Креационизам наспроти еволуционизам

F

Frankie Yale

Гостин
Е богами е програмиран, треба да си ЛУД да не видиш.
Eте јас приметив, јес! не сум луд! Иначе како да му помогнеме? Како да го отпрограмираме? Како он да стане бог со бесконечни потенцијали кои никогаш нема да станат бесконечни и како да ја согледа вистината за огледалото? Дали преку медитација или на сила видеа од Ошо да му пуштаме? Оние по 2 саати што траат, каде што збори тивко и споро, е тоа ако не го отпрограмира ништо нема! Јас мислам дека боље преку медитација ама зафркнато е и тоа, има многу видови на медитација не се знае кој вид ќе успее. Или па само да го натепаме?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Судбината на сите атеисти :pos::pos::pos:
Да станат верници.
Да, поготово кога ќе стане сенилен икога ќе го искористат пропаганда мајсторите како Варгесе кој,у ствари, ја напишал книгата во која се тврди конверзијата.

http://en.wikipedia.org/wiki/Antony_Flew

Читајте и проверувајте. НИШТО НЕ ВЕРУВАЈТЕ на лепе очи.

Овие луѓе лажат и кога спијат. Све за пари и моќ.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.289
Поени од реакции
23.917
неможам а да не се запрашам за сликата на твојот профил, тоа е дело на бог , на нло , на некој дечки на кој му било досадно па сакале да се направат важни или само онака ти се виде интересна ?

F

Frankie Yale

Гостин
неможам а да не се запрашам за сликата на твојот профил, тоа е дело на бог , на нло , на некој дечки на кој му било досадно па сакале да се направат важни или само онака ти се виде интересна ?
"It is the deed of the finite god with infinite potentials that will never become infinite" - Igor Cvetanowski acclaimed dzabolebar of the kajgana institute.

Hail the king, hail the savior!
:pos::pos::pos:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Креационизмот е религиско убедување. Нема ни Н од наука:

Creationism is the religious belief that humanity, life, the Earth, and the universe were created in some form by a supernatural being or beings. ...
Не паѓајте на малоумни тврдења од пропагандни фундаменталисти!

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Eте јас приметив, јес! не сум луд! Иначе како да му помогнеме? Како да го отпрограмираме? Како он да стане бог со бесконечни потенцијали кои никогаш нема да станат бесконечни и како да ја согледа вистината за огледалото? Дали преку медитација или на сила видеа од Ошо да му пуштаме? Оние по 2 саати што траат, каде што збори тивко и споро, е тоа ако не го отпрограмира ништо нема! Јас мислам дека боље преку медитација ама зафркнато е и тоа, има многу видови на медитација не се знае кој вид ќе успее. Или па само да го натепаме?
Си знаел ти за медитација па да збориш. Абе не само што не знаеш туку и не сакаш да знаеш.
У тој случај плескај глупости по форумов за медитација.
Инаку има многу видови на медитација, слатки, солени и тн.

--- надополнето ---

Неможам а да не те оставам без одговор...јбг не го ни сакаш така да нема да го добиеш.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Да, поготово кога ќе стане сенилен икога ќе го искористат пропаганда мајсторите како Варгесе кој,у ствари, ја напишал книгата во која се тврди конверзијата.

http://en.wikipedia.org/wiki/Antony_Flew

Читајте и проверувајте. НИШТО НЕ ВЕРУВАЈТЕ на лепе очи.

Овие луѓе лажат и кога спијат. Све за пари и моќ.
ЕЕее човекот убаво си вика, не зезај. Уствари ако го гледаше видеото.
Инаку ја прв пут слушам за овој, ама интересен ми се виде оти ги потврдува моите тези.
Секој верник е неверник и обратно.

--- надополнето ---

А кисели има ли? Кажи ми, кажи? Ајј бе па и јас што те прашувам кога самиот сум бог. Знам за медитација, Ошо ме научи! :)
Чекај, стани мало....може и да си органски портал. Кај тебе ниедна можност не е исклучена.

F

Frankie Yale

Гостин
Чекај, стани мало....може и да си органски портал. Кај тебе ниедна можност не е исклучена.
Хахахаха тапа вицеви имаат на вицотека.ком ама дмт сејвс де деј!

Нов бисер на мудроста:
bunnies_93.gif
Фала за ова ново просветлување master!

So shall be written:

"Секој верник е неверник и обратно" - дмт 3:12

Реклама: Сите мудрости на познатиот мистик дмт напишани во книгата со наслов "Џабе ја читаш" која е достапна во локалните книжари. Достапна по багателни цени, не смеете да ја пропуштите! ПРОМОЦИЈА: Со секој купен примерок добивате гратис шише виски и револвер со шест куршуми!

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
ЕЕее човекот убаво си вика, не зезај. Уствари ако го гледаше видеото.
Инаку ја прв пут слушам за овој, ама интересен ми се виде оти ги потврдува моите тези.
Ентони, веќе сенилен, на свои 83 години му дозволил на Roy Abraham Varghese да му ја едитува книгата. Парчему ја направил.

Точно е дека во 2004 рекол дека верува во Бог. Сепак, за воља на вистината, луѓето треба да разберат дека себе се декларирал како ДЕИСТ. За оние кои не го знаат значењето на терминот Деист - да им објасниме.

Деистите тврдат дека универзумот најверојатно го создала некоја сила која по неговото создавање НИКОГАШ не се замешала НИКАКО.

Деистите прифаќаат Теорија на Еволуција, Филогенетско стебло, генетика, физика, геологија - СВЕ што науката тврди!!!

Единствено велат дека универзумот е создаден, но никако потоа набљудуван или третиран од некаков Бог.

За да си знаете, за да не можат да ве лажат.

Тоа што еден сенилен старец дозволил еден преварант да му го ништи кредибилитетот со сензационалистички наслови на неговите дела е малку тажно. Но, еј!... животот е таков. За среќа останатите 99,999% од здраворазумските научници нема да направат ваков кикс кога умот ќе почне да им заминува...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.289
Поени од реакции
23.917
Неможам а да не те оставам без одговор...јбг не го ни сакаш така да нема да го добиеш.
што се возбуди толку, чисто ме интересираше. можеби ти се виде убава сликата а нема врска со темата тука.
а ако сум пропуштил нешто од најновите бисери на креационизмот како на пример дека круговите во полето се дело на бог , тогаш да не ни мораш да ми одоговориш, исто е како да си ми одоговорил!

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Хахахаха тапа вицеви имаат на вицотека.ком ама дмт сејвс де деј!

Нов бисер на мудроста:

Прегледај го приврзокот 41392
Фала за ова ново просветлување master!

So shall be written:

"Секој верник е неверник и обратно" - дмт 3:12

Сите мудрости твои напишани во книгата со наслов "Џабе ја читаш" која е достапна во локалните книжари. Достапна по багателни цени, не смеете да ја пропуштите! ПРОМОЦИЈА: Со секој купен примерок добивате гратис шише виски и револвер со шест куршуми!
Хахахах зошто шест ?
На такви како тебе им треба по еден....употреби го и спаси ја планетава, портал помалку поубаво за останатите.:)
Не бе се шалам, гледам дека се нервираш...не си најверојатно портал тоа само за информација го давам ...
Добар џак си ти.

--- надополнето ---

што се возбуди толку, чисто ме интересираше. можеби ти се виде убава сликата а нема врска со темата тука.
а ако сум пропуштил нешто од најновите бисери на креационизмот како на пример дека круговите во полето се дело на бог , тогаш да не ни мораш да ми одоговориш, исто е како да си ми одоговорил!
Гледаш ти си мудро дете, не ти треба одговор сам си знаеш.

--- надополнето ---

Ентони, веќе сенилен, на свои 83 години му дозволил на Roy Abraham Varghese да му ја едитува книгата. Парчему ја направил.

Точно е дека во 2004 рекол дека верува во Бог. Сепак, за воља на вистината, луѓето треба да разберат дека себе се декларирал како ДЕИСТ. За оние кои не го знаат значењето на терминот Деист - да им објасниме.

Деистите тврдат дека универзумот најверојатно го создала некоја сила која по неговото создавање НИКОГАШ не се замешала НИКАКО.

Деистите прифаќаат Теорија на Еволуција, Филогенетско стебло, генетика, физика, геологија - СВЕ што науката тврди!!!

Единствено велат дека универзумот е создаден, но никако потоа набљудуван или третиран од некаков Бог.

За да си знаете, за да не можат да ве лажат.

Тоа што еден сенилен старец дозволил еден преварант да му го ништи кредибилитетот со сензационалистички наслови на неговите дела е малку тажно. Но, еј!... животот е таков. За среќа останатите 99,999% од здраворазумските научници нема да направат ваков кикс кога умот ќе почне да им заминува...
Абе ако станал деист уште полошо, боље да си останел атеист.
Помалку контакт со сатанаил имал како атеист, вака деист ми е сомнително.
Зошто дозволил старецот незнам ама знам дека го слушнав тоа што го слушнав од него.
Човекот убаво си рече, и знај сите се исти.
Пред смрт ке почнат да им бледејат програмите и ќе почнат да се лигават.
Инаку еве деистите што прифаќаат

Луцифере го прифаќаат, а другото е маска.

F

Frankie Yale

Гостин
Хахахах зошто шест ?
На такви како тебе им треба по еден....употреби го и спаси ја планетава, портал помалку поубаво за останатите.:)
Не бе се шалам, гледам дека се нервираш...не си најверојатно портал тоа само за информација го давам ...
Добар џак си ти.
За сигурна срмт! И гледам имаат нова промоција во матица, наместо шест куршуми имаш купон за егзекуција од истрениран стрелачки вод :)

Па да, тој е патот ама за да го следиш патот треба да станеш како него.
А не да веруваш од пусти страв. Секој може да верува во се и сешто.
За воља на вистината верувањето е повеќе до лудилото одколку до здравиот разум.
Можеби доверба треба да се има(тоа е друга работа), ама од друга страна неможе да се има доверба во
нешто што не се познава(живее).
Пробајте разграничете ги зборовите доверба и верување.
Jaка мисла!
Hahahh sto se nema covek da procita.
Da sum se definiral !?
Kako da se definira nesto sto nema granici ?
Игор де инфинит :)

Ова драги гледачи е само мал дел од мудрите мисли на нашиот познат деец Игор Цветановски, неговата книга "џабе ја читаш" не е веќе достапна во локалните книжари, таа е распородадена но голем дел од копиите можете да ги купите по пониска цена во локалните отпади блузи вашето место на живеење. Благодариме. А во следните вести: Дали свеста е производ на материјата? Останете со нас.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
а на шо години си ти момче кога јас на 34 сум ти дете??
Ти можеш да пишеш и 100 год, тоа и не е битно.
Инаку со називот мудро дете те фалам, е сега ќе видиме за понатака.
Сега за сега си супер, баш како за некој на 34 год.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.289
Поени од реакции
23.917
Ти можеш да пишеш и 100 год, тоа и не е битно.
Инаку со називот мудро дете те фалам, е сега ќе видиме за понатака.
Сега за сега си супер, баш како за некој на 34 год.
што има да лажам за годините, не ке ме купвате!!
а оти ти не кажуваш , да не е државна тајна???

Kajgana Shop

На врв Bottom