MadA@FakA
Black&White
- Член од
- 4 август 2006
- Мислења
- 1.049
- Поени од реакции
- 105
Ме интересира програмирањето, иако сум сеуште почетник.. Лани во школо го учевме PASCAL, a оваа година почнавме со Delphi.. И сега кога почнав да го гледам овој дел од форумов за програмирањето навистина се изненадив кога видов дека каде и да се зборува за програмски јазик и за програми никаде не се спомнува Delphi, па и затоа бидејќи не најдов соодветно место да гопоставам прашањето отворив нова тема.
Порано мислев дека и Delphi се користи за поголеми програми и може да биде корисна но сега веќе не сум сигурен, па затоа ве прашувам:
Дали таа се користи во програмирањето како големите програмски јазици C++ и Java и ако се користи која е нејзината улога, што се прави во неа.. или таа е како PASCAL и се користи само за вовед во програмските јазици ???
Порано мислев дека и Delphi се користи за поголеми програми и може да биде корисна но сега веќе не сум сигурен, па затоа ве прашувам:
Дали таа се користи во програмирањето како големите програмски јазици C++ и Java и ако се користи која е нејзината улога, што се прави во неа.. или таа е како PASCAL и се користи само за вовед во програмските јазици ???