Што би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?

Што Би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?


  • Вкупно гласачи
    238

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
сум бил во ваква ситуација.. језда не со тешки дроги ама навлечен беше... се трудев да го решам да го одвикнам.. немаше ефект... после некое време свати сам дека е сјебан па побара помош... се среди чоекот ама имав јас последици.. ја наследив неговата титула...беше и тешко да ја тргнам...:kesa:
 

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
ке го одбегнувам зошто што и да кажам излишно ке биде сум бил во такви ситуации премногу често. Е сега не до тој степен да воопшто не го гледам ама тој самиот како прво мене ке ме одбегнува зошто тогаш нема да му одговарам на друштвото зошто ја нема да бидам ХАЈ :toe:.
Така да избегнувам такви работи воопшто ако е чист може да дојде а ако не не ми ни треба таков!
 

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Од моето друшто никој не пуши цигари,не па дрога.
Но доколку тоа се случи(недај боже) би пробал да му помогнам некако,но никако доколку ми бара пари за да купи пак дрога. Доколко несака да му помогнам ке се оттргнам од него,бидејќи би можел и мене да ми подметне дали во пијалок да ми стави,во џеб и т.н
 
I

InF3cTeD

Гостин
сум бил во такви друштва и повеќето ги одбегнував поради лични причини...а имаше и случаеви на кој сум сакал да им помогнам да престанат ама самите личности не сакаа така да не се замарав со таквите
 
B

black angel

Гостин
ke napravam se sto mozam i sto e vo mojata sila ama sigurno deka nema da mozam da go nateram so sila da se otrgne ama pak od moja strana ke pravam se sto mozam
 

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
па сум имала најразлични друштва и ден денес уште има некои поединци шо земаат најразлични срања.. Среќа сум немала некој потежок случај,некои наркомански испади.
Искрено, незнам како да им помогнам кога самите незнаат како да си помогнат.Неможеш да влијаеш на тоа да престанат да конзумираат дрога,такада едноставно остави ги работите како што се.Треба и да се избегнуваат таквите,да.И можеби малку себично ќе звучи,ама сепак не..Единствено што останува е да гледаш за себе,да не почнеш и самиот ко таквите. Тогаш е грдо :icon_conf
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Имам помагано на мои блиски кои користеле дрога. Сум се трудела со години, на секакви начини, но секогаш останувало на тоа тие што ќе си одлучат. Туѓи зборови не влегуваат во занесените наркомански мозоци.
Нареден пат (се надевам ќе го нема!), веднаш би кренала раце и би се оддалечила од личноста која сама решила да си ги оцрни сите убавини кои може да ги понуди животот.
 

Fama

Bombin' thru the speakaz
Член од
10 февруари 2009
Мислења
518
Поени од реакции
19
Да чукнам во дрво, сеуште не сум имал вакви проблеми, кога некој од моето друштво почнал да конзумира дрога. Но доколку се јави некој таков, прво ќе дадам се што е во моја моќ да му помогнам на некој начин да се откаже или го намали конзумирањето. Доколку тоа не помогне, тогаш ќе морам да им ја соопштам оваа вест на неговите родители. И на крај заедно со неговите родители, со здружени сили, ќе пробаме да го отргнеме од таа пропаст.
 

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Не дај боже да дојде до тоа, а ако дојде нормално дека ке му помогнам колку можам. А ако видам дека не бива ке кажам на неговите Родители.
 

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
niso sekoj si ima svoj zivot i koj sum jas da mu se mesam vo negoviot zivot
 
Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Би направила се што е во моја моќ за да го спречам !!!
Нема сигурно да гледам како некој што го сакам и што ми значи се уништува себеси.Неможам да го оставам кога најмногу му требам знам дека би се каела послем.Секако,неможе да успее само доколу јас нешто пробам да направам,пред се треба таа личност да има желба да престане и да дојде во нормала пак.Неможам да ги сфатам оние луѓе кои што би ги оставиле на цедило своите другари/ки кога ќе загусти.Па добро бе,не е секогаш се убаво и розево во другарството и тоа не значи дека треба да си заминеме кога другите поминуваат многу тежок период од својот живот.Башка,вие ако недај боже отидете во тие води,би сакале да ве остават сите кои што ви се вредни во животот?!? Не мислам баш така.
Инаку и јас сум си во друштво со паметни деца,ни пушиме,ни пиеме,ни се дрогираме (фала богу),а така и ќе остане.:pipi:
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Poznavam lugje so zemale droga i iskreno sum probala da gi otrgnam, sum gi sovetuvala na sekakov mozen nacin, im gi kazuvav posledicite od seto toa i za so? na kraj da mi recat moj zivot so sakam ke praam! Epa um za drug pat, se sovetuva dodeka se pocne, otkoa ke se pocne kasno e za soveti.
 
D

DeviL_32`

Гостин
Да би можел, би му помогнал...но сепак ќе го одбегнувам. Не сакам по неговиот пат да тргнам
 

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
че му се придружам и то одма :vozbud:

абе лом да се напрајме кур те боли,еднаш се живее :smir:
 

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
че му се придружам и то одма :vozbud:

абе лом да се напрајме кур те боли,еднаш се живее :smir:
Стани и тротоарка. Еднаш се живее, indeed.
Многу погрешно размислуваш. Тој еден живот шо го имаме требит да го проживејме најубо шо мојме, а не да се фиксаш и на 25 години (ако си уште жив) да изглеаш ко 55.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom