Генерален штрајк на СОНК

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Не планирам да станувам адвокат, ниту пак сакам да имам нешто со адвокати. Со другари у дускусија, некој кој многу повеќе се интересире/знае од мене спомена дека во закон пишувано дека: Деновите кои се поминати во штрајк, не се надоместуваат.
Овој е професор на универзитет, ваљда поише знае :)

Кој смее да ти скрати од распустот? Доколку само споменат таква идеја, соберете се другарите од класот и идете на зимски одмор се додека треба да си трае нормално распустот. Нека се јави таа класна што ќе ви пише неоправдани.
Лани во Панче учеа за време на зимски распуст, заради тоа што штрајкуваа за матурата.
Коа сме веќе кај законите, исто пишува дека треба да има одреден број на наставни денови во едно полугодие. Ако го нема потребниот број и те како ќе се учи на распуст. Да заврши ова побрзо, за да не дојде до тоа.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Лани во Панче учеа за време на зимски распуст, заради тоа што штрајкуваа за матурата.
Коа сме веќе кај законите, исто пишува дека треба да има одреден број на наставни денови во едно полугодие. Ако го нема потребниот број и те како ќе се учи на распуст. Да заврши ова побрзо, за да не дојде до тоа.
Колку наставни денови има у едно полугодие? Знаеш дека и празниците ги речунаат у работени денови? : )

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Колку наставни денови има у едно полугодие? Знаеш дека и празниците ги речунаат у работени денови? : )
Незнам точно, ама не мислиш дека си предвиделе луѓето колку треба сосе празниците ? Или стаиле луфта 2 недели :)

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Штрајкот од наредната недела прераснува во протест, како што најави СОНК...
Тогаш сигурно ќе бидат затворени сите училишни врати...

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Веќе не ми се допаѓа ова... Една недела ај и некако, не ми се ни одеше во школо, ама сега веќе станува сериозно... Не за друго, за матурата ми е. И онака не можам да седнам да научам се што треба, па барем да слушам на часови нешто што ќе кажат. Ова не е веќе интересно. :nenene:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Ептен тешко ке биде саа... така не факаах книга саа ка ке затепат тестове испитуване .. а не се знаа докога кее штрајко ..:kesa:

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
саа нас ке не заебат ке ни предадат се набрзина и после ке вадаме 2-3 па и 1 на тестовте:nenene::toe:

V

Viktoranius

Гостин
Доста беше 1 недела, мислам оти треба да се прекине веќе.

Му заблагодарувам јавно на господинот Дојчин Цветановски за оваа недела одмор, и му посакувам се најдобро, само да стави крај на оваа работа.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Дечки одморете, ова изгледа ќе трае.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Јас мислам дека треба да размислуваме веќе за Нова Година зошто во школо се враќаме наредната година :nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom