Генерален штрајк на СОНК

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
А на газето убаво ти е коа си седиш дома сеа а ?
Иди у школо сега, за да не учиш сабота.
а како не, демек ако идиме сега нема да идеме во сабота.
демек даскалите ќе делат у групи: едните во работен ден, другите што не отишле во сабота??
btw, јас не барав штрајк.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Како кој.БОрис учи,ЈБТ не.Карев учи... Па сеа ти види...
Сестра ми е во Борис и вика дека денес биле таму само физички. Никој професор со прст не мрдал. Буквално спиеле на час. :)
Луѓе, не пуштајте без врска муабети, сите штрајкуваат ама си ги викаат учениците затоа што им фуфти од тоа инспекциите.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
946
Поени од реакции
21
Олади малку бе. Како тоа дека нема ни оправдани, ни неоправдани...
Не го зборуваа истото и за протестите против тестовите ? И што направија/вме на крај ? Освен "екстра" саботи за учење, ништо друго. Која е таа твоја логика, АКО НЕ ОТИДЕШ НИШТО НЕМА ДА СЕ ДЕСИ ?
Ајде тогаш сите да седеме дома и воопшто да не одиме на училиште. И ко за крај ќе додадам припази на речникот ( се гледа колку си образуван ).

ДАЈ БЕ НЕ ГЛУМЕТЕ МНОГУ УЧЕНИЦИ ШУПАЦИ ЕДНИ! ДАЈ НЕКА НЕ СЕ УЧИ И НЕ КАЖУВАЈТЕ ГАЧКИ..БУБАЛИЦИ ГРДИ! АКО ИМАТЕ НОВА ИНФ ПИШЕТЕ АКО НЕ НЕ ПИШУВАЈТЕ САМО ЗА ДА ИМАТЕ ПЛУС ЕДЕН ПОСТ! :nenene:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Секако дека ќе се обработуваат. Професорите/ките мора да ја реализираат програмата, па сега дали ќе биде саботи, ќе се крати од распуст или незнам што, тоа ќе одлучат надлежните.

Олади малку бе. Како тоа дека нема ни оправдани, ни неоправдани...
Не го зборуваа истото и за протестите против тестовите ? И што направија/вме на крај ? Освен "екстра" саботи за учење, ништо друго. Која е таа твоја логика, АКО НЕ ОТИДЕШ НИШТО НЕМА ДА СЕ ДЕСИ ?
Ајде тогаш сите да седеме дома и воопшто да не одиме на училиште. И ко за крај ќе додадам припази на речникот ( се гледа колку си образуван ).
Kako moze da si tolku prost? Za testovite STRAJKUVAVME NIE! a ne profesorite! Sea strajkuvaat profesorite!!! Nemoze da ti stavi neopravdan koga na televizija kazal deka strajkuva! FFS! Nemash ti profesorka doma! JA iam!

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
абе ајде овие сонк шо штрајкуваат штрајкуваат за нас вака мислиме добро е ќе си поспиеме ама не е баш така........може да обработуваме неколку денови,кецовите ќе си стојат во дневник:nesum:
а иначе овие шо бараат зголемување на платите кај оваа влада им ги големи платите 2 пати па уште бараат пред да дојде ВМРО на власт платите им беа околу 200 евра а сеа се околу 16 000 денари изгледа уште сакаат тешко да добијат :nenene::nenene:

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Eдно неизвршување на должност, предизвикува друго неизвршување на должност. За сите неизвршувања на должности кои се предизвикани од почетното неизвршување на должноста, вината паѓа на тој што „прв почнал“ да не ја извршува должноста.

Така да, ние не сме виновни ако не одиме утре, задутре и.т.н. во школо.
Оффтопик - принципот кој го демонстрираш ти е тотално неточен. Вие ТРЕБА да одите за да исполните вашата должност - без разлика дали го подржувате или не ставот. Ако не одите значи дека се солидизирате на „тие што први почнале“ и со тоа станувате сооучесници и тогаш треба да ги имате истите должности кои сега не сте ги исполниле иако вие не сте биле виновни. :duel:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Сега гледав реклама на Владата со која повикува да се оди на настава. Овој штрајк ке е од Нова Година, оти Дојчин не попушта, а и Владата не попушта.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Тотално си во право, подобро нека се иде сега, па ќе имате еден вид на оправдание за во саботите кога ќе треба да се учи и никој од професорите нема да може да ви замери во врска со ова

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Точно така. Мора така да каже затоа што на типката и е страв од инспекциите, а другарки што учат во Карев ми рекоа дека класните им рекле да не идат. На ТВ сите се лизни - мазни, уште не сфаќате дека директориве си тераат двојна политика? На каде им одговара, натаму се вртат.
Ај да ја поддржам Џену со факти. Прееска на вести на А1 беше директорот на ОУ “11 Октомври“ - Скопје кој изјави дека имало настава, а после него беше еден од предметните наставници во истото училиште и изјави дека сите наставници се кренале на протест и дека немало настава. Така да кој што сака тоа вика. Директорите мора да кажат дека имало настава.
Кај мене у школо на пример тие ученици што дошле во школо 1ва смена ги задржале додека не пројдат инспекциите, а после тоа им рекле да си идат. И никој не ни запишуал нит ништо. Така да ако сакате идете, ако не неморате :) :helou:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Од кај знаеш ти каква е ситуацијата во моето школо? Ако сте се договориле вие во Никола Карев да не идете на настава, ОК, ама јас знам што е најдобро за мене и моите другари во школото каде што јас учам и сметам дека подобро е да се оди. Ако не доаѓаат професорите или никој да не кажува ништо, ние ќе си одиме и нема никој да не спречи во тоа. Ама сепак, да видам каква е ситуацијата утре, па ќе видиме што ќе правиме.
U kurac kako peer ne svakate?! Ne strajkuvame nie?! Oni strajkuvaat nie sedime doma,koa ke prekinat so strajk ke ideme, ako e tvoeto skolo vo sindikat, togash tvoeto skolo strajkuva, i normalno deka na televizija pred ministerstvo "Demek deca dojdete u skolo" a ustvari nema niso da vi pravat,ako ne e u sindikat, kako sto ne se profesorite od medicina,mn jasno deka ke si odite na nastava.

Karev e vo sindikat,i Gorica rece da ideme samo radi reda,niso nema da se desi ako ne otideme,isto kako i vcera,nikoj nemalo u skolo,i niso ne se desi.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Сега гледав реклама на Владата со која повикува да се оди на настава. Овој штрајк ке е од Нова Година, оти Дојчин не попушта, а и Владата не попушта.
Peer na nas ne ni predava vladata u skolo, profesorite ni predavaat a oni strajkuvaat,ako ideme u skolo nema da ima nastava,zaso STRAJKUVAAT,ako nema nastava znaci e gubenje vreme,a toa e najlosho neso so covek moze da napravi,da gubi vreme!

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Какво школо бе и да идам прво што ќе направат ќе ме избркаат, а второ пак ќе треба да се иде во сабота, како и да е, дај не трескајте глупости со тоа.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Какво школо бе и да идам прво што ќе направат ќе ме избркаат, а второ пак ќе треба да се иде во сабота, како и да е, дај не трескајте глупости со тоа.
Tocno,kako i da e,ke gi obrabotime sabotite,ali kako i da e, ni na profesorite u sabota ne im se ide,zatoa sekogash ke ni bidat skrateni casovite, ke se zezame..vamte tamte.

I da otideme site utre u skolo,profesorite strajkvuaat,nema nastava,znaci mora da se obraboti..

Kajgana Shop

На врв Bottom