Секоја генерација се понеписмена или поглупа?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Понапредни во што? Во дремење пред компјутер, во станување дебилчиња? Во што? Може се поначитани, пообразувани, имаат пристап до се што се случува и слично, но факт е дека стануваат се помутави.

Да не биде сега муабет "во мое време", ама така е.
И има доста примери тука на форумов....ама сепак има паметни дечки што се двојат и тоа ептен.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Понапредни во што? Во дремење пред компјутер, во станување дебилчиња? Во што? Може се поначитани, пообразувани, имаат пристап до се што се случува и слично, но факт е дека стануваат се помутави.

Да не биде сега муабет "во мое време", ама така е.
Е баш тоа не се.
Точно дека имаат се и сешто на располагање и дека имаат пристап до секакви информации ама поентата е што на крај сепак некој треба да пристапи до сето тоа,а нив и повеќе од очигледно е дека такви информативни работи не ги интересираат ни најмалку.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
хмм за понеписмени не сме дефинитивно
многу повеќе работи знаеме, многу повеќе сме информирани, пообразувани и понаачитани

а за поглупи можеби до некој степен зошто не се замараме многу со школо и бубање(интернетот ни е школо:icon_lol:),од 15 години веќе дечко, девојки, секс, искачање...

иако брат ти е...но комент, на 18 години тоа да не се знае:uvo:
но има исклучоци во секоја генерација (еден мој клас еден незнаеше каков е портретот на Мона Лиза:kesa:)
но неможе да се тврди заради ваквите исклучоци дека е се поглупа секоја генерација
напротив...најдобрите интелектуалци се од овие генерации:smir:

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Abe ajde , ovie pomladive generacii ( pogolem del on niv ) , go koristat pc-to samo za Dota i CS ..

Kazete mi koj sega go koristi Internetot da vidi kolku e dlaboko Bajkalskoto Ezoro ?

Член од
14 март 2007
Мислења
86
Поени од реакции
2
Можеби десет во цела генерација има вондеркидс.
Ама то дека со то излегувањето и незнам што се попаметни тешко. Патем треба да се информираат нема да стануваат идиоти. Во ренесансата се залагаа да има сеопшто образован човек треба тоа да се продолжи.

P.S. Повеќе слобода помалку знаење.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Нажалост седењето пред компјутер не го користата за да се здобијат со нови знаења туку го користата исклучиво за комуникација со други, за правење на споствени профили на некои од познатите сајтови или пак за читање трач.
Ова се доведува до ореден степен на „тупавење“ на младиот мозок кој е во основа како сунѓер за запамтување и учење на нови работи во споредба со постарите.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
И тоа како се понеписмени. Младината денес(си се ставам и јас во неа, не рипајте одма:)), од што ја мрзи една книга што и е за лектира да ја прочита, не знае да се изрази како што треба. Се гледа насекаде, а најдобро може да се види и тука на форумов. Само слушнете го говорот на некој тинејџер во земјава и неговиот пристап кон нештата и ќе ви бидат појасни многу работи.
Сепак, ниедна генерализација не е оправдана. Секогаш има исклучоци и секоја чест на нив.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Демек порано сите литературно збореле.
Па не до толку литературно, ама сепак не употребувале зборови како: ужифкич, тамански, пеерче, флешови, лагирање, трипање. Ова за мене не се ни зборови. Разговарам со една личност и кога почна да ги реди овие зборови се запрашав дали исти јазик зборуваме.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
vcera mu pomagav na brat mi da napise nesto na tema nasilstvo
kako prvo nasilstvo go pisuvase nasilje kako vtoro ne znaese deka postojat dva vida na nasilstvo psihicko i fizicko i na kraj nemase vrska deka navreduvanje nekoj spaga pod nasilstvo
i na kraj koga pocnav da mu objasnuvam faktorite koi vjijaat za da lugeto stanuvaat nasilni on se zbuni i mi kaza deka sea sum mu kazala cel referat studija ne znam sto

luge sto se slucuva so decava seriozno za sto gi prakame vo skolo
inaku brat mi e treta godina
Абе тешко на твојте та и со тебе та и со братти. Тој шо е теле, ти шо најглупи теми со уште поглупи примери шо отвараш на форум. Демек ни кажа дека попаметна си од братти и ние шо требаше да ти речиме. Браво снајќе, алал да ти е. Да беа сите ко тебе, мирно ќе спеиф навечер.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
искрено како да сакаат да читаат лектири кога содржините се застарени поточно теми што биле ин пред 15 години па и повеќе

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
искрено како да сакаат да читаат лектири кога содржините се застарени поточно теми што биле ин пред 15 години па и повеќе
Искрено, дел од книгите се светски класици. Ин? Па мора нешто да е ИН па за да го читаш? Еден Хамлет? Пеколот?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ма немој??? Темата во Злосторство и казна, Мостот на Дрина, Пиреј и ред други биле ,,ин,, а сеа не се?

Сеа шо е ИН? Тин Шема???

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
za buduca pokolenja sve postaje beznacajno- Bora text, ama moe mislenje e nesto sto ne moze da bide a e najdobro resenie, mislam ne izmisliv topla voda toa eden germanski filozof go dava kako resenie, site u svetov da ne pravat deca i da nema novi generacii i da izumre covestvovo i da se spasime od muki site, ama koj sfatil filozof pa nego ke go slusaat, baska i za buda toa e resenie Nirvana kolektivno samoubistvo da ne se pravat deca, posto sekoja smisla e ednokratna i bez znacenje za smislata na novite kopiljaci i nema nikakva smisla ova bezvese samo kotenje i umiranje.

Kajgana Shop

На врв Bottom