправилен однос на родителите можеш понатаму да имаш проблеми во смисла, премногу самокритичен, незадоволен, да немаш самодоверба... Тоа се многу важни работи, особено на 16 години кога почнуваш да се оформуваш полека во одреден карактер со особини што ќе ги имаш понатаму. Најмногу од твоите родители зависи во каква личност ќе прераснеш.

Или, уште подобра идеја :) На пример, кога одиш негде на подолго време, на пример на одмор, важно неколку дена да не си дома. Можеш да и напишеш писмо со се што ти тежи, се што сакаш да се промени, се што прави да се чувствуваш лошо, и да и објасниш дека многу ја сакаш и дека двајцата би се чувствувале многу попријатно во заедничко друштво ако би ги немало тие работи. Дека се плашиш да споделуваш со неа мислења и искуства зашто се плашиш дека ќе те искритикува. Може идејава со писмово е малце женска, ама можеби пред другите. Ама со родители не веруавам дека така ќе изгледа. Ако не си слободен пред твоите пред кого треба да бидеш ?

Се надевам дека барем нешто придонесов да ти се подобри со советиве. Ај вајда ќе ти се среди :) Поздрав.

Член од
1 септември 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Мислам дека имам проблем. Неодамна сфатив дека животот го поминувам во размислување за животот а не во живеење. И мислам дека сакам да почнам да живеам уште одамна а сепак не правам ништо околу тоа. хелп? :/

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Мислам дека имам проблем. Неодамна сфатив дека животот го поминувам во размислување за животот а не во живеење. И мислам дека сакам да почнам да живеам уште одамна а сепак не правам ништо околу тоа. хелп? :/
I jas zhiveam vo razmisluvanje za vo IDNINATA..

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.879
тоа се случува на многу од нас. едноставно е решението. излези надвор, активирај се, преокупирај се со нешто. оствари на дело некое од твоите размислувања, оствари некој свој сон... јас само кога сум дома и кога немам попаметна работа си ги преокупирам мислите со глупости за тоа како ќе биде, дали ќе биде и што ќе биде

Kajgana Shop

На врв Bottom