Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Епа доврши ја мислата! Зошто мислиш дека не ќе да е така?
Ќе изумрат. Ќе изумрат сите до еден. Нема да се адаптираат на живот во вода. Можеле да се адаптираат на поинаква диета, или на нешто поладна/потопла средина и сл. ама сигурно нема да се адаптираат на живот во вода. Исто и ако испарат океаните се што живее таму ќе изумре.

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
2 Петрово: 3:8 Но едно не смее да ви биде непознато, возљубени: дека за Господ еден ден е како илјада години, и илјада години како еден ден.
Исус е роден завчера?
Адам живеел 9.3 дена?

Ќе изумрат. Ќе изумрат сите до еден. Нема да се адаптираат на живот во вода. Можеле да се адаптираат на поинаква диета, или на нешто поладна/потопла средина и сл. ама сигурно нема да се адаптираат на живот во вода.
БИИИИИП. Погрешно.

Исто и ако испарат океаните се што живее таму ќе изумре.
Ако испарат океаните се што живее ќе изумре.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Хахахахх лелееее ефтини трикови.
Не знаеш ова не знаеш она, ти бе што знаеш.
Што му се качуеш на К*р на човекот ?
Затоа што игра во орото. Нема да го бркам по улица да му зборам.
Голем си е и самси одлучува со кого за што ќе зборува.

А ти, можеби е добро ја проанализираш својата навика да уфрлуваш извици во постовите кога почнуваш да се чувствуваш несигурен во разговорите.

Ептен ти се приметува.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ќе изумрат. Ќе изумрат сите до еден. Нема да се адаптираат на живот во вода. Можеле да се адаптираат на поинаква диета, или на нешто поладна/потопла средина и сл. ама сигурно нема да се адаптираат на живот во вода. Исто и ако испарат океаните се што живее таму ќе изумре.
Ако промените се нагли тогаш да, но ако се одвиваат доволно бавно, некој од организмите ќе се прилагодат на новите услови и ќе еволуираат во нови видови.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Еве зошто грешиш:

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Пак си се збунил. Ова е цитат од библијата, а ние зборуваме за Науката наречена Креационизам. Покажи ми еден научен креационистички труд каде и направена разлика - ова е метафора, а ова е научен факт?

Инаку, ако го разбираш библискиот цитат, тој кажува само дека господ нема баш најјасен концепт за време.
Човече јас цело време ти зборувам како Христијанин, и ти ја водиш дискусијата како таков кон мене. А види си убаво луѓето ме прашаа за 6000 години според Библијата. И јас на тоа одговарам. Ти изгледа нешто си се изгубил па незнаеш на што одговарам.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Затоа што игра во орото. Нема да го бркам по улица да му зборам.
Голем си е и самси одлучува со кого за што ќе зборува.

А ти, можеби е добро ја проанализираш својата навика да уфрлуваш извици во постовите кога почнуваш да се чувствуваш несигурен во разговорите.

Ептен ти се приметува.
Пак ефтин трик хахах.
За малце ќе ти упалеше, иначе користам исти речник како твојот.
Од тебе учам, до сега се покажа добар учител.
И кој си ти бе па со тебе да пази што зборува ?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Човече јас цело време ти зборувам како Христијанин, и ти ја водиш дискусијата како таков кон мене. А види си убаво луѓето ме прашаа за 6000 години според Библијата. И јас на тоа одговарам. Ти изгледа нешто си се изгубил па незнаеш на што одговарам.
Темата на која пишуваш се вика Креационизам наспроти еволуција.

Зошто се обидуваш да мешаш религија?

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Не не, ако веќе се наоѓаш на оваа тема своите ставови ќе ги аргументираш... или не знаеш уствари со што се бавта креационизмот?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
И кој си ти бе па со тебе да пази што зборува ?
Никаде не сум рекол дека некој треба да пази што зборува.

Пак си подхалуциниркуваш чат-пат. ;)

--- надополнето ---

Не не, ако веќе се наоѓаш на оваа тема своите ставови ќе ги аргументираш... или не знаеш уствари со што се бавта креационизмот?
Мислам дека не разбира за што се зборува тука.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Темата на која пишуваш се вика Креационизам наспроти еволуција.

Зошто се обидуваш да мешаш религија?
Ова не е форумот религија?

А вие ме прашувавте за Библијата - затоа и ви одговарам.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

Ние повеќе пати експлицитно ти напишавме креационизам наспроти еволуција. Што не е јасно?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Никаде не сум рекол дека некој треба да пази што зборува.

Пак си подхалуциниркуваш чат-пат. ;)

Еве што кажа : Голем си е и самси одлучува со кого за што ќе зборува.
Халуцинирам !
Или ти си некој и нешто(потсвесно ако не свесно).

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Креационистите не ги сметаат приказните во библијата како метафора туку буквално! Тоа сака да ти каже.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724

Значи вака, ако си фан на креационизмот, тогаш треба да знаеш дека треба секој став од Библијата кој науката вика дека нема логика и е апурд, да го докажеш НАУЧНО. Значи да дадеш научна теорија или доказ дека светот е стар 6000 год., да го докажеш потопот, итн итн... А ако ти се дискутира општо за религија и ако љубиш да копираш цитати од Библијата, тогаш имаш други теми на потфорумот религија. Тука цитатите не се научни докази.

Kajgana Shop

На врв Bottom