На која фреквенција работат мобилните во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Somebodyelse
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 август 2008
Мислења
91
Поени од реакции
0
Me intresira na koja frekfencija rabotat mobilnite vo Makedonija bidejki sakam da zemam eden telefon od strana i zatoa ako znae nekoj neka pisi

T-mobile - 900mhz
Cosmofon - 900mhz
VIP 900mhz и 1800mhz ама на 15 метри од репетитор.

во секој случај затоа постоиме ние, GSMH - менуваме фреквенции, декодираме, флешуваме, репарираме, хакнуваме и си кинеме живци ;)

Гледај да ти е 3Band и немај гајле.
јас имам еден самсунг 3бенд и не работи кај нас.
има 850/1800/1900мхз...

значи не глеј 2бенд/3бенд кватро итн... ;) имаш гугл, имаш гсммкд.цом, имаш телефони.ком.мк, имаш гсмарена - види, ако пише скроз горе во 2г нетворкс - 900мхз - слободно купуј, а и да нема - консултирај се на темата за флеширање/декодирање - ако има солуција да се среди, најчесто е хардверски кај моторола и нокиа - и ти одговара цената, зимај ;)

T-mobile - 900mhz
Cosmofon - 900mhz
VIP 900mhz и 1800mhz ама на 15 метри од репетитор.

во секој случај затоа постоиме ние, GSMH - менуваме фреквенции, декодираме, флешуваме, репарираме, хакнуваме и си кинеме живци ;)
Во македонија нема оператор на 1800МХз, ВИП има само лиценца за 1800
но нивните предаватели не зрачат на 1800МХз ПРОВЕРЕНО

Во македонија нема оператор на 1800МХз, ВИП има само лиценца за 1800
но нивните предаватели не зрачат на 1800МХз ПРОВЕРЕНО
проверено 6300б работи кај нас на 1800мхз ;)
torte може да ти потврди.
ама на 5 до 15 метри од репетитор.

И што е финтата што е така?

Тука нешто не ми е јасно... имам скенирано на 1800МХз во Скопје и не наоѓа ништо
Како мислиш на 5 до 15м? Толку ли домет само?:pos2:

Тука нешто не ми е јасно... имам скенирано на 1800МХз во Скопје и не наоѓа ништо
Како мислиш на 5 до 15м? Толку ли домет само?:pos2:
јап официјално не им е пуштени, можеби не ни планираат да пуштат 1800мхз, ама ако имаш тракер за репетитори најди на ВИП, мислам дека појќе не ги делат со ти-мобјал и најди телефон што има само 1800/1900мхз или 850/1800/1900мхз - ќе има нестабилна мрежа, ама сепак ќе има!

Бидејки се поминати 4-5 години од последниот пост, а истотака заинтересиран сум за купување на телефон од интернет, ме интересира на кои фреквенции работат нашиве оператори денес?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom