Генерален штрајк на СОНК

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
јас не сум отишол до школо.. слушам дека у струмица ке се оди до крај со штрајкот така да ... Спиииииииипинг

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Се согласувам со се што кажа, освен за филозофијата и за бизнисот. Не можеш така да збориш. Грешно е што учениците што ги бива за информатика, си даваат за право да ги класифицираат луѓето во ИНФОРМАТИЧАРИ и ОСТАЛИ БУДАЛИ. Тоа се гледа во твојот дел "Ако немаш попаметна работа , учи си филозофија".Да не заборавиме дека овде има луѓе кои можеш да ги навредиш со тоа. Не е дека ако си решил дека информатиката те влече, оние кои се на филозофија се неквалитетен кадар. Има доста поучни работи во филозофијата, кои можеби нема да ти донесат утре леб и материјално богатство, но духовно ќе те збогатат. Он топик: Во Георги мојата генерација ќе оди во школо денес и јас исто така. Ќе имаме и ние по 20 минути час, не се знае како што, ќе се вратам , па ќе споделам импресии .:smir:
Тоа беше пример. Поентата беше важна, не примерот .)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
У " Ѓеорги Димитров " отидовме, часовите по 20 мин. беа ... Имавме 2 часа со класната, она ни рече дека несмее да ни каже дали да седиме или да си одиме, изборот е наш...Уствари меѓу редови ни кажа идете си :) За Џабе отидов ама ајде, ете колку да не ме копка што се дешавало...

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
У " Ѓеорги Димитров " отидовме, часовите по 20 мин. беа ... Имавме 2 часа со класната, она ни рече дека несмее да ни каже дали да седиме или да си одиме, изборот е наш...Уствари меѓу редови ни кажа идете си :) За Џабе отидов ама ајде, ете колку да не ме копка што се дешавало...
абе а за утре кажаа нешо?! пошо ја денес не се појавив у школо :)

-Mr.Positive-

MKD gentlemen
Член од
12 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
47
у ЈБТ еден чаш по 25 мин и не пуштија

не се ни запишуваше а немаше ни пола професори дојдено

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
да и страјкот е подржан од европска унија нешто така спомнаа на тв
Да да, и рекоа дека ако продолжат притисоците, СОНК може да покрене пријава против владата, и тогаш ќе го крка Гујо :)

Z

ZeroStyle

Гостин
Абе датибам класната по физика што ми е со никој не учевме, и ја си отидов она на тие малку што останале им рекла наставно ливче физика утре!! Кој курац и е ќе си избегам од 3ти час па нека ми даде после да ја видам дроља.:pop:

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Кај нас во Струмица од среда во школо,така се збори низ град !

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Ништо, и утре ваљда иста прича ко денес...

Нее :) Утре ке има настава 100%(така ни кажа класната) а ке имале состанок да се договорат дали ке бидат часовите по 20 мин или 45мин. :nesvest:
(зборам за "Георги Димитров"):salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom