Креационизам наспроти еволуционизам

F

Frankie Yale

Гостин
Чорбаџи кој победи на "дебатата" ако може да знам? :)

--- надополнето ---

Од она што го знам до сега не ми треба да читам што вика научната јавност.
Тоа е се соберена клошарана без муда за наука а се бават со наука.
За наука треба муда да имаш, овие се медиокри.
Кажи им дмт кажи им! Не знаат!

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Шарам - барам, ама интернетов као да незнае за овој голем мислител...

Ај ќе барам уште...

Него, што ти е ова НЕО- у дарвинизмот?!?
Еве кој е дилберот:

The sceptics flocked joyfully to the Bad Science website and launched straight into critiques that can be found here and here. For my part I chose "The Possible Role of Active Oxygen in the Memory of Water" , a theoretical paper.

The author is Vladimir L. Voeikov, from the biology faculty at Lomonosov Moscow State University. He says that the memory of water relies on the water being in a stable, but out-of-equilibrium state for a long period of time.

http://sceptiphrenia.blogspot.com/2007/08/ben-goldacres-website-recently-put-up.html

Типов лечи со вода, хомеопатија и можеби плукање во слепи луѓе, како и самиот ристос.

--- надополнето ---

Шарам - барам, ама интернетов као да незнае за овој голем мислител...

Ај ќе барам уште...

Него, што ти е ова НЕО- у дарвинизмот?!?
Еве кој е дилберот:

The sceptics flocked joyfully to the Bad Science website and launched straight into critiques that can be found here and here. For my part I chose "The Possible Role of Active Oxygen in the Memory of Water" , a theoretical paper.

The author is Vladimir L. Voeikov, from the biology faculty at Lomonosov Moscow State University. He says that the memory of water relies on the water being in a stable, but out-of-equilibrium state for a long period of time.

http://sceptiphrenia.blogspot.com/2007/08/ben-goldacres-website-recently-put-up.html

Типов лечи со вода, хомеопатија и можеби плукање во слепи луѓе, како и самиот ристос.

--- надополнето ---

“Идеологијата и филозофијата на нео-Дарвинизмот кој се продава од страна на неговите експерти како научна теоретска основа на биологијата, сериозно го попречува развојот на науката и го крие од студентите вистинкото поле со проблеми”
(Владимит Л. Болеиков – професор по биохемија на московскиот државен универзитет, член на руската академија на природни науки)
Еве кој е дилберот:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Dobro be sto menja ako e sozdadeno pak Gospod aber nema i gajle mu e za vas, ve stvoril pokvareni zatoa svetov e vakov i sea so? Sto menuva ako e sozdadeno pak apdejtovi ima sto kazuva za evolucija ali nejse sozdadeno e se sto e poedinecno no edno sto ne cini a vtoro sto se usovrsuiva znaci ne evoluira konkretnoto no opstoto poimot evoluira.

F

Frankie Yale

Гостин
Научниците т.е. оние кои ја разобличија Дарвиновата ненаучна хипотеза.

А ти зошто не дојде? Нели рече ќе дојдеш?
Ме предомисли една твоја реченица откако ја прочитав повеќе пати и сконтав онака убаво што кажа и што сакаше да кажеш со неа.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

--- надополнето ---

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Од она што го знам до сега не ми треба да читам што вика научната јавност.
Тоа е се соберена клошарана без муда за наука а се бават со наука.
За наука треба муда да имаш, овие се медиокри.
А ти се бавиш со наука? Во кој научно-истражувачки институт работиш? Или имаш дома Декстер лаб?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
А ти се бавиш со наука? Во кој научно-истражувачки институт работиш? Или имаш дома Декстер лаб?
Хаххах у Македонија со наука да се бавиш !!!!!!!!!!!!!!!!
Ти изгледа не си излегол оддамна од дома.

--- надополнето ---

Нема, ама има големи МУДА!

Може Елефантијазис има, од кај знаеш!
Ееее ама клошар си бе .... што те направи у животов толку јаден ?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ееее ама клошар си бе .... што те направи у животов толку јаден ?
Е што, сеа, клошар одеднаш?!? Нели треба големи МУДА за да бидеш научник - не би ло важно колку знаеш и колку си учел.

Пошто ти викаш дека не ти треба да читаш што прави научната јавност, јас претпоставувам дека јајцата ти се ептен големи. Таа болест се вика елефантијазис.

Проста логика - не се љути сеа одма, шо! Неле беше добра финта :P

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Е што, сеа, клошар одеднаш?!? Нели треба големи МУДА за да бидеш научник - не би ло важно колку знаеш и колку си учел.

Пошто ти викаш дека не ти треба да читаш што прави научната јавност, јас претпоставувам дека јајцата ти се ептен големи. Таа болест се вика елефантијазис.

Проста логика - не се љути сеа одма, шо! Неле беше добра финта :P
Прво не е таа болест поврзана со тоа што тропаш, а второ те читам како селски буквар што сакаш да кажеш.
Заебанции да си правиш со нечија болест и не е некоја финта, посебно што ги спомна еlephantiasis.
Ама кој да знае може ке бидеш награден со таквао нешто некогаш и ке можеш да станеш дури научник.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Прво не е таа болест поврзана со тоа што тропаш, а второ те читам како селски буквар што сакаш да кажеш.
Заебанции да си правиш со нечија болест и не е некоја финта, посебно што ги спомна еlephantiasis.
Ама кој да знае може ке бидеш награден со таквао нешто некогаш и ке можеш да станеш дури научник.
Ја претпочитам уката да ја добијам од книга, наместо од муда ;) Потешко е, ама не ме болат барем јајцата...

Инаку, поврзан е елефантијазисот со гениталиите. Пак не си го кликнал линкот :)

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ја претпочитам уката да ја добијам од книга, наместо од муда ;) Потешко е, ама не ме болат барем јајцата...

Инаку, поврзан е елефантијазисот со гениталиите. Пак не си го кликнал линкот :)
Цитирај ми дел кај што се кажува то дека е поврзано со муда.
Инаку може си мислел на овие http://www.thought2go.com/images/bubaltest.jpg, а очигледно имање муда е поим несватлив за тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom